Min Blogg,Tankar händelser och bravader

25. feb, 2020

Midvinter borde det vara nu i slutet av Februari och meterhöga snö vallar och mycket snö i Vasalopp spåren Men! ja denna vinter den är i mitt minne den minst vinterlika och varmaste som jag kan komma i håg, jag äter semla! blir 2 st i dag på semledagen och Maria i Peru är nog sugen på en semla med! för när hon är här så äter hon semlor med god aptit

Har varit lite uppehåll med bloggen blev mycket med Fotografering under rally Sweden och Samtidigt blev det en överraskande och hastande omläggning på jobbet! jo jag och min elbil far runt omkring på nätterna nu med! men nu i en del nya områden så ombyte förnöjer!

På tal om jobb! äventyr blir det ibland och storm har det varit mycket av den senaste veckorna och för någon vecka sedan så hamnade min tjänstebil! läs elmoped! i stormens öga! och jag var nog lite slarvig; När det blåser och det gjorde det rejält denna natt så kan nog handbroms vara bra att lägga i; när jag kom ner från porten så var bilen borta! ja jävl... bilen stulen tänkte jag men jag stängde av den så då borde den inte vara så lätt stulen!.

Jag vred på huvudet och dä står bilen mitt i gatan långt från porten och bortblåst! tur är att ingen trafik är det i natten och inte hade den kört på någon parkerad bil heller!! så äventyret gick bra denna gång men glöm ej bort bromsen i stormen!

En del promenader har jag gjort när det inte har varit allt för mycket blåst! och både dagtid och nattetid så hör jag att fåglarna sjunger så dom som vi människor har tagit ut att våren redan är här och det är skönt får väl bara hoppas att det inte blir några stora bakslag i vårens tecken, Och vår tecken har jag funnit i Fredags så hittade jag min första tussilago och jag ser i mitt foto arkiv att 2014 hittade jag tussilago 6 mars som jag också tror var ett vår tidigt år.

Blåsippor i backarna de står och det stämmer utmärkt i min speciella blåsippe backe där det brukar vara blått! och tidigt med blåsippor så fann jag dem i går! 24 februari  2 månader efter tomtens besök! så med denna fart så lär vi ha midsommar 1 april! vackra var de och fina blå färg och hoppas nu inte snön kommer och förstör för mycket.

Livet det susar på och jag känner mig rätt återställd igen och armbågen gör lite ont väldigt mycket mer sällan nu, endast att jag inte ännu ägnat mig åt någon kvälls fotografering där brister mitt mod och får nog bli ett projekt längre fram att ta tag i den skräcken, men jag känner mig vid glatt mod och livet det går åt rätt håll, snart är det redan slut på Februari så det är verkligen att tiden och månaderna flyger fram

Jag önskar er all en fin Vår vecka och en fin semle dag och ta hand om er alla och era nära och kära så hörs vi snart igen, lite vår tecken blir det idag från de senaste dagarnas fotografiska promenader

http://www.stefansphotos.se/

9. feb, 2020

Closer to rally är Rally Swedens slogan och Ja! nu närmar det sig och jag tror att snö dansandet och väder prognoser och bedjande till väder gudarna nu är mer viktigt än tävlingen! Förhoppningsvis ser det bättre ut på sträckorna än vad vi som bor söderut kan tänka oss.Har sett lite video snuttar på tester helgen och där är det varierande snö och is täcke på vägarna men jag är inte alls säker var det testerna körts!.

Får hoppas att temperatur och regn som finnes i väder prognoser förvandlas till minus grader och snö.Men som denna vinter ser ut och som vi då såg från skidåkning! i helgen i Falun så var det bara snö där åkarna åkte skidor och ingen annanstans så kanske detta vinter idrott förändras med väder läge och klimat! och ser man hur Monte Carlo rallyt körs! med tämligen väldigt skiftande förutsättningar! så kan det köras på rally vägar i Sverige och Norge där det skiftar på mycket underlag med.

