Min Blogg,Tankar händelser och bravader

28. aug, 2020

Negativt corona test ska vara bra då är man inte smittad. men i detta fall så blev testet gjort för tidigt enligt läkarna så det negativa blev positivt och det var inte alls positivt! kanske detta blev krångligt enkelt och förtydligat så har min älskling Maria blivit smittad av corona viruset och mår mindre bra, Det känns väldigt frustrerande och lite uppgivet och ledsamt när jag nu är här! och Maria är på andra sidan jorden.

Vill så gärna vara närvarande och kunna hjälpa när hon mår dåligt. Men en liten tröst i bedrövelsen är att vi kan ha mycket kontakt nu när cybervärlden är som den är, jag hoppas av mitt hela hjärta och hjärna att min ängel snart blir pigg och frisk och det lilla viruset som orsakat så mycket smärta försvinner och jag kan se hennes härliga leende igen.

Jag hoppas vi snart kommer att kunna bo och leva tillsammans på samma sida jorden, det är alltid lättare att kunna ta hand om varandra när det inte skiljer världsdelar och världshav oss i mellan, nu under dagen är det lite bättre och hon har sovit nu för första gången på flera dygn så kanske det är ett gott tecken 

Kallt om benen har det blivit under veckan från sommar hetta till kalla nätter blev det väldigt fort och jag var inte lika snabb att byta shorts mot lämpligare kläder när temperaturen på morgonkvisten var ca 4 grader plus! alltså bra mycket kallare än vad vi hade i vintras!, men temperatur skillnaderna ger härligt friska och vackra mornar med den mystiska vackra dimman som lättar när solen den går upp, Mörkt blir det snabbt bara någon månad sedan så blev det knappt mörkt men nu känns det som det är kolmörkt ute natten.

Ledig helg blev det hade planer för helgen men tyvärr kom dom på skam! men den som väntar på något gott kanske kan vänta, och som nu läget är så känner jag att min energi är bättre att ge till förbättrad hälsa och snabbt tillfrisknande för min Maria, Fotografering det finnes alltid tid för och alltid finnes det spännande saker att föreviga, Hälsan och våra nära och kära går alltid först.

Men för att tänka på lite annat då och då så kan det bli någon promenad och då med kamerorna till hands och är alltid härligt skönt och vackert på morgonen alltid så hittar man något spännande och dom bästa bilderna blir då aldrig fotograferade! som när räven lekte katt och råtta med musen! när jag hade fått fram mobil kameran  då hade både räven och musen försvunnit!! i dag på morgonen så poserade rådjuret för mig och så lite påkommen ut när den stod i en trädgård och hittade säkert något gott och smaska på!

Jag önska er alla en trevlig helg och kom i håg att hälsan den är alltid skör och livet måste vi vara rädda om, ta hand om er och alla era nära och kära, 

28. aug, 2020

 Att ständigt få ryggdunkar glada hejarop! bra jobbat härliga gjort du är bäst osv! ja det glädjer mig oerhört! men jag kommer ingen stans med det jag stampar kvar där på min samma plats! den snälle den arbetsamme den som man alltid kan lite på! jag följer regler och lagar och gör det som ska göras! Men det värker i hjärtat när man ständigt ser sig bli överkörd utnyttjad och på annat sätt få fördelar av att tänja på regler ta genvägar och så vidare! varför ska man bli straffad för att man spelar efter livets regler! och inte bara tar enklaste vägen, och inte är den som hörs och syns mest! det svider när det är alltid den som inte är så nogräknad vinner! ja livet är inte rättvist, men jag har i alla fall ett hjärta som säger att jag gör rätt när jag foljer regler och visar hänsyn och gör det som ska göras! men tänk vad mycket enklare om alla gjorde det rätta att verkligen följa reglerna! det blir ofta hakan vid knäna reaktioner! varför har inte det gjorts! varför blev det fel! ohh skulle ja gjort det! men ingen annan gör det eller förljer den regeln så varför ska jag göra det!! och alla kommer undan med det!!! är det sorgligaste! och ja som gör det efter konstens och reglerna då står jag bara där med dumstruten! och ser på!

