Min Blogg,Tankar händelser och bravader

28. maj, 2020

På tröskeln till sommaren,Magsikt vackert,Andnöd 

På tröskeln till sommaren står vi nu, sommar shortsen är fram letade och sandalerna är väl ingådda sedan förra sommare,Väder rapporten lovar mer värme och sommar känsla till helgen så det är skönt och välbehövligt.Men! känslan är att jag väntar på något som inte kommer! som min far och jag konstaterat alla evenemang som vi brukar närvara på under våren dom är inställda och allt är ställt på paus! så det känns som vi väntar på det som skall komma ska men det händer inte och sedan ser man i almanackan snart juni! så det stämmer liksom inte överräns med kroppen knoppen och verkligheten!

Men men det är bara att göra det bästa av det mesta i den situationen som vi nu är i. och värme och ljus det behöver vi nog all nu alla dom små glädje ämmnen kan hjälpa oss,Jag som nu är vaken på natten och surar runt med min elmoped märker hur det blir ljusare och ljusare på nätterna och det går lättare man ser vad man gör och det är väldigt mycket bättre när man inte behöver fumla mer än det första timmarna och jobbet det förlöper gott och med kontrollerad panik nätterna i genom och onsdags natten genomfördes utan tjock jackan på så nog är det nästan sommar känsla på plats.

Andnöd ja det är inte alltid så bra att ha.Men med allergi problem och astma som grädde på moset så har det varit en tung tid för mig när det gäller andningen och man blir trött när man inte får luft! och när man ska springa upp och ner i trappor nättern ända in och ut så är det tufft när energin sinar i första trappsteget! så jag längtar till mer frisk och hög sommar luft så det blir mer syre och andas, och med allergi piller och inhalator så kämpar jag mig framåt

Födelsdagssiren! eller vad man nu ska kalla det. när jag under onsdags natten passerade en klunga med folk ute i strumplästen njae kanske de var påklädda men tiden var nog den som de flesta sussar sött så funderade jag vad dom tassade fram i bostads området som jag var i och utförde mitt jobb.Sirene ljöd och efterföljande ja må hon leva! jajemän att vakna klockan ca 4.23 till det ljudet så är jag glad att jaga bara har min skrammel klocka, och vad sa grannarna! men alltid är det glädjande när födelsedagen är ihågkommen av vänner och familjen, och när födelsedags firandet hade vaknat så var nog den som fyllde år ingen bekant till mig jag bara hamnade mitt i det! blev nog glad och lycklig över det abrubta uppvaknadet .

Vackert har vi det på många håll och kanter i vårat fina och härliga Sverige,Och jag är lyckligt lottade och bo här i Arboga där det finnes mycket att titta på och beundra och njuta av,När jobbet var färdigt denna morgon så var dimman fortfarande kvar som funnits med under hela natten och dimman kan ju försvinna på 2 minuter så när jag låste grinden var jag glad att dimman fortfarande låg tät och solen den gick upp och blev så där magiskt vackert.

Arbetskostym till fotografikostym byttes i rasande fart och sedan körde jag bil och fotograferade samtidigt! det är väl inte lika olagligt som att köra och använda telefon! så jag beslöt mig väldigt fort att stanna när jag skulle fotografera var en bättre lösning. Destination denna morgon var våran pärla Hjälmare kanal och närmare bestämt hjälmare docka,Väl värt ett besök vid kanal cafet men det var tyvärr inte öppet denna tid på dygnet.

Magiskt vackert ja det var det sannerligen och jag unnar alla i denna värld och speciellt i denna tid vi lever nu i att kunna uppleva naturens magi och ljuset dimman och solen som gjorde denna morgon till något utöver det vanliga och man känner hur energin fylls på och tankarna dom flyger bort till ett litet glädjerus och det behövs för själen hälsan och välbefinnandet .

Jag hoppas ni alla tar hand om er väl och fortfarande tänker smart även om det rycker i badtofflor och strandsuget tar vid när det börjar bli badtemrpaturer att håll avstånd och håll er friska. Stort tack till er som läser mina rader och ser mina bilder det är alltiv varmt uppskattat, njut av slutet på veckan och en skön helg till er alla

21. maj, 2020

Kaffe i kortbyxor,Äntligen skolstart,Moln och fåglar i kameralinsen

Då var det kristi himmelfärds eller kristi flygare många namn men det viktigaste är att till om med jag var ledig! så skönt med en natt som jag kunde sova och inte behöva väckas av skrammel klockan mitt i natten och! ja jag använder den gammal modiga väckarklockan!! antik som jag är.

