Min Blogg,Tankar händelser och bravader

13. jan, 2019

Söndag och det kommer lite små snökorn i luften! kanske det inte blir någon vinter här i Arboga och mälardalen! och ja kanske jag inte behöver ha någon vinter heller! jag åker inte skidor och mitt jobb fungerar bättre med barmark! men snön den lyser upp och fina och soliga snöiga vinterdagar är fantastiska! men men vädergudarna kan man inte rå på och bara att vänta och se vad som kommer från skyn!!

En kort promenad blev det idag och det tillsammans med min far som kör in sig på en nyinföskaffad rullator hoppas att han kan använda den flitigt och vara till hjälp och att han ochså kommer tillbaka i form så han kan ta längre promenader utan hjälpmedel när våren och värmen kommer tillbaka, under veckan har vädret! konstigt att värdret upptar mycket tankar och energi! men är ju oftast vädret som styr våran vardag och vad vi kan göra, men några fotopromenader har det blivit under veckan! och bilderna blir bra och med lite snö och is och dom fina omgivningarna här i Arboga så är det lått att vara fotograf och finna motiv att föreviga

Veckorna dom springer fram och som jag skrivit förut inte alltid lätt att hinna med allt som ska göras men man får ta dagen och livet som det kommer, och i Peru så är Maria tillbaka nu i Lima och har börjat skolan och ska avsluta studierna till undersköterska,  på gott och ont fick hon praktisera sina kunskaper när hennes syster råkade ut för den otäcka olyckan före nyår, och nu är går det år rätt håll för hennes syster, som nu talar lite och kan förflyttas i rullstol och äta själv! så är ett stort framsteg och gör oss alla glada.

Kamera! ja jag går och funderar på om jag ska göra en uppdatering av min kamera men tyvärr så springer pengarna i väg när man ska köpa ny kamera utrustning, och min kamera jag har fungerar fint! men när man fotograferar motorsport så då blir det enormt mycket bilder fotade, så en ny kamera skulle snart vara behövlig, men är ju! vad man nu ska köpa, Nikon har jag och det fungerar väldigt bra och kommer fortsätta med det! och modellerna jag tänker på när nikon 810 eller nikon 500 är inte det tekniska inom fotograferande som jag vet mest om, så får nog forska lite mer vad som passar mig bäst!!.

Passar på att önska er en fin kväll och en ny bra vecka och den flyger nog fram som alltid och säger som alltid ta hand om er och var snälla mot varandra

6. jan, 2019

Rally Sweden är tävlingen när man kan se alla Rallykanonerna här i Sverige på våra häftigaste rallyvägar och med förhoppningsvis mycket snö och is! på vägen och snövallar! tyvärr fick jag hoppa över fjolårets tävling! så nu var jag ute i god tid och planerat och hoppas på en fin tävling med mycket chanser till bra fotografering och mingel med likasinnade utmed rallysträckor och serviceplatsen

Hur många gånger som jag bevittnat RallySweden/Svenska Rallyt!! vet jag inte! första gången! jag är osäker på årtalet men borde varit 1980 då jag bevittnade när hela rallykaravanen körde en special sträcka nerför! Röforsbacken i Arboga om jag inte missminner mig helt!! och sedan har det blivit många besök på våran häftigaste rally tävling i Sverige och den störta motorsport händelsen vi har årligen i sverige.

Några år har det blivit att man fått hoppa över den tävlingen, och 1998 så var vi inte åskadare utan då var vi tävlande!! och det är en enormt häftig upplevelse att få starta i den häftiga tävlingen och då! i den riktiga inte någon förkortad variant utan VM tävlingen Svenska Rallyt! så då var far och son riktigt med i hetluften även om det var långt bak i kön på startfältet så var det en dröm om gick i uppfyllelse, tyvärr så varade det inte så länge utan en lite för optimistisk kurvtagining på torsby sträckan så blev det några varv på taket! så efter ytterligare några sträckor så stannade bilen och äventyret var över!!

Men nu var det rally Sweden 2019 och då blir det shakedown på skalla sträckan då man ser dom tävlande 3 gånger och där sparas det inte på krutet så det blir mycket bilar och riktig rallykörning innan tävlingen startar, och sedan blir det besök på service platsen i Torsby och sedan blir det övernattning i Arvika innan det blir Norge på Fredagen och från kongsvinger så finnes det 3 st sträckor att välja på innan det blir avslutning på Torsby sträckan på fredags kvällen för mig, resten av tävlingen följes hemma i stugvärmen!!