17. aug, 2020

Augusti hetta, Morgondimma och ännu ett möte med räven 

Hettan den dallrar och värmen den stiger skönt med lite värme men aldrig är det något med måtta, En rekord kall Juli så nu går vi nog mot en rekord varm Augusti.Ja är väl synd och klaga på värmen och bäst njuta så länge det går för nu går vit mot kallare och mörkare tider så jag är väldigt glad nu när vi fått denna  sommar hetta,

Här är det värmebölja och sommar i Lima Peru så använder min Maria vantar! inomhus så det är skillnad vart vi är och vilken årstid vi har där är det nu vinter kanske ingen vinter som vi kallar vinter men problemet är att det inte finnes någon värme i husen och därför blir det ruggigt kallt och vantar på, Jag upplevde samma sak när jag bodde i Sydney Australien, det blir okristligt kallt inomhus när det inte finnes värmeelement eller andra värmekällor inne i husen och då spelar det ingen roll att temperaturen sällan blir kallare än 10/15 grader plus men har du det inne så då blir kylslaget!

Lördag morgon då när jag tog till mig till jobbet eller morgon beror nog på vad man kallar morgon eftersom jag alltid åker till jobbet 10 i två  01,50  då kanske det är natt men men för mig som börjar jobba och väckarklockan skramlar så känns det som morgon.

 Hur som helst så då var det 19 grader varmt och jobba i shorts är skönt, När arbete var slut så då hade det blivit kallare och vips så hade dimman slagit till och blir väldans fint med dimman om man inte ska köra bil! då kan det bli problematiskt! som när vi åkte 60 mil till Östersund för att köra bilorientering! och det var värsta dimman någonsin så vi såg knappast något! och fick lyssna om det skramlade så då var vi nog utanför vägen!

Åter till lördags dimman och Arboga, det blir vackert och lite mystiskt med dimman jag tog mi en liten tur och hamnade vid Hjälmare Kanal och Kvarnsjön och en väldigt lugn och skön känsla se när solen går upp och dimm bankarna hänger lågt. det blir mycket fina och vackra bilder och en härligt fin naturupplevelse inga ljud förutom någon fågel så var en fin start på min korta helg.

Rävar skriver jag mycket om och av den enkla anledning att jag väldigt ofta hittar på dom både här och där det finnes ett antal rävar här nu i staden och jag funderar på varför dom väljer att bosätta sig mitt i stan! borde inte skogen vara lämpligare. Nu mötte jag en räv när jag var på väg hemåt från min foto tur och den var inget blyg men den förstod nog inte vad min bil var för något hade jag gått ur bilen så hade den nog försvunnit på en gång, var lite besvärligt att fotografera inne från bilen men några fina bilder blev det på räven.

Tack säger jag för idag och önskar er alla en härligt skön sommar kväll ta hand om er alla och må gott 

13. aug, 2020

 Semester rullet Fartfylld folkrace i sommarhetta

En dag på folkrace, Race,karambolage,slägga,meka,damm,action,glädje.tårar.hjälpsamhet och vänskap,På Kägleborgs motor stadion fanns allt detta och mycket mer under lördagen då SMK Arboga körde sin Folkrace tävling Semesterrullet,

Jag brukar Alltid vara väl förberedd i väldigt god tid och ha koll när jag är ute på evenemang och i allt det jag gör! Men denna morgon när det var folkrace! så blev det mesta fel!. tävlingen började klockan 10! vilket var helt fel den började klockan 9 och efter jobbet skulle jag bara sova lite, men klockan det glömde jag ställa om och vaknade 9,30 vilket då var redan 30 minuter sen som jag var lyckligt ovetande om just då!.

När jag väl parkerade vid Kägleborgs motorstadion var klockan 10,15 lagom tänkte jag då har dom kört ca 3 heat; jag blev vänligen insläppt i entren när jag förklarade att jag skulle fotografera och publicera bilder här och där bland annat till magazine 24, Full fart fram mot banan och all action och då säger speakern nu kör vi heat 17! f-n vad snabba dom är här på denna tävling! men då blev jag varse om att start var klockan 9.