.På nätterna har det varit kallt och friskt och frost så under arbets passen så är det fortfarande vinter kostym på. tjock jacka och termo byxor och mössa och numera dom obligatoriska handskarna. men kylan härdar jag kör den öppna elbilen både i 10 och 15 minus bar hänt och jag var väldigt lätt frusen förut så visst går det att vänja sig. så fram till februari var det varma nätter men efter det så har det varit kallt och friska nätter så det har till och med varit upp ned vänt med väder i denna nu märkliga värld och tid vi lever i

Men nu var det solsken och varmt så morgon kaffet det dracks i solen iförd tshirt och kort byxor och sannerligen så behövs det lite mera värme nu, tror vi alla behöver värmas upp och kunna njuta lite av solen nu när det mesta är tungt och vi ständigt matas med bedrövligheter. men vi får inte glömma bort att le och skratta det är oftast det bästa bote medlet i trista tider.!

Min älskling Maria har varit i karantän i 2 månader nu och hon är en aktiv person som alltid vill ha saker att göra så är rätt tufft att vara instängd i en lgh på en sisådär  15 kvadrat och endast gå ut till affären och handla det nödvändigaste! så jag kan skatta mig lycklig som mitt liv är i stort precis som vanligt förutom att de aktiviteter som göres på helgerna läses motorsport! är ingenting med nu men annras rullar det på som vanligt

Så det var en glad Maria jag pratade med i går när skolan då hade rullat igång igen låt då vara att skolan ännu så länge och kommer vara året ut sker över internet hemifrån men då kan hon i alla fall slutföra den teoretiska delen online,kanske det kommer bli mer och mer att skolor och utbildningar kommer att bedrivas online vägen i framtiden med, Alltid så lär sig världen något nytt när det uppstår kriser och människan är alltid förändringsbar .

På paus är livet just nu för oss flesta och planerna ja dom ligger där dom ligger och förhoppningsvis ska vi kunna komma igång med något som liknar ett normalt liv igen eller kanske det kommer bli annorlunda? ja det tror jag ingen vet. men är nog bäst att vi alla tar försiktiga kliv tillbaka in i verkligheten. såg när dom släppte lös Ingebritsen bröderna i Norge på grönbete så var publiken minst sagt glada att se idrott igen och som reporten uttryckte sig! där var det inte så noga med avstånd och karantän regler!.

Fotografiska turer dom fortsätter jag med och när jag promenerar med min kamera eller i sällskap med min far så märks det skillnad mot förr i tiden! mindre folk är ute och ingen stannar för en pratstund så nog har de flesta personer respekt för viruset som flyger i luften, Fåglarna dom lever som vanligt och jag fann en björktrast som villigt och snällt poserade framför kamerna och med vädret som det är så är det mycket moln! och det blir oftast fint med de fluffiga molnen och en del dramatik med dom mörka molen på himlen,Så saker att fotografera och föreviga finnes det alltid gäller bara att ha ögat för vad som blir bra på bild.

Mera fåglar har jag mött denna vecka bofinken knut! hette han så? hur som helst så dör det upp bofinkar i kameran och sädesärlor pilfinkar osv men också något som jag tor jag inte sätt förut och tyvärr var det på långt håll men tor det var något som heter kricka och liknar den vanliga anden men lite annorlunda färgsättning! kanske jag nu är ute och cyklar ordentligt för mina fågel kunskaper är minst sagt begränsade!

Jag önskar er alla en fin dag i solen och kanske ni är många som är lediga och har en lång helg, njut och glöm ej bort att le och ta hand om varandra och var smarta i dessa tider vi nu lever i, Stort tack som alltid

14. maj, 2020

Solsken ösregn frost och snö! Nykläckta fåglar 500000 besök 

Vädret är då sannerligen omväxlande och speciellt denna vecka har det varit både ömsom vin och vatten och snö!.På dessa bredd grader tror jag inte det är så väldigt ofta med ymniga snöfall mitt i maj.Men det har hänt både 1 och 2 nätter denna vecka att snöat när jag varit ute under mina arbets pass det blivit rejält blöt av både snö och regn,och frostbitna nätter har det varit med så fingrarna och tårna har blivit stelfrusna för sommar skorna är ju på för snart är det väl sommar!. så vädret det är väldigt fel i vintras var det + 10 och nu är det snö var och varannan natt!.

