Min Blogg,Tankar händelser och bravader

21. maj, 2019

Då var förhoppningsvis våren här igen! och denna gång för att stanna, efter ett bakslag med kyla och snö! i maj så är det åter varmt och skönt och solen skiner, vårkänslorna har kommit tillbaka och idag blev det årets första gräsklippning så då borde det vara Vår! en liten gräsmatta men den ska ochså klippas och efter ett proppbyte och någon svordom så blev det fint och nyklippt och maskrosorna är borta!! tror det är världsrekord i maskrosor i år! eller är det bara där jag befinner mig!!

 

Blommar gör det och fåglarna kvittar och då är det skönt med promenader i nu värme igen! fåglaran är inte alltid så lätt att få med på bild! man höt dom överallt men när kameran närmar sig så då försvinner dom fort och nr man passerat ja då är dom tillbaka! och dom tänker nog nu lurade vi den fotografen med!! alla fina vackra färger på blommor gör våren till en härligt fin årstid men tyvärr så blommar det över väldans fort!

 

Ekorrar har jag haft glädjen att se många denna vår, och det började redan nä Maria var här och vi hade nöjet att se uppåt ett tiotal ekorrar som alltid är lekfulla och poserar glatt framför kameran, och nu när Maria har rest hem till Lima och ska börja studera på tisdag, så då har jag på egen hand fortsatt följa ekorrarna och på den platsen efter mitt promenad stråk så har 4 st ekorrar blivit 2! men dom ser jag flera gånger i veckan och dom ser ut och må gott och fint och väldigt kul när man kommer nära och kunna fotografera, så visst är naturen fantastisk och så skönt att kunna ta del av den

 

Jag har skrivit det förut! att skriva blogg gör jag gärna men inte alltid att tiden vill räcka till eller att jag kommer på vad jag ska förmedla, men hoppas att det blir mera skrivande och mera bilder snart, lite bilder på ekorrar och på hur våren ser ut nu!  ha det gott och ta hand om er alla, tack så väldig tmycket för att ni läser mina rader

21. maj, 2019

Då var sköna maj! inledd och efter avslutning av April med härlig vår med sommarkänsla! så kom då sköna maj! med regn som vi verkligen behöver, Men snö det behövs ochså men kanske intenu den 3 maj och definitivt inte här på mälardals breddgrader,

 

 När jag under nattens jobb frös om fingrarna och sommarskorna på! och kom upp på höjden där var det vita tak och snö på bilar och gräsmattor! kanske inte riktig vad man väntar sig i maj, men tur är väl att när solen skiner så smälter det fort och hoppas på att det inte blir så mycket mer snö under denna vår.

 

Blommor och dylikt slår ut och allt är i full blomm och så kommer det snö, och under morgonen så såg jag grästrimming och fortfarnde var det lite vit på gräsmattan så det är kontraster denna vår och jag själv använde shorts för någon vecka sedan, och det berömda talesättet ur led är tiden! men vi får se fram i mot varmare dagar och fortstt härlig vår, och regn behövs här och säkert på många andra platser i vårat vackra avlånga land

 

Fredag och veckorna och tiden den springer fram som alltid, och saknaden av min älskade Maria den är stor, men tur att vi har internett skype sms och annat så känns som vi är nära varandra även och det skiljer ett helt jordklot! och i peru går det mot höst även om det aldrig blir riktigt kallt eller vinter där om du nu inte befinner dig högt uppe i Anderna

 

1 maj då protesteras det och maj talas och gå i tåg, och i Fellingsbro har dom en bilträff och den är väl värd ett besök! men tidsangivelser och när man kan se bilar kanske ska koordineras lite bättre! när jag och min far! efter ett störtregn tog oss mot Fellingsbro så mötte vi en karvan av bilar på väg hem! men började det inte klockan 1! jo då så när vi bestämde att fara vi 1,30 tiden så var vi sena! och väl på plats så bekräftades! jo dom första är här klockan 8 på morgonen och 10 då var det fullt! men varför ska då vi som publik vara där klockan 1 när dom flesta beger sig hem!!