Ca 1990 var jag och min far bilvickare på folkrace på den i folkrace klassiska Norsabanan i Köping.Sedan dess har jag aldrig varit på denna populära bilsport och än mindre hade jag aldrig varit folkrace fotograf, Men bilarna är ju större än på miniracing och oftast är det bara i starten dom kör i en klump så det gick bra att fotografera dessa bilar med .

Med min sena ankomst ja då blev det en paus i tävlingen nästan direkt och det var nog bra med en del pauser när det var väldans varmt. Vädergudarna har inte varit snälla under juli och semester firarna har inte haft mycket sol med sig. Men när SMK Arboga kör folkrace så då är det solsken och sommar hetta som gäller, Så var det under midsommar tävlingen och nu under Semesterrullet närmade temperaturen sig 30 grader strecket.

Att fylla på vätska är ett måste med korta intensiva heat så då blir det väldigt  varmt i bilen, Att fylla på vätskebalansen är ett måste så varken bil eller förare kokar över i tävlingshetsen. Tävlingen var som de mesta idrotts evenemang detta år publikfri så återigen så med alla restriktioner som covid 19 bär med sig, men med sunt förnuft och tankar på att tävlingen skulle fungera på alla dess sätt som är möjligt så blev det en fin tävling i sommar hettan .

I pausvilan när det preparerades på banan så tog jag mig en tur i depån där rådde som alltid en febril aktivitet verktyg vatten och svett men oftast är det stor verktygen som spett och slägga som används i folkracedepån som ska bilarna att rulla nästa heat igen

Allt från lokala folkrace fantomer till långväga gäster från hela mellan Sverige och lite till. Drygt 120 förare skulle köra  3 stycken kvalheat och förare fick ta sig an 3 varv per kval heat med fullt fokus och med minsta lilla misstag så blir det en stoppsladd eller en konkurrent i skuff luckan ,Samla så mycket poäng som möjligt är det som gäller i kval heaten så man når någon av finalerna, Det var nog alla förares mål när dom kom till Kägleborgs banan denna lördag. sedan i finalerna är det nog allas mål att vara högst upp på pallen.

Efter drygt 25 minuter så kördes det igång med kvalomgång 2.Då skulle det tas revansch från första heaten eller fortsätta framgångsvågen från morgonens körning, Buffel och stök är det oftast i första kurvan men sedan tyckte jag det var förvånadsvärd lugn körning,Men bilarna går ju bäst om de är hela och går framåt så kanske det är bäst att lite tanken med sig hur man kör och inte bara huvudet under armen gasning

.Folkrace har utbildat många av våra stora motorsport utövare och en väldigt fin skola i att lära sig köra bil och ha kontroll på fordonet man framför! många är det som ojar sig över våran motorsportvärld! men lära oss att hantera bilar gör det och det har alla motorsport utövare nytta av både på tävling och i vanliga trafiken så motorsporten har mycket att lära alla övriga trafikanter hur man framför ett fordon säkert.

Åter till tävlingen!. snabba intensiva heat och välsmort arrangemang av de vana folkrace funktionärerna gjorde att tävlingen flöt på fint och oftast när det ena heatet var undan banan så var det nästa startberedd så ett stort tack till fina tävlingar, mycket fart och spänning och lite plåtknyckel och action fick vi se under den varma heta dagen på den fina motorsport anläggningen kägleborg .