Men kanske är väl vädret inte så mycket att bekymra sig om mer än att kanske det fryser i trägårdslandet och blommorna blir frostnupna.

Hälsoläget kanske är mer bekymrande för sverige och världen. och många av våra med människor behöver stöd tröst och hjälp, dom som kämpar med hälsan ekonomin och vad som helst i dessa tider, där är det väldigt viktigt att vi som människor kan vara till hands och hjälp det behövs ibland inte så mycket för att muntra upp någon eller ett litet handtag till någon som behöver hjälp vi får kämpa på så gott det går och ställa upp där vi kan .

Promenad vid hjälmare docka är alltid trevligt och skönt i de vackra omgivningarna och i lördags var det inte bara jag och mina föräldrar som hade den tanken.Många hade sökt sig ut till kanalen och avnjuta en god glass eller se någon båt slussa igenom kanalen och i solen värmde det gott. Jag fotograferade och fick med i skottgluggen de stolta kanadagässen med nykläckta små gäss som simmade stolt runt omkring i kanalen och söta är de små gula fjunen. så i naturen så går det framåt i helt vanlig takt utan covid 19 stopp

Trångt var det utmed kanalen när det blev slussning av en båt som vad som kunde höras hade tagit sig från göteborg och destination var för mig ej klar, men är nog en spännande och vacker tur genom kanalerna vi har i vårat vackra Sverige, och slussarna öppnades med viss kraftansamling från de slussvakter som tog båten uppför kanalen.

Promenaderna har blivit mer frekventa nu när min far har piggat på sig och då är det bäst att hålla igång och jag själv är lite bekväm av mig så är lättare när man har sällskap, och rullatorn den ersätts i bland med stavar för min far jag själv håller mig utan både rullator och stavar än så länge.Men vi hoppas på lite mer värme å det snaraste känns inte riktigt som det borde göra nu i mitten av maj .

Lite ljus och hopp kanske mina bilder kan ge i det märkliga liv vi nu lever i,Min hemsida den lockar besökare och det gör mig väldigt glad. att kunna ge något som personer kan glädjas år känns gott i hjärtat,och under gågna helgen då passerade antalet besökare på min hemsida 500000 unika besökare kanske inga astronomiska siffror men för mig är det en väldigt glädjande siffra och är glad at så många besöker min sida och ser mina bilder, Stort tack

Önskar er alla som läser detta en fortsatt fin vecka och ta hand om er alla och helgen den är snart här igen

 

8. maj, 2020

Födelsdags fika ,Stort Grattis min kära mor, Explosions artat uppvaknande

En stor dag och kort sömn blev det efter jobbet.Födelsedags fika stod på programmet min mor firar födelsedag kanske inte så viktigt hur många år utan att det är hennes speciella dag och som hon många gånger påpekat hon blev född på en väldigt uppmärksammad dag med  exakt samma dag det blev fred i världen efter 2 världskriget nämligen 8 maj 1945 så om världen firade freden eller min mors födelse ja det vet jag inte!

Fika blev det på stationens cafe och där var det inte så mycket personer så i corona virusets tecken var det bra att vi inte behövde trängas då cafet enbart var jag och min mor och far och ett gäng taxi chaufförer så verkade inte ha några körningar!. Sparbanks bonus blev det i år igen så ett kort hade jag fått med 175 kronor och det räckte nästan! det blev perfekt till födelsedags fika.

Jag säger ett stort tack till min kära mor, som alltid finnes till hands och ställer upp på allt möjligt och framför allt på allt omöjligt också. rally mekaniker sko knytare skid vallare och gud vet allt vad hon har varit under alla år! grattis på din dag

fredag är det också och snart är det även helg för mig jag kör ju 6 dagars veckor så blir lite längre arbets vecka och kortare helg men det fungerar det med,och nu är det lite mer behagligt på nätterna när det är någon grad på rätt om strecket på termometern. vaken är man lite mer eller mindre när man börjar jobba 02,05 på natten!.