 

Vi hann med att se många bilar och träffa lite folk på det gamla cement gjuteri området! där vi har snurrat bilorientering och varit banläggare! solen den sken och mycket fina bilar kunde vi njuta av, alltid trevligt när det arrangeras sådan evenmang och när det blir lyckat med många besökare och bilar så all heder till arrangörer och bilutsällare bra jobbat.

 

Lite musik underhållning fick vi med oss innan dom mörka molnen fick oss att åka hemåt igen, alltid skönt med lite utflykter och lite fotografering blev det med och några vackra bilar och motorcycklar fastnade på bild.

 

Nu önskar jag en fin fredag från ett just nu soligt Arboga ha det gott och ta hand om er alla, Stort tack för att ni läser mina rader

21. maj, 2019

Då har vi en härlig skön vår! solen skiner och värmer och det är underbart! gräset grönskar och vattnet sinar! blommorna slår ut! och många nyser och snörvlar!! och rapporter och allergi! och pollenbomb!! och ja! jag tycker våren är en härlig tid, men tyvärr lider jag ochså av allergi! finnes säkert många som har värre symtom även vad jag har! min rinnande ögon och andningsnöd och dylikt! så allergi tabletter och sedan försöka ta sig igenom våren så gott det går.

 

Trots problemen med allergin! så är det härligt att se när det slår ut! körsbörsträden lyser rosa och äppleträden blommer, och vitsippsmattorna! breder ut sig och maskrosor och annat vittnar att det är nästan sommar!! men vädergudarna har lovat ett bakslag med Snö! och regn, och efter förrra sommarens torka så är det nog väldigt nödvändigt med regn i massor innan denna sommar torkar bort allting!

 

I dag Måndag blev det en promand med kamera och med fotografering av mycket blommor, och ensamt blev det med Maria numera tillbaka i peru och skanden är stor, tur är att jag snart ska resa till peru! eller snart men i september ska jag ta min semester i Peru, Vitsippor och många andra blommor och frukträd är nu full blomm och härligt är det med all färgprakt, och hoppas att alla kan se och uppleva allt underbart vi har i våra trädgårdar och skog och marker!

 

Lördag morgon då vaknade vi upp på Arlanda och i strejkens tecken så var det mycket röd markerat på tidtabellen för flygen, men min älskling hade turen att åka med lufthansa och till skillnad mot när hon kom till Sverige i februari så kördes nu resan till frankfurt av Lufthansa och inte ett SAS plan som hon hit med, så en check på fredagen i informationen blev att inga problem flyget går som vanligt! Alltså Lufthansa, köerna vid SAS ringlade långa! och ja pengarna sinar kanske i SAS piloternas plånbok ochså! men 13 procent ökning! Ja Ja! att gapa över mycket!

 

Att säga hejdå och tar farväl är alltid väldigt svårt och ledsamt och blir värre varje gång! vi jobbar för en lösning att kunna bo på samma plats för alltid! och hoppas det ska kunna lösas, men nu ska en skola genomföras i Peru, och sedan föhoppningsvis ska Maria kunna stanna här i Sverige, efter en god frukost och ett fint hotelrum på Arlanda Raddison Hotel ett väldigt fint och värt att övernatta på när det ska resas iväg.

 

Frankfurt det är en stor flygplats! och Maria hade ett kort stopp ca 1och halvtimme och när hon funnit nästa gate så kopplade hon av! vissa kan sommna på fläcken och vartsom helst! inte jag!! då knackade det på hennes axel! och en kvinna frågande om det var hennes väska! den som var parkerad under ett säte i vänthallen där hon satt! Nej! sa Maria,

 

Varpå kvinnan viftade och höjde på rösten! och kallade till sig! poliser! Bomb! Kanske det är så i dessa terrorist tider! men bomber finnes nog inte överallt och kanske kunde kvinnan undersökt lite mer vems väskan var! men polisen kom! och öppnade väskan och Kläder! fanns det i ryggsäcken! och ungdomarna som glömt ryggsäcken blev nervösa när den inte fanns där! och blev förvånade när Maria pekade på polisen som traskade iväg med deras Ryggsäck!!.

 

Det är bäst att vara varsam i alla situtationer! men först och främst håll reda på era grejor glöm inget! och håll koll! och behåll lugnet! Polisen redde ut detta lugnt och fort! ungdomarna fick sin ryggsäck kvinna lugnade ner sig! och Maria flög mot Madrid!

