Min Blogg,Tankar händelser och bravader

17. jan, 2019

Vädret! är konstigt eller kanske är det bara normalt! men som alltid så är det mångas favorit i alla väder att prata väder, men senaste dygnet har i alla fall varit speciellt!! Onsdag morgon då var det stela fingar och och kallt på sluttampen av jobbet och då var det dryga 10 minusgrader!! när jag vaknade på drygt lunchtid!! onsdag så vräkte snön ner!! när jag la mig sov igår kväll så regnade det för fullt!! och sedan torsdag morgon klockan 7 så var det 8 minus!! så det kan man kalla omkastningar!! och under senaste natten så rådde blixthalka och minst sagt en spännande arbetsnatt både körandes och gåendes eller springandes!

Att klaga gör vi ofta och mycket! så nu ska jag passa på och tacka och berömma! det klagas ofta på snöröjning! och ibland kan kanske det vara betjänt! men! kan inte alltid vara lätt att på samma gång röja allt och överallt speciellt det senaste dygnet! Så ett stort tack till er så far fram med traktorer och plogar och med sandspridare under natten!!.

Det hjälper väldigt mycket för oss som ska ta sig fram på natten! och ett väldigt stort tack till er bostadsägare och fastighetsskötare!! som mitt i natten far fram med spaden och sandar! det hjälper mycket och värmer i hjärtat när personer tänker på andra och hjälper till!! och hoppas det blir mera av det för på vissa platser så är det ochså rent ut farligt och oframkomligt! tänk på att många ska fram och alla våra äldre har det tufft i denna halka! skotta och sanda och som alltid hjälp varandra!! Tack .

Semlepremiär blev det idag!! alltid en höjdare och lär nog bli en och annan innan påsken och slutet för smlorna för säsongen! och vad ska man då äta för sorts semla! originalet tror jag många föredrar och jag tycker om den semlan men ochså är jag svag för vanilj semlan så det blev en idag och kanske kan det bli en till!! Maria har jag invigt i semle ätandet och hon är tyvärr inte här nu och kanske blir tufft och skicka en semla i paket till Peru!! men jag är glad att hon tar del av våra traditioner och hon äter semlor med glädje!! men lakrits som är min favorit är hon svårflörtad till! godis ska vara sött! säger hon och inte salt!.

En fotopromenad i halkan blev det och nu har vi fått lite mera snö så nu känns det lite mera vinter och hoppas det kan hålla sig som det är nu, nu kan dom som vill åka skidor och det kan torka upp på vägarna och med mera sand så kan vi ta oss fram oskadda på gatorna med! och en och annan fin bild blev det nog idag med ska redigera några bilder och publicera med denna blogg.

Tack som alltid och vara rädda om varandra och ta det lugnt när ni går kör bil eller cycklar så ni håller er på fötterna och i alla fall med fötterna neråt! god kväll

14. jan, 2019

 

En vanlig dag i livet! ja det är som alltid då, hälsan är ok och och solen lyser och dagen den springer på! så då är det inte så mycket att klaga på! och riksdagen och politiker är jag inte insatt i! men är det inte lekskole nivå på det hela! ska den vara med så är jag inte med!! för F_N samarbeta för sveriges bästa och vad ska vi ha val till! om ändock regeringen inte lyssnar och ändock styr om det tilsl vad som passar politikerna bäst!! som sagt jag förstår inget vad dom håller på med men hoppas dom löser soppan och håller sig till allas parti program och för partiernas politik!! eller är det så att det är så desperat att man kan överge allt man lovat och står för bara för att få regera! Tack för ordet herr och fur ministrar!!.

Nu tillbaka till min alldelse normala dag!! frukost och kaffe klockan 11 det blev bra och solen den lyste så då är det helt säkert en härlig dag ute! men icke sak nicke!! det var kallt och snålblåste så örona rullade ihop sig! men det blev en lite promand vid arbogaån och förbi våran vackra kyrka! och nu låter jag som en turist amabassadör! kanske Arboga Kommun borde anställa mig!! jag vet ju att mina foton lockar hit beökare så kanske jag skulle skicka en nota till kommunen!.