Men gångna natt då blev vi definitivt vakna när jag och kollegorna lastade våra diverse fordon för arbetspasset. en i mina öron väldigt stor explosion! som jag trodde blåst bort åtminstone halva Arboga! väckte oss i dvalan när vi förberede arbets fordonen. 100 meter eller kanske några milimeter hit eller dit! så fick en lastbil en däck explosion och det small så det dånande om det och när jag körde ut på mitt arbete 10 minuter senare så mötte jag bilen och det luktade bränt gummi! så händer saker gör det på nätterna

Vårkänslorna och våren den går vidare och skönt är det när det värmer i solen och vi behöver  piggas upp med ljus! ljust blir det tidigare och tidigare på nätterna och det går definitivt lättare med natt jobbet när det är mer ljust på natten och härligt vackra morgon upplevelser är det. och våren ljuset och färgerna är väldigt uppskattat i all dess mörker och grå vardag vi nu lever i och vi ständigt matas med ledsamma rubriker och nyheter om covid 19 framfarten.

Vi behöver alla ha ljusglimtar och höjdpunkter i vardagen nu och framtidstro och som många gånger sagts det kan inte bli så mycket värre nu så är bara ta dom sista halmstråna och hoppas att det vänder och så sakteliga gå åt rätt håll och tillbaka till den normala vardagen igen.

Tack för denna vecka och ta hand om er alla le och uppmuntra alla som har det svårt, ha en fin fredags kväll och en trevlig helg så gott det går

7. maj, 2020

Månljust,vårsolen värmer,5 timmar i Bank kön!

Nätterna blir lättare med sällskap och de senaste arbetspassen har jag haft sällskap av månen! ja i alla fall har jag arbetat i skenet av full månen och det är vackert och det värker lite i fotograf hjärtat att inte ha kameran med sig och kunna föreviga den fina fullmånen och de vackra morgonarna när solen går upp

Min kamera på mobilen är långt i från bra eller ny så kanske det är dags för en uppdatering av en ny mobil och en bättre mobil kamera även om det aldrig blir samma som de riktiga kamerorna. Tänk vad all teknink går framåt för ett 25 tal år sedan så fingrade vi på nummer skivorna och nu har vi allt med oss i mobilen med tlfn kameror och gud vet vad allt som finnes!, jag är hopplöst efter i utveklingen och helt bort när det gäller all teknik vad gäller data och tlfn! så länge jag kan ringa så är jag glad! men jag ringer aldrig så jag klara mig alltid ändå!

Hur som helst med allt detta så var det månen det gällde och visst är det något visst när fullmånen lyser och hjälper än att hitta i mörkret!, tiden den springer i väg och nätterna på jobbet dom går fort och smidigt skönt att ha ett jobb som man kunna hantera hela corona krisen. i min älskling Marias land Peru så har det varit karantän länge men nu har presidenten gett upp och öppnar landet igen! för att ingen lyssnar och ingen håller sig i karantän i alla fall!.

Men skolan i Peru kommer att vara virituell resten av året så maria kommer kunna slutföra det teoretiska delen av skolan och den praktiska får vänta till att slutföras nästa år förhoppningsvis, det är mycket som är annorlunda i våra olika länder.Som att köa 5 timmar i kön till banken när endast 1 kassa var öppen! och säkerhets vakterna håller koll på avstånden i kön och tiden sniglar sig fram! men till slut så kom Maria fram till kassan och fick sig ett nytt master card och ta ut lite pengar så hon kunde betala hyra och fylla på mat förrådet.

Våren den går framåt och denna morgon var en härligt skön soling vår morgon som det ibland blir i maj månad och skönt när solen den börjar värma och fåglarna de kvittar på mer och mer och idag såg jag Kanda gässen simma omkring stolta och visade upp sina små de fått  som tillökning så det händer mycket i djurens värld nu

Är väldigt skönt att promenera runt på morgonen och är väldigt lite med personer vakna och oftas är det spännande att se vad som händer i stadens lugn,Men denna morgon var det ledsamt att se någon som hade låtit sina aggressioner! kommit ut över stadens blommor och kastat ut dom på bron! dom trivs nog bättre i sina blomkrukor och en cykel var parkerad mitt i det hela och en av dom uppslitna blommorna var placerad i cykel korgen! man fundera bara varför denna total onödiga förstörelse!.

Snart är det fredag igen och helgen är nära igen det är med raket fart veckorna tar sig fram, jag önskar er alla en fin avslutning av veckan och ta hand om er alla och se framtiden an och vi får hoppas att världen snart återår till någorlunda normalt igen