Min Blogg,Tankar händelser och bravader

30. apr, 2020

Batterierna var slut! Ja så var det så promenaden blev fram flyttad och hoppas på att solen kommer att skina och lite mer varma vårvindar kommer bjuda oss på härliga vår dagar, 4 Minus grader var det under Onsdagsnatten så det sved i fingrarna trots att jag alltid använder handskar.Men denna vinter blev man aldrig härdad har varit vintrar då man farit runt i 10 minus grader och känts som det varit rena vår känslan men nu var det länge sedan det var någon vargavinter på våra breddgrader.

Ja batterierna var alltså slut i kamerorna! man ska kanske alltid vara tydlig med vad man skriver,Mina batterier behöver också lite påfyllning känns som dom är på upphällningen men blir en extra ledig natt snart och jag ska inte demonstrera på 1 maj! kanske är det också som allt annat är inställt,

Men demonstrationer är mig inget kärt är bättre att ta tag idet som man tycker är fel och göra något åt det! dessa mummel i buskarna tågen leder sällan till något i alla fall! när det kommer till kritan så kryper dom flesta bakom någon stor rygg och ju bara mumlar med!När någon ställer sig rakryggad upp och säger vad den tycker och tänker då är det som det ska vara.

I dessa tider verkar det vara sopstationen som är den nya mötesplatsen för personer ofta har det varit mycket folk där.Men i måndags var det nog rekord och till och med trafik kaos runt sop containerna så var bäst att se upp så man inte kom i vägen, Allt gick bra och det skräp och sopor vi hade hamnade på rätt plats.

Gräset var långt och kanske det var fjolårs gräs som fanns kvar. men gräsmattan det brukar bli väldigt fin och mycket gräs till sommaren och så lär det bli i år igen skulle nog kunna duga bra som golf green men kanske det blir lite dåligt med längd på golf hålen,Men nu var i alla fall Klipp premiären gjord för i år och det är ett vårtecken men nästan lite sommar känsla i.

Valborgs mässo aftonen då blev promenaden av och då var det ännu mer kallt! 5 minus grader var det när arbetspasset avslutades så det var friskt i luften och inga mygg var det ute!. solen den var på väg upp och en härlig fin tid på dygnet som jag tror de frlesta missar då det sover sin skönhets sömn.

Härligt känns det med en extra ledig natt det behövs sannerligen då det börjar ta i mot trapporna är längre och flera eller kanske är det jag som blir äldre och tröttare! njae så kan det nog inte vara ! ler  en frisk promenad blev det i soluppgångens sken eller så mycket promenad blev det inte för det var mest fotografering det blev.

 En härligt vacker morgon var det en sådan där magisk känsla när dimma ligger över Arbogaån och solen går upp så man blir lite exalterad och finnes så mycket vackert så man inte riktigt vet vad man ska fotografera, Alla borde få uppleva den känslan av lugnet och höra fågel kvittret och vattnet som lugnt passerar förbi det ger verkligen energi och ett avbrott i den stressade vardagen

Jag önskar er alla en trevlig valborgsmässo aftonskväll det var ett långt ord!  kanske inte de blir några eldar men ha det så gott ni kan och ta hand om er alla,Alltid stort tack för att ni läser mina rader  denna blogg den börjades skrivas i onsdags och avslutades nu! Torsdag

29. apr, 2020

Livet det rullar på så gott det går och jag hoppas vi alla tänker framåt och kanske också bakåt! ljusa minnen kan lätta upp och få oss tro på framtiden och kanske på något sätt världen och människorna lär sig att livet inte alltid går spikrakt och allt går att ta sig för givet.

Vi måste lyssna på råd och rekommendationer använda vårat smarta jag och tänka till både efter och före. ta hand om våra nära och kära. Använda alla tänkbara sätt att hålla kontakten i cyber världen och tror på att vi gör det rätta och alla andra gör det med för det är nog ingen som vet! för detta har vi aldrig upplevt förut Trots att vi lever i en väldigt modern och luxuiös värld så är vi väldigt sårbara

 Ett virus kunde får hela världen på fall. i dessa tider måste vi stå starka och samarbeta med varandra oavsett parti tillhörighet religion eller hudfärg det är det ända sättet att hitta en utväg och hoppas vi kan fortsätta på det spåret även i framtiden. Le och minns bakåt på det ljusa och se framåt mot det ljusa som finnes i framtiden tillsammans är vi starka

28. apr, 2020

Ena dagen tshirt nästa natt så är det snöfall det är nog det som är det äkta april vädret! och kompakt mörker ja vissa nätter kan det vara mörkare än vanligt just bildligt talat. det började med regn och sedan blev det mer och mer snö i regnet och sen så faller snön ymnigt!.Förra veckan var så härligt med vårkänslor och vårsolen vämde så det var nästan sommar varmt.Men det kan ändra sig snabt och den gånga natten var både blöt och ruggig och de alla vårkänslorna dom försvann fort och mer och mer snöig och blöt blev jag!.