Många personer som kommer från andra länder inklusive min Maria är väldigt förvånde och frågande hur fåglarna och speciellt änderna kan trivas i vintern och på isen men dom anpassar sig till klimatet som vi ochså gör! och vintern den är en fin årstid, hoppas bara det blir lite mer snö, även om det blev lite snökorn under söndagen och lite fina bilder blev det längs med å promenaden och till er alla som inte besökt  Arboga så är det väl värt ett besök både sommar som vintertid.

Dagen den fortsatte på det normala viset med lunch! jo det måste man ha varje dag! sopstations besök dock inte varje dag!! men mycket skräp blir det och nog är Arbogas mest besökta plats nog sopstationen! där är det alltid fullt med folk! och sedan blev det kaffe och redigering av bilder och snart är det godnatt igen!.

65 tusen! ja det är mycket pengar men nu handlar det inte om pengar! utan drygt den siffran som besökt blogg delen av min hemsida! jag som inte trodde någon läste mina rader! så kanske man borde börja vakta sin tunga! eller rättare sagt pekfingret med vad man skriver! jag är väldans glad att så många läser mina rader och 65 tusen besökare hur många sidvisngar det ger vet jag inte! men tack till er alla och jag kommer fortsätta skriva om min vardag som är vad jag tror helt norman som helt normalt folk har det!!.

Nu blir det inget mer i dag och säger som i macken vi ses i morgon! men på västmanländska! Stort tack, och skriv gärna en lite rad eller hälsning gästboken God Natt

13. jan, 2019

Söndag och det kommer lite små snökorn i luften! kanske det inte blir någon vinter här i Arboga och mälardalen! och ja kanske jag inte behöver ha någon vinter heller! jag åker inte skidor och mitt jobb fungerar bättre med barmark! men snön den lyser upp och fina och soliga snöiga vinterdagar är fantastiska! men men vädergudarna kan man inte rå på och bara att vänta och se vad som kommer från skyn!!

En kort promenad blev det idag och det tillsammans med min far som kör in sig på en nyinföskaffad rullator hoppas att han kan använda den flitigt och vara till hjälp och att han ochså kommer tillbaka i form så han kan ta längre promenader utan hjälpmedel när våren och värmen kommer tillbaka, under veckan har vädret! konstigt att värdret upptar mycket tankar och energi! men är ju oftast vädret som styr våran vardag och vad vi kan göra, men några fotopromenader har det blivit under veckan! och bilderna blir bra och med lite snö och is och dom fina omgivningarna här i Arboga så är det lått att vara fotograf och finna motiv att föreviga

Veckorna dom springer fram och som jag skrivit förut inte alltid lätt att hinna med allt som ska göras men man får ta dagen och livet som det kommer, och i Peru så är Maria tillbaka nu i Lima och har börjat skolan och ska avsluta studierna till undersköterska,  på gott och ont fick hon praktisera sina kunskaper när hennes syster råkade ut för den otäcka olyckan före nyår, och nu är går det år rätt håll för hennes syster, som nu talar lite och kan förflyttas i rullstol och äta själv! så är ett stort framsteg och gör oss alla glada.

Kamera! ja jag går och funderar på om jag ska göra en uppdatering av min kamera men tyvärr så springer pengarna i väg när man ska köpa ny kamera utrustning, och min kamera jag har fungerar fint! men när man fotograferar motorsport så då blir det enormt mycket bilder fotade, så en ny kamera skulle snart vara behövlig, men är ju! vad man nu ska köpa, Nikon har jag och det fungerar väldigt bra och kommer fortsätta med det! och modellerna jag tänker på när nikon 810 eller nikon 500 är inte det tekniska inom fotograferande som jag vet mest om, så får nog forska lite mer vad som passar mig bäst!!.

Passar på att önska er en fin kväll och en ny bra vecka och den flyger nog fram som alltid och säger som alltid ta hand om er och var snälla mot varandra

6. jan, 2019

Rally Sweden är tävlingen när man kan se alla Rallykanonerna här i Sverige på våra häftigaste rallyvägar och med förhoppningsvis mycket snö och is! på vägen och snövallar! tyvärr fick jag hoppa över fjolårets tävling! så nu var jag ute i god tid och planerat och hoppas på en fin tävling med mycket chanser till bra fotografering och mingel med likasinnade utmed rallysträckor och serviceplatsen

Hur många gånger som jag bevittnat RallySweden/Svenska Rallyt!! vet jag inte! första gången! jag är osäker på årtalet men borde varit 1980 då jag bevittnade när hela rallykaravanen körde en special sträcka nerför! Röforsbacken i Arboga om jag inte missminner mig helt!! och sedan har det blivit många besök på våran häftigaste rally tävling i Sverige och den störta motorsport händelsen vi har årligen i sverige.

