Min Blogg,Tankar händelser och bravader

17. okt, 2018

Tisdag! då var det direkt från jobbet och frukost och sedan mot Ärla! veteran orientering i arla morgonstund! och nu när det är mörkare så är det bäst att vänta en stund efter klockan 9 då första start var så det är ljus och god sikt! bilturen gick bra från Arboga vi undvek stora vägen för att komma förbi vägarbeten men då det var vägarbeten på den mindre vägen med så fick vi lite stopp på vägen sedan blev det lite felkörning i ärla som skylldes på kartläsaren! men jag tog för givet att man inte kan köra fel i Ärla!!.

På plats vid idrottsplatsen i ärla där vi har varit många gånger! för att orientera och rally service plats och banläggare för bilorienterings SM så Ärlaåsen kan utnytjas fär många olika saker,efter sedvanliga förberedelser före start så var vi redo för dagens utmaning, jag tog min kamera och strosade runt i skogen och Maria och min far tog sig till starten och denna gång som alltid på bana E,6 kontroller skulle letas på denna morgon i skogen!.

Min promenad tog en början förbi målet där dom första redan hade kommit i mål och efter följande av eljus/skidspår så fann jag orienterare som hade full kontroll och någon/några som var lite vilsna! och Wincent såg jag flera gånger! och alla gånger så letade han efter samma kontroll!och Sven olov wicklund utbrast pinsamt! när han letade efter en kontrol på fel sida om eljus spåret! och jag såg då ingen som var där mer än han! så även nybörjare som elitorienterare kan vi göra våra misstag och fulllärda orienterare blir vi aldrig!

Efter helgens solsken så hade solen gott i moln men fortfarande varmt och skönt oktober väder och vackert i skogen är det med alla färger på träden, men det har nog inte orienterarna tid att reflektera över!min far och Maria hade en bra dag i skogen och inga större missöden blev det i skogen!och alla kontroller satt där dom skulle! men vid fotografering vid målkontrollen efter målgång så skulle det poseras! för fina bilder! och då passade min far på att stämpla igen!! utan tanken att då tas tiden om! men vad gör man inte för en bra och realistik bild! tur att det inte var frågan om sekunder i resultatlistan!! så en seger på bana E blev det för Min far och Maria! väl kämpat båda 2

På torsdag blir det bana för mig och Maria, så väl mött i Fellingsbro, och tack som alltid för att ni läser mina rader, Mvh Stefan

11. okt, 2018

En dimmig torsdag morgon var det då vi begav oss mot Malmköping och Malmahed för denna veckas veteran orientering och dimman den lättade och när vi var på plats så sken solen och det värmde! en väldans skillnad mot när vi var på samma plats för 2 veckor sedan då det var stormkänningar och Mälarrallyt!! men idag var det orientering som gällde!

Malamhed var målplats för Tiomila 1964! då var jag ej född! och min fars minne mindes ej om han sprang det årets Tiomila men Stora tuna var det årets segrare! och i dessa skogar skulle det nu orienteras igen senast jag sprang där då var det mängder av snö en påskhelg! men nu var det solsken och varm höstdag!

Bilresan gick fint genom dimman och efter köande vid anmälan så var det förberedelser för dagens tävling! jag tog mig en promand med kameran och många orienterare och en fin ekorre och många fina höstlöv såg jag i skogen! och när det var dags att ta sig till starten så frågade Maria! är du säker på att du är klar!! och ja sa min far!!! och ombeddes titta ner!! udda skor!! kanske man ska byta båda skorna innan det är dags för att ta sig ut i skogen! kanske var det nerverna som påmindes!!

Upp och ner över åsen var det som gällde för bana E och 10 kontroller så var det en utmaning  denna bana som ochså var nära 2 kilometer! när jag mötte kompani Maria och min far på väg mot kontroll 3 så konstaterade min far att det var svårt och jobbigt men vid gott mod var dom båda! och efter en del krokiga färder mellan kontrollerna så kom dom mot målet och alla dom 10 kontollerna var funna och trötta men glada efter dagens tävling, och inte är det alltid lätt när det är många stigar!! då gäller det att ta rätt, och min far hade nog inte tagit rätt stig alla gånger! men ingen större miss på någon kontroll blev det och en 11 plats på den tuffa banan blev det idag och vi är glada att dom tog sig genom den krävande banan idag

Direkt efter målgång så blev det fotografering och intervju i Eskilstuna kuriren för min far! och någon mediaträning har han inte fått! som dagens idrottare får! och kanske inte journalisten var så insatt! i oreintering heller men en intervju blev det och min far konstaterade och sa till journalisten! att han började orientera 1955 och fortfarnde lår sig konsten att orientera!!.