 

Men det kanske är tjusningen med och bo i detta väderstreck och i norden väder det växlar och tjusning också med ett ute jobb kan vara härligt en varm sommar natt och susa runt i t shirt men en natt som denna natt då håller man sig för skratt och vill hem så fort som möjligt! men som oftast så tog jag och kollegorna oss tillbaka till målet och ännu ett arbetspass var över!

 

I dessa tider är planering inte så lätt! Semester skulle jag ha i Oktober men hur går det med det? går det några flyg är viruset borta då! man får nog i dessa tider ha planering på lite off och bara se tiden an.Men längtan är stor och speciellt när man har sin ängel och stora kärlek på andra sidan jorden och vi inte riktigt vet vad som händer och sker i framtiden.Är bara till att tänka positivt och framåt och hoppas att livet och världen i sinom tid tar sig tillbaka till så normalt det kan bli

 

Något fotograferings väder var det inte riktigt idag så blev en kort utflykt till stadens ica affär och inhandla proviant så man står sig ett tag till. vardagen den rullar på men på något sätt så känns det som det står still och livet är på lite paus just nu!.

 

Helgerna brukar för det mesta vara fullbokade denna årstid men nu står det inställt på alla aktiviteter i almanackan börjar bli lite rastlös och klättrar på väggarna snart.tur så finnes det mycket bilder i foto arkivet och mycket ideer finnes det i hjärnan så ska ta tag i det hela och skriva lite rese minnen och berättelser från när och fjärran.

 

Eftermiddags kaffet är urdrucket och sannerligen så går tiden fort även om kanske världen står still och nog är det bra att vi kanske kan ta oss framåt och detta år 2020 blir nog ett år som vi kan kalla förlorat år,men för gud skull nej jag är inte religiös! tappa inte modet och framtidstron vi kommer gå ur denna kris med.

 

Lite bilder från förra veckans vårväder med vårkänslor bjuder jag på, ha det gott och ta hand om er alla

26. apr, 2020

Söt! kan den vara men också skräckinjagande och den skapade också sömn problem,När Maria öppnade dörren för att gå ut med soporna så satt den lilla musen/råttan och tittade på henne och då skrek hon och råttan försvann dom blev nog lika rädda båda 2!. vid eftersökande grannar i mellan så upphittades aldrig någon råtta.

  Min älskling var rädd och blev inte så mycket sömn när hon tycktes det prasslade i varenda hörn i lägenheten jo så kan det vara.

Men värre var det nog med gårdagens skakning i huset då det återigen var en jordbävning och det är nog mer skräck en vad en lite mus kan vara, tur är väl det  att vi slipper dom problemen med jordbävningar. lima är en plats där det kan bli och folk väntar på den stora smällen och vid ett tillfälle har jag varit i lima när det var en liten jordbävning och är lite otäckt när man liksom flyter runt i rummet på en skakande säng!.

Tidig morgon då kan det hända saker och djurlivet brukar ofta vara vaken pigga och alerta,Men tyvärr var inte fotografen helt alert efter att jobbat på natten och sedan ta en fotografi promenad i solens uppgång! vackert tyst och fullt av energi är det i den tidiga morgonstunden,En ynnest är det att bo i Arboga och ha den vackra Arbogaån nära och där är det alltid aktivitet.

Men man behöver vara på hugget och när måsen gjorde ett dyk! och den upptäckte att det inte var en fisk och jag upptäckte allt för sent att det var en bäver som simmade förbi så bannade jag mig själv och det ända jag fick till på bild var huvudet som stack upp i arbogaåns mörka vatten. Men trots allt spännande att se bävern även om det var på för långt foto avstånd så är det inte ofta den uppenbarar sig.

Någon minut senare så var det dags igen för nästa händelse och då var det en mås igen och nu dök den igen och hittade rätt! nu var det en fisk och måsen fick napp är en häftig upplevelse se den lilla fågeln och fånga den stora fisken och genast blev det stor uppståndelse från de andra måsarna som skulle dela på frukost fisken! så alltid händer det något och upplevelser kan få vad med om i morgon gryningen.

Fågel utflykt jo det blev det i måndags ja veckan går så fort förbi,Ekeby våtmark i Eskilstuna där finnes det fåglar och jag har aldrig besökt den platsen förut och som alltid efter en obligatorisk fel körning och vilse i omgivinigarna så hittade vi till en stor fin parkering och vi hade funderat! inga skyltar jo då är man i rätt geografisk zon så är det skyltat med!