Säkerheten är det som sätter stopp, Dagens rally bilar de tar sig fram på de mest skiftande underlag och även om det står i reglementet vinter rally! ja det får vi nog inte i år. Så då får vi ta de förutsättningar som finnes Men vägarna ska också hålla för räddnings bilar och personal om det händer något! vi får hoppas att den is och snön som finnes nu håller sig kvar till att träning och tävling genomföres och att det blir så bra det kan bli nu när vädergudarna inte är med oss denna vinter och jag vet att arrangörer och alla inblandade gör allt och lite till för att det ska fungera med allt under årets rally Sweden

Flytta tävlingen norrut ja!! är väldigt lätt att säga! men troligtvis inte lika lätt att göra i praktiken! där tävlingen nu körs finnes organisationen vägar kunnighet om att arrangera WRC tävlingar och logistiken. det är tyvärr bara snö och isen som ej finnes! är bara att hoppas att vintrar i fortsättning är med oss i hela rally Sverige och framför allt arrangörerna till ett av Sveriges största och häftigaste evenemang så vi alla gör så att detta blir så bra det kan bli trots att snön och isen inte är så mycket som vi hoppats på.

Jag har också som arrangörer tvingats till att ändra på mitt Rally Sweden program! pga av Arbete! så blir ingen avresa förräns torsdag eftermiddag och första anhalt blir karlstad och vidare till Arvika och sedan in i norge och till Hof Finskog och förhoppningsvis snö! förra året så hade min älskling maria snö till midjan när vi pulsade fram där! hoppas det finns is och snö så det blir lite vinterkänsla på detta rally!

Hoppas på en så bra tävling som möjligt och som alltid ses i rally skogen! alltid lika kul att träffa nya och gamla rally vänner det är det som är det bästa med detta rally gemenskapen och att spåkas vid i någon dyng sväng eller annan plats i skogen!

Lite bilder från förra årets Rally Sweden

9. feb, 2020

Då var ännu en helg överstökad tiden den går fort och helgen den känns som den är över innan den börjar! en lugn och skön helg blev det skönt att vila upp sig och kroppen, men börjar bli rastlöst när det är väder som det är och alla aktiviteter som kan tänkas besökas blir inställda i helgen skulle det ha varit en tävling i Snöserien! ja bara namnet känns fel denna vinter! men ändock så skulle en tävling i den serien körts i regi av Åbågens mck i dag söndag! men det är nog för alla som vill utöva vinter aktiviteter på dessa bredd grader att invänta nästa års vinter!

Arboga Alpina dom hoppas på vädergudarna och att prognoserna ska vara kallare än vad utlovat och körde igång i början av gångna vecka då det var minus grader att köra snökanonerna i förhoppningsvis att bjuda sportlovs lediga barn på lite snö kul i backen ett hedervärt initiativ men ser ut som väder guden inte hjälper dem på traven med det!

När jag skriver detta så hör jag regnet smattra på fönstret och hörs som ett hederligt ösregn i sommar stil! lite svårt att förstå att det är i början på februari! och storm är det utlovad så kan bli en spännande natt i ösregn och vind!.

Min Maria hon har nu fullt upp med att färga hår! i sina studier så har hon kommit till denna del av hår klippningens konst! men att hitta modeller är inte alltid så lätt! så Maria far runt ute på gatorna och kollar personers hår om dom kan vara bra till att vara modell! och frågar om dom vill ställa upp! oftast är det tveksamt men när dom får reda på att det är gratis så då går det lättare!!.

Att arbeta i nattens mörker är oftast lugnt och skönt och jag är van vid mörkret även om jag nu är mycket mera försiktig och alltid ser mig för en extra gång vad som rör sig runt knuten eller om det kommer någon i natten! när man varit med om ett överfall så tror jag det alltid kommer sitta i bakhuvudet och tror det gör att jag tänker lite mer extra innan jag gör saker!