Så nu hoppas jag att jag får ledig från jobbet!! och att det blir snö och is på vägarna så blir det ett härlig race i rallyskogarna, önskar alla en fin söndags eftermiddag och stort tack för ni läser mina rader, en bild från Rally Sweden 2017

6. jan, 2019

Trettondagsafton! tiden springer i väg och redan har vi kommit in en bit på ett nytt år! och mörker! ja det blev en promenad i mörkret i går kväll och som alltid med kameran med mig, och några fina bilder med hjälp av stativet blev det, men trettondagsafton då ska det vara kallt och snö!! så jag ser fram i mot mera promenader i mörkret och med snö så då ska det kunna bli fina och vacka bilder,men just nu känns det som våren är på väg!!

Fredags nattens jobb! då var det 5 plus grader och ösregn!! så då var det känslan av att det skulle varit en natt i början av april! rent arbetsmässigt så är det perfekt med ingen snö och inte kallt då fungerar det fint och smidigt och tar sig fram överallt! även om fredagen för jul var något fruktansvärt halt! och fick hålla i mig i staket och väggar för att hålla mig på benen!!

Mörker! ja då kan man bli utelämnad eller idetta fallet utelåst! jag träffade på en äldre herre i mörkret! som hade på något sätt tappat bort nycklarna! och då blir man rätt ställd mitt natten när man inte kommer in eller vet vart eller vem man ska kontakta! nu var det sådan tur att jag skulle in i den porten så jag hade nyckeln! så jag kunde släppa in honom i värmen! och jag hoppas att historien därmed slutade lyckligt och han kunde komma in lägenheten! så det kan hända mycket och i del situationer blir man rätt hjälplös! så kändes bra att kunna hjälpa honom lite och i alla fall komma in värmen

Söndag! och 1 st vecka in i det nya året! och det var som jag skrivit ingen bra start på året! men rapporter från min älskling Maria i Peru så blir tillståndet för hennes syster så sakteliga bättre och hon nu kan transporteras i rullstol och reagerar och svarar lite på tilltal det kommer bli en lång rehabilitering, men ändock är det positivt att det går åt rätt håll, och min Maria har gjort ett stort jobb och fungerat som sjuksyster på sjukhuset när då sjukvården fungerar annorlunda mot vad den gör här i Sverige ! tur att änglar finnes och min härligt underbara älskling har sitt hjärta på rätt ställe och jag är en lycklig man som har henne i mitt liv

Nu ska en ny värmefläkt i bilen provas så nu kan vinterkylan komma för nu ska det bli varmt i bilen, och kanske kan det bli en lite promenad under eftermiddagen istället för att se när dom åker åt fel håll i slalombacken! god tur uppför Alp de chermis ni i tour de ski!! God fortsättning på det nya året och alltid stort tack för att ni läser mina rader

3. jan, 2019

Så har då 2019 startat och nytt år och nya möjligheter! och vi får hoppas att det blir ett bra år för oss alla och våra familjer och nära och kära och att alla tar tag i saker som borde göras! tänkte på politker så sverige får en regering osv.. finnes mycket så borde sluta snackas om och göra något åt det!

Min kära älskling Maria och hennes familj i Peru har fått en tuff och svår start på det nya året! och när det händer saker och man vill vara med och stötta och hjälpa till i mitt fall att vara ett stort stöd år maria men är inte det enklaste när vi har en hel värld mellan oss! men tur är vi har numera allt med detta med internett och alla goda kontaktmöjligheter så det är en stor hjälp speciellt i svåra stunder!

Marias syster råkade ut för en olycka någondag före nyår! och har nu börjat reagera och så sakteliga komma tillbaka någorlunda till att på förstå och le när hon uppfattar saker, efter ett fall från en motorcykeltaxi!! så slog hon huvudet i och råkat ut för en hjärnskada om den blir permanent vet ej läkarna ännu! men livet kan förändras väldigt fort,  Marias syster år 41 år och 5 barnsmamma då är det för tidigt att hamna på sjukhus förlamad för resten av livet! så vi hoppas på stadig bättring, och min Maria tillbringar all sin tid på ett sjukhus i Chicklayo nu! och jag känner mig rätt hjälplös när jag inte kan vara där och stötta Maria och så klart hela familjen!