 

Efter en lång resa så landade min kära Maria I Lima Peru på söndags morgonen ca 5,30 1 timme försent, och efter lite väntan på taxin! är bäst att hålla sig till taxi chaufförer man kan lita på och MR Aurelio anlitar vi alltid för god service och vi litar på honom, kan hända det mesta med taxi resor allt från blåst på pengar till rån och annat! Höst i peru och vår i Sverige så det blir en omställning av tid och klimat.

 

Stort tack till er alla som ser mina bilder och läser mina rader uppskattas väldigt mycket, och önskar en fortsatt härlig vår och en ny fin vecka

21. maj, 2019

10 veckor känns som lång tid! men det flyger fram och nu är det dags för att min Maria att bege sig hemåt och till sydligare breddgrader igen! inte länge sedan vi pulsade fram i meterdjup snö i norge i mitten av februari och nu är det dags att ta sig till Arlanda igen och Maria den långa vägen hem igen till Lima Peru,

 Vi hoppas innerligt att det ska bli ett permanent boende för oss här i sverige inom snar framtid, och det behövs att lösas bostad och jobb och dittan och dattan och inte alltid enkelt med all papers exersis för att kunna bosätta sig i ett annat land, och inte minst språkmässigt Svenska språket behöver Maria lära sig bättre och jag skulle gärna behärska spanskan!

 

Flygstrejk hotas det med! och det är väldans olägligt att just denna helg som Maria ska resa hem då är det SAS planerar att sätta alla piloter i strejk! Lufthansa ska hon åka med men är med stor trolighet att SAS kör den sträckan för Lufthansa! vi hoppas på att det inte blir något krångel och om det blir så får vi hoppas på att det blir ombokat och omdirigireat på andra fligther så hon kommer till sydamerika under helgen!! vore enklare om man skulle åka tåg till Stockholm då blir det inte så stora förändringar i restid och resväg! men nu är det halva jordklotet som ska passeras!!

 

Vardagen har för oss alla hinder och saker som behöver lösas och planeras och oftast tar vi oss förbi hinder stora som små! och kanske är det dom här äventyren vi kommer i håg och när vi klarat oss ur dem kännes en stor lättnad och alltid stakare när man kan lösa saker och ting i vår vardag!

 

Våren den har tagit sitt grepp och skönt är det! och värmen den ger energi och kraft! och allting börjar blomma och grönt blir det! våren det är en härlig tid! även om det innebär rinnande ögon och andnöd då jag och många många andra lider av allergi, men är bara att bita i och försöka njuta av den härliga årstiden i alla fall!

 

En del promenader i vårskrud har vi hunnit med även om det just nu är planering och packning för Marias hemfärd, och härligt är det när träden vaknar till och får den fina gröna vårfärgen och när blommorna vaknar upp igen och när solen värmer då vkanar vi igen!! nägra bilder som jag fotograferat denna vecka!

 

Stort tack till er alla, och njut av våran och livet och ta hand om er alla, Mvh Stefan

21. maj, 2019

En tidig Aprilmorgon, så tog vi oss ut direkt efter mitt jobb! så klockan var strax efter 6 och solen på väg upp! och letade efter lite natur och djurliv i utkanten av staden och hjälmarekanal, kungsfiskaren har varit synlig så vi skulle gärna hitta den fina fågeln! men den har tyvärr hittils varit osynlig! så jag och Maria styrde bilen ut mot flygfält och kanal! och djuren dom är vakna i arla morgonstund! först såg vi en del fåglar både flygande och simmande!

 

När vi kom ut på flygfältet så fick vi syn på 5 st rådjur! och rådjur finnes det gott om! men vi stadsbor ser ju dom sällan inne i staden! så när vi blev stående! och tittade och fotograferade! så blev det bilkö! är inte alla like nyfikna! som oss! njae!! dom som är på väg mot jobbet får nog hoppa över rådjurskådandet!.

 

en lång stund så vi fick vi tillfälle att se rådjur som tydligen var nyfikna på oss ochså! dom gjorde ingen brådska så jag fick till många bilder och Maria fotograferade, så det blev en Kall men fin morgonstund i naturen och då djuren är mest aktiv!  God kväll till er alla mina vänner

 

@www.stefansphotos.se