Lunchpaus blev det efter 2 kvalomgångar då passade fotografen på att tacka för sig och åka hem och fortsätta sitt jobb med ett antal tusen bilder så var resten av helgen räddad och en bit in på veckan med! bilder kom ut på facebook och andra sociala medier och ett reportage kom till magazine 24 det är bra att vi syns till allmänheten med och att motorsporten är aktiv och med mycket aktiva personer från ung till gammal. Första gången på ca 30 år kanske det inte dröjer lika länge igen innan jag är på någon folkrace bana igen! God kväll och tack till er alla 

12. aug, 2020

Sommarhetta i Augusti Mobilkamerna levererar ,Ackreditering 

Då kom då sommar hettan! kanske mindre lägligt för dom alla som redan haft sin semester, men det är skönt att shortsen och sandalerna kan användas igen det var en del dagar och nätter där i juli om man verkligen funderade om det var mitt sommaren eller om det var något fel i kalendern för sannerligen så var juli som väder experterna säger en kall månad! och mer och mer otroligt när man tänker på hur 2018 var då var det hett och hetare blev det hela tiden och till slut så var man så van vid sommarhettan så man kände sig som hemma även om det var 30 plus!.

Men vi får njuta bäst vi kan, jag har inte haft någon semester och nu är planen att ta den i Januari om det har kommit gång några flygningar till min destination! då ska också min älskling har gjort färdigt sin skola då kan vi ha en månad avkopplande semester i ett varmt och sommar vackert Peru, Machu Pichu och djungeln står högst på semester önsknings listan, Peru må vara långt bort men det är oerhört vackert och mycket att se det finnes hav djungel och inte minst Andernas storslagna vyer är ni inte rädda eller obekväma för en lång flygresa så kan jag varmt rekommendera Peru för en semester resa .

Med min nya mobil så fick jag också en kamera som fungerar helt ok lika bra som mina riktiga kameror blir den aldrig, Helt ok bilder levererar den och har alltid varit lite frustrerande när man är ute på natten och det dyker upp saker och bilder! som väldigt gärna skulle ha fångats på bild. Nu kan jag göra det har blivit både dimmiga vyer vackra solnedgångar och rävar, Rävar verkar det finnas gott om och dom springer både här och där under nätterna och jag har haft förmånen att komma några av dem riktigt nära.

När välden fortfarande är i ett märkligt läge och när alla aktiviteter står på något som kan kallas pausläge så blir det lite speciellt när det börjar rulla igång igen, idrottens värld börjar öppna upp igen och då likaså motorsportens portar slår upp för tävlingar igen men med mycket restriktioner och publikfria tävlingar,

Så jag har nu varit på 3 st evenemang 3 helger i rad och det är även om som jag är fotograf på hobby nivå så vill jag göra det så proffsigt som möjligt så det blir mycket bilder fotograferat och mycket jobb för när väl tävlingarna är över så återstår väldigt mycket jobb innan några bilder kan publiceras,

När det inte är restriktioner så är det bara att ta sina kameror och åka till vilken tävling som helst, Men nu är det viktigt att få arrangörens tillstånd och bli ackrediterad och det är många som vill komma till tävlingarna och blir en hel del konkurrens om att få tillstånd som fotograf 

Tre helger och 3 olika motorsports grenar och med var och en sina olika utmaningar i fotografering och då också 2 av dem hade jag aldrig fotograferat förut! miniracing var klart en av de största utmaningarna någonsin som fotograf dom små väldigt snabba bilarna var en nöt att knäcka innan rätt inställningar  hade hittas på kameran jag vill alltid ha mycket fart och rörelse i mina bilder och då är det en fin linje mellan succe och katastrof! med hur bilderna blir  men till slut så blev till och med en sådan kräsen fotograf som jag nöjd.

Mycket fotograferande av motorsport har det blivit under 3 helger och med tusentals och åter tusentals bilder har det blivit mycket jobb ,Men också väldigt skönt att kunna komma igång med det som jag verkligen gillar att göra, Alltid är det så spännande att se om man kan komma närmare och närmare de perfekta bilderna och som på motorsport så skruvas det på bilarna så skruvar jag på kamera inställningarna och ibland blir det bra och ibland inte men någon gång så lär man sig nog!.

Mitt i veckan och sliten är jag och tagit mig en paus! och ser fram i mot en ledig helg,, Med sommar hettan så kan det bli en skön återhämtnings period, återkommer snart med lite bloggar om miniracing folkrace och rally sprint, önskar er alla en fin mitt i veckan kväll, Stort tack som alltid