Jag har skrivit och skriver igen snälla ta hand om varandra och var snälla mot varandra det kan lätt hända något väldigt fort som ställer allt på ända!!

Här i Sverige så rullar livet på även om mina tankar är på andra sidan jorden! jobbet det finnes det mycket av och vintern är det si och så med! kanske det blir snö eller inte, och hatten det blåste av under onsdagens natt!!  lite fotografiska promenader blir det då och då, och det blir väldans fint med dom soliga och vackra vinterbilderna så hoppas det kommer lite mer av den varan, och ochså så att det kan bli lite rally tävlingar under vintern och har planerat att besöka Rally Sweden detta år på något sätt, då jag förra året fick hoppa över det evenemanget.

Och skidåkare har jag varit! men numera är det inget skiåkning för min del men sitter gärna ner i soffan och tittar på skidåkning! och då blir jag frusterad när expert Blomkvist tjatar om sina löpare!!! dom finnes i loparspåret inte i skidåkarspåret!! och när jag är inne på tråden! så allt är för tv publiken! idrottslig rättvisa är inte det första som tänkes på!! och tour de ski!! om man startar så ska man fullföja annars inga värrldscupspoäng eller prispengar!! blir ett löjes tecken när häften av dom startande åker hem i förtid!!!

Min blogg har varit lite inaktiv så försöka bli mer aktiv och skriva mer, och önskar gott nytt år och god fortsättning och tack för att ni läser mina rader

12. nov, 2018

Äntligen så skiner solen igen och borta är dom gråa skyarna och alla dis och gråa novemebr väder vi haft en lång tid här! men fortfarnade var det vackert med molnen och dimman och färgerna i naturen så bilder blev det med kameran och fint med det lite mystiska och dimmiga blderna som blev i det trista novembervädret och färger finnes det fortfarande i våran natur och där träd och växter växer! och skönt är det med skogspromanderna även om det fuktiga vädret inte gör andningen och astman bättre, så nu hoppas jag på klart och frikskt väder och förhoppningsvis en solig torsdag med veteran orientering på programmet igen!

Juletiderna närmar sig och då är det är det bäst och ha julskinkan redo! och i Peru där äts det kalkon på julbordet! men även så äts det julskinka! men hos en av Marias bröder! ja hon har 5 bröder! så är det lite panik då det förra veckan dom planerade julskinkorna blev stulna! när dom gick i hagen utanför huset! så går det till i peru! det man inte har det stjäl man, så dom fina och välgödda julgrisarna dom hamnade någon annanstans än hos Marias familj bäst att ha allt inhägnat och inom lås och bom!! nu är nya grisar inhanlade så julskinkan är räddad denna jul med!!.

Efter regn som kom solskenet så då var det dags att tvätta bilen! och det passade väldigt bra! då min far hade en fri tvätt och inte tvättat bilen på lång tid! när jag tankade bensin! under 15 kronor litern!! så bokade han en tid i kön som inte var någon kö!! men! någon fri tvätt!! blev det inte då den fria tvätten tydligen hade bäst för datum!! så frågan var ska man behöva åka och tvätta bilen i onödan bara för att utnyttja den fria tvätten!! och ny tvättmaskin var det och snabb var man tvungen att vara! för jag höll på att bli tvättad tillsammans med bilen!! eller kanske man ska läsa bruksanvisning först!! men bilen blev ren och fin och nästa tvätt blir till våren!!.

Saknaden är stor nu när Maria är tillbaka i peru men tur att det nu finnes internett och skype och alla möjliga sätt att hålla kontakten på och soma alltid så går tiden fort och till sommaren så är min älskling tillbaka här i Sverige med och vi hoppas kunna ordan så att vi kan alltid vara på samma plats, och tillbaka till vardagen igen och när hon skulle handla där hemma igen så upptäcktes att dom gula och bra ullareds kassarna var ochså dem stulna under resan hem!! så är bäst att sätta hänglås på allt!! och inte bara här i sverige allt får fötter! i peru stjäls grisar och platskassar med!!.

En ny vecka är påbörjad och veckorna dom hinner ta slut innan man hinner blinka och reflektera över livet och händelserna, jag hoppas alla och inklusive mig själv att hinna njuta och må gott och göra saker med och av livet inte bara alla måsten! se till att era nära och kära mår gott och fint och en komplimang och en kram piggar alltid upp er omgivning, ha det gott och hoppas ni ser solen med, på återhörande snart hoppas jag