Måndag förmiddag då var det vårsol med sommar värme känsla så var perfekt för en utflykt och med kaffe termosen laddad så blev det en bra tur,Jag hittade fina fåglar och min far och mor dom solade vid en parkbänk och lyssnade på fiskmåsar! jag hittade sot hönor och skägg doppingar som jag då inte sätt förut och med många andra olika fågelarter så blev det en del lyckade bilder och en upppiggande morgon i en tid då det inte händer så mycket aktiviteter så dit är det väl värt en tur

Söndag är det igen och efter en hel vecka som alltid med jobb så är det välbehövligt att sova hela natten och inte behöva ge sig ut i natten, redigering av bilder och blogg skrivning blir det idag. mina bloggar kommer ofta till på mina arbetsnätter!

Inte så att jag skriver dem men ideer ploppar upp i huvudet och sedan så flyter det bara på när jag tar tag idet hela att skriva, när man är aktiv så tänkar man bra, såsom min far alltid sagt när han var ute och sprang då löste han de problem som fanns, så motion är bra för hela kroppen även hjärnan motioneras!.

Jag önskar er alla en fin söndag och i dessa tider tänk efter före och ta hand om er alla, så hörs vi någon gång igen, Stort tack till er alla som alltid, som läser mina rader och ser mina bilder

19. apr, 2020

Så var då den korta helgen snart till ända igen och bara att ta sig an en ny vecka med nya utmaningar och överaskningar. solen har skinit och även om blåsten är envis så har det varit lite vårvindar och vårkänslor så är skönt att känna att tiden den går åt rätt håll.

Bilen den är nu sommar skodd och bilen den är inte min utan mina föräldrars men hur som haver så är det nu rätt under fötterna på bilen

Denna gång var vi bekväma och lät de på gummi verkstaden göra jobbet och 200 kr är det värt i stället för att kräla runt med hjulen och få dem på plats,Tyvärr så börjar min nacke och onda rygg göra sig mer och mer besvär och jag är nog gammal! och varför ska hjulen vara så stora! taka vet jag hund koje hjulen på tio tum som man kunde använda till skott kärran med!.

Fotbolls vm är nu på tv! kanske blir det så nu med sporten repriser kommer snurra på tv kanalerna och hoppas att vi ska återuppleva spännigen och dramatiken,och i dessa dagar så är det bra att det lättas upp stämningen med lite gamla rysar höjdare inom sport världen så all heder till tv sporten

Tog mig en tidig promenad i ensamheten efter avklarat arbets pass i lördags morse.solen den gick upp och väldigt vackert var det över arboga himmel och fint när solen går upp över arbogaåns flöde och kan bara konstatera att jag bor i en vacker stad, och i morgon solen så kan mycket spännande hända och fåglarna är vakna och de flesta människorna sov sin skönhets sömn så blev en skön frisk promenad innan jag ringde min älskling i Peru innan hon skulle sova.

Det blommar mer och mer så Våren den är på verklig ingång och det är skönt med lite varmare vindar och att det blommar och dom vackra färgerna de behövs verkligen, att kunna föreviga våren är en ynnest och vi ska vara lyckliga att vi har våra 4 väldigt olika årstider som vi kan njuta av, finnes andra länder där det är betydligt mycket mindre skillnad och ser mest ut på likadant sätt året runt.

Idag är det min fars födelsedag och 78 år ung! ja kanske åldern gör sig lite påmind men trots allt och all krämpor så är han på benen och idag blev det en rullator promenad på bemärkelsedagen och han och vi alla andra kämpar på vidare i livet, och positiva tankar kommer vi alltid långt på. Stort grattis till min far på din dag.

Kvällen den närmar sig och snart ska det ånyo bli nya språk lektioner och jag hoppas komma närmare att kunna tänka och konversera mera på spanska. men spanska där använder man mer ord än i svenska! men tror nog vi inom sinom tid ska kunna titulera oss 3 språkiga både jag och min Maria.

Sist men inte minst och det var så litet så jag glömde bort det! Stort tack till er alla som besöker min hemsida väldigt nära 7000 unika besökare var det förra veckan och det är nytt rekord, Nog kan det synas vara väldigt blygsam siffra men jag är väldigt glad för att så många ser mina bilder och läser mina bloggar på min hemsida och det gör att man med ny energi lägger ner mycket tid på det

Önskar er alla en fin trevlig söndags kväll så tar vi nya friska tag nästa vecka, ta hand om er alla , Stort tack för att ni läser dessa rader