Några år har det blivit att man fått hoppa över den tävlingen, och 1998 så var vi inte åskadare utan då var vi tävlande!! och det är en enormt häftig upplevelse att få starta i den häftiga tävlingen och då! i den riktiga inte någon förkortad variant utan VM tävlingen Svenska Rallyt! så då var far och son riktigt med i hetluften även om det var långt bak i kön på startfältet så var det en dröm om gick i uppfyllelse, tyvärr så varade det inte så länge utan en lite för optimistisk kurvtagining på torsby sträckan så blev det några varv på taket! så efter ytterligare några sträckor så stannade bilen och äventyret var över!!

Men nu var det rally Sweden 2019 och då blir det shakedown på skalla sträckan då man ser dom tävlande 3 gånger och där sparas det inte på krutet så det blir mycket bilar och riktig rallykörning innan tävlingen startar, och sedan blir det besök på service platsen i Torsby och sedan blir det övernattning i Arvika innan det blir Norge på Fredagen och från kongsvinger så finnes det 3 st sträckor att välja på innan det blir avslutning på Torsby sträckan på fredags kvällen för mig, resten av tävlingen följes hemma i stugvärmen!!

Så nu hoppas jag att jag får ledig från jobbet!! och att det blir snö och is på vägarna så blir det ett härlig race i rallyskogarna, önskar alla en fin söndags eftermiddag och stort tack för ni läser mina rader, en bild från Rally Sweden 2017

6. jan, 2019

Trettondagsafton! tiden springer i väg och redan har vi kommit in en bit på ett nytt år! och mörker! ja det blev en promenad i mörkret i går kväll och som alltid med kameran med mig, och några fina bilder med hjälp av stativet blev det, men trettondagsafton då ska det vara kallt och snö!! så jag ser fram i mot mera promenader i mörkret och med snö så då ska det kunna bli fina och vacka bilder,men just nu känns det som våren är på väg!!

Fredags nattens jobb! då var det 5 plus grader och ösregn!! så då var det känslan av att det skulle varit en natt i början av april! rent arbetsmässigt så är det perfekt med ingen snö och inte kallt då fungerar det fint och smidigt och tar sig fram överallt! även om fredagen för jul var något fruktansvärt halt! och fick hålla i mig i staket och väggar för att hålla mig på benen!!

Mörker! ja då kan man bli utelämnad eller idetta fallet utelåst! jag träffade på en äldre herre i mörkret! som hade på något sätt tappat bort nycklarna! och då blir man rätt ställd mitt natten när man inte kommer in eller vet vart eller vem man ska kontakta! nu var det sådan tur att jag skulle in i den porten så jag hade nyckeln! så jag kunde släppa in honom i värmen! och jag hoppas att historien därmed slutade lyckligt och han kunde komma in lägenheten! så det kan hända mycket och i del situationer blir man rätt hjälplös! så kändes bra att kunna hjälpa honom lite och i alla fall komma in värmen

Söndag! och 1 st vecka in i det nya året! och det var som jag skrivit ingen bra start på året! men rapporter från min älskling Maria i Peru så blir tillståndet för hennes syster så sakteliga bättre och hon nu kan transporteras i rullstol och reagerar och svarar lite på tilltal det kommer bli en lång rehabilitering, men ändock är det positivt att det går åt rätt håll, och min Maria har gjort ett stort jobb och fungerat som sjuksyster på sjukhuset när då sjukvården fungerar annorlunda mot vad den gör här i Sverige ! tur att änglar finnes och min härligt underbara älskling har sitt hjärta på rätt ställe och jag är en lycklig man som har henne i mitt liv

Nu ska en ny värmefläkt i bilen provas så nu kan vinterkylan komma för nu ska det bli varmt i bilen, och kanske kan det bli en lite promenad under eftermiddagen istället för att se när dom åker åt fel håll i slalombacken! god tur uppför Alp de chermis ni i tour de ski!! God fortsättning på det nya året och alltid stort tack för att ni läser mina rader