Natten till lördagen då höjdes pulsen då jag hörde ljud av en bil närma mig och när klockan är 3 på natten så borde det var rätt lugnt! och när polis bussen kom runt husknuten på raggarsladd! Njae! men nästan! det kasade på med bussen i gruset men uppenbarligen var det inte mig de jagade!. De följande 10 minuterna så hamnade jag i polisens sken av bilar! hela tiden vart jag än körde! 3 eller 4 polisbilar plus en polis buss i Arboga är det sannerligen inte ofta! vad dom jagade vet jag inte! dom försvann rätt fort eller om jag inte var i  händelsernas centrum kanske!

Helgen den bjöd inte på någon fotografering men jag håller på att rensa lite i mitt bildarkiv och mycket bilder finnes det och med dom digitala kamerorna så blir det alltid många bilder, och man behöver nog bara 1 av varje bild, när nu kamerorna tar många bilder per sekund så blir det många som är lika!

Jag önskar er alla en fin och trevlig kväll och en bra vecka om den bjuder på vinter eller vår eller snö regn och storm ja det vet vi aldrig, Ta hand om er alla snart är det alla hjärtans dag glöm ej bort er älskling den dagen

6. feb, 2020

Vårtecken är alltid fint och uppiggande efter en lång vinter, när det börjar växa och gro i naturen och färgerna kommer! men när det händer som nu! i slutet av januari och i början av februari! ja då känns det lite konstigt! vide kissarna dom knoppar ut och björkhängen slår ut! får väl hoppas att inte vintern får för sig att komma nu! när allt redan är på gång!

Bloggen den har varit tyst! men det beror på både Allergi och vår förkylning! Jag äter nu mina allergi tabletter som jag brukar använda i slutet av Mars eller i April! och förkylningen har botas av Te med Whiskey! njae men kanske det lindrade lite finnes nog många olika huskurer vi använder vid förkylningar!

Livet det strubblar vidare och positiva tankar hjälper alltid men oftast finnes det käppar i hjulen som ställer till det men så är nog livet för oss alla, försäkrings kasse hjulet rullar vidare! nu hakade det upp sig på att inkomst siffran hade blivit fel på en ca många kronor uppgett från det företaget jag jobbar vid! och jag fick ett brev att handläggningstiden var 1 månad! Men överraskad blev jag när jag fick tlfn kontakt efter bara 2 dar och nu är det för första gång på väg mot mål! i det ärendet! man ska alltid kämpa väl tydligen finnes det inga genvägar till något här i livet!.

Fotografi promenader har jag varit på mellan halsont och hostan! och det är väldigt omväxlande mellan snö och vide kissar och is och knoppande blad och blommor! har vait några kalla nätter så jag har till och med tagit fram vinter skorna! och det var skönt för det blev kallt om tårna med dom slitna sommar skorna när jag for fram i natten med min elbil!.

Rätt information och väl formulerade budskap är viktigt! när något ska framföras så är det i min värld! självklart att det ska formuleras så allt är ja just självklart! annars skapar det bara oro och spekulationer! senaste tiden har gått åt till att just oroa sig för att vad som verkligen menades med det mailet vi hade fått om vårat arbete! nu när vi verkligen vet vad som händer så var det inget som var något väldigt upp jagande! men om det hade fram gått från mailet från början! ja då hade det besparats mycket tid om mindre med oroande och tlfn samtal! så var noga med vad som ni infomerar om! det som är självklart för budgivaren är kanske inte lika självklart för den som tar emot det!.

Födelsedags firande har vi klarat av på Skype Maria blev ett år äldre eller är det som kvinnor alltid säger dom blir aldrig en dag äldre än 25! Maria kämpar fram i sommar hettan! hon säger att hon trivs bättre i svenska kyla än i den heta peruanska sommar vädret! någon tårta blev det inte! det får vi spara tills vi är på samma plats!

Nu skiner solen och skönt ser det ut att vara! i alla fall om man är på rätt sida om dörren och i detta fall är det på insidan, ofta ser vi ut genom fönstret och det ser strålande ut men när vi vinden nyper i så var det inte så lika skönt som det ser ut!  nu blir det lunch, och nu när bloggen är frisk och kry så hoppas jag det blir mer frekventa bloggar

Ta hand om er alla och ha det gott i vår solen eller i snö drivan var ni nu än befinner er

27. jan, 2020

Då var vi inne i en ny vecka,jag hoppas ni har haft det bra under helgen och tagit hand om varandra och laddat batterierna för en ny spännande vecka,Jag somnar numera på spanska! ja det betyder att jag lär och lyssnar på spanska kurser och somnar gott! om jag lär mig något det vet jag inte men oftast sover jag gott! jag hittade en cd kurs på spanska! som jag inte använt och som jag köpte när jag skulle åka till Mexico 2004! då lärde jag mig ingen spanska men nu hoppas jag ska kunna kommunicera på det språket med hjälp av cd skivor och min älskade Maria.

Det känns som numera är världen närmare och det är bra att kunna prata mer än ett språk! engelskan den går fint och känns som den är väldigt mycket flytande, så om möjligheter finnes så prioritera språk det är en helt ny värld som öppnar sig och alltid trevligt att kunna prata och umgås på andra språk.

Lördags promenaden var skön och som så ofta denna vinter! så är det ingen större vinterkänsla men jag personligen behöver ingen snö, var väldigt länge sedan jag åkte skidor och mitt jobb är betydligt enklare när det är snöfritt.Solen den sken när jag tog mig ut i lördags eftermiddag och jag siktade både hackspettar och ekorrar. och en väldigt bekväm temperatur för promenader men har hitills i år inte använt vinter skorna! och dom slitna sommar skorna! ja dom betaldes med en vurpa igen! men min fall teknik är tydligen bra! kanske Jag är kusin med katten som har 9 liv!

När promenaden skulle avslutas ja då brann det på himlen! det känns som ett gammalt krigs uttryck! men nu var det solen som gick ned! och det var illrött på himlen och väldigt vackert nu är det lite svårt med att få till bilderna när det blir dom skarpa färgerna det kan bli lite mycket! men en hel del bra bilder blev det på den väldigt vackra solnedgången så lördags promenaden den blev väldigt lyckad och skönt med frisk luft

Miljö och klimat! det tjatas det mycket om! och Greta och andra ska rädda världen! ja det är beundransvärt att dom kämpar med den frågan! men ska vi inte börja med att städa framför våra egen dörrar först innan vi räddar universum! när jag springer runt i trapporna på nätterna! då stinker det! hushålls outanför dörren! de ska var i miljöstationen! och de som gärna grisar ner i bilen när de äter Mcdonalds! det finnes papperskorgar för avfall inte som oftast öppna rutan på bilen och släpp skräpet i farten!

Kanske vi ska städa upp vårat eget först och ta miljö och klimat räddningen från där! små problem kan bli stora om det springer iväg så om vi varje medborgare löser vårat sedan kan vi rädda världen!

Val var det i Peru och det var ett extra val som alltid så är det politiker i Peru och säkert andra länder med som tar pengar under bordet för att stärka hushålls kassan! Maria är just nu kraftig förkyld! mitt sommarhettan men hon kände det som ett måste att ta bussen till val lokalen och rösta! I Peru får man nämligen böter! om du inte röstar! kanske det skulle vara en god ide här i Sverige med för att få upp röstandet i valet!

Nu räcker det för idag hörs en annan dag, Ha det gott ni alla och som alltid stort tack för era kommentarer och att ni läser mina rader, Ta hand om er och era nära och kära, Ha en fin vecka