Efter en god fika och en njutbar stund i solen så var det dags att åka hem till Arboga igen, och nu utan dimma men i strålande solsken, och en fin och välarrangerade tävling var det, och alltid ett stort tack till er alla som lägger ner energin på att arrangera dessa bra och fina och viktiga tävlingar för oss alla, Ses i skogen snart igen Mvh Stefan

2. okt, 2018

Helgen den spenderades i våran kungliga huvudstad, och inga större planer var det inplanerat mer än att bara njuta av helgen och äta god mat och vandra runt på Stockholms gator, tidig avgång från stationen i Arboga blev det och skönt att luta sig tillbaka i det tomma tåget!! efter nattens jobb! men efter stoppet i Eskilstuna så var det nästan fullt! så tydligen är det att folk använder sig av tåget! och bekvämt sätt att resa är det! om nu tåget är i rätt tid!!

En kylslagen morgon var det! med minusgrader men lite solsken var det och vinden hjälpte ochså till så det är bra att höstgarderoben har öppnats! långkalsonger på och mössan har tagits fram från sommaförvaringen! klockan 10 så anlände vi till nordens Venedig som konduktören utryckte sig och med allt vatten i våran vackra huvudstad så stämmer nog den jämförelse! utan att ha varit i Venedig!

Efter en fika på Stockholms station! och Maria blev förskräckt av vad det kostade! och ja det är en hel del dyrare än vad det är att fika eller äta ute på resturang i Lima Peru!, där kan man äta en 3 rätters lunch för 25 kronor! så en fika för 150 kronor är dyrt!!

Första stoppet blev att finna hotellet,scandic 53 var namnet och i närheten av hötorget! och vi har bott där förut men bäst att reknogonsera vägen och jag är ingen van besökare av Stockholm så var mest vilsen hela tiden! och nästan direkt så upptäcktes att många var på väg mot! löparspåret! och efter lite tänkande! så kom jag fram till att det var Lidingölopps helg! och förklaringen varför så många var klädda i för uppgiften att springa!

Färgglatt var det på markandsplatsen på hötorget med kantareller på borden och annan frukt och bär och försäljning hoppas jag gick fint,och hotellet det fann vi utan problem, men inchekning var inte föräns klockan 15,00! känns som tiden för att ha rummet börjar ätas upp! förut var alltid incheckning klockan 14,00!! och ur rummet ska man vara före 12! så då borde ju ochså priserna sjunka när tiden man har hotelrummet är kortare!!

Stockholms slott blev första målet med våran sigthseeing och på vägen dit så mötte vi högvakten som promenerade mot avlösning på slottet och det är alltid högtidligt att se, och under den stunden fick vi sällskap av en promenerande Stefan löven! som med bestämda steg var på till eller ifrån riksdagshuset! och är bra att vem som helst kan ta sig en promenad på stadens gator! även om han i hasorna hade livakterna! han svängde höger! och vi vänster efter högvakts sällskapet!

Ett besök i slottskyrkan! ja vi är fortfarnde ogifta! men fint i kyrkan var det och blåsten ven i örona så vi tog sikte på Grand hotell och eventuella kändisar! några kändisar av rang såg vi inte denna gång!fotografering i Kungsträdgården som var lite öde om man jämför mot på sommaren! Jensens böfhus! där blev det lunch och där var det fullt med! så vi fick vila lite i soffan i entren innan vi fick platser!! och efter lång väntan som det var värt så fick vi in den goda maten med smak! till skillnad mot när var på Kanarieöarna och allt smakade ingenting!.

Incheckning på hotellet gick bra förutom att nyckelkortet ej fungerade! så byte av ett trasigt till 2 fungerande nycklar! och rummet var fint och med fönster! förra gången bodde vi i källaren!! kvällen den spenderades i gamla stan! och kebab! konstig man blir proppmätt! och sedan några timmar senare så tänkar man på mat igen!! godisinköp och sedan blev det en kort promenad tillbaka till hotellrummet! där jag efter en lång dag somnade fort!!.

Söndagen den började med en god och lång frukost! mackor kaffe bacon och jag missade pnakakorna men nöjd och mätt blev jag! och dagen den fortsatte med promenad och helgens enda inköp förutom mat!! vit skokräm!! så Maria kan måla om skorna! och mat blev det men ej mcdonlads! där dom avskaffat kässörskor och kassörer mot tavlor där man ska beställa diverse menuer hit och dit! så vi gick vidare mot annan returang och helgen sista måltid som ochså den smakade gott.

Då var det bara tågresan hem som var kvar och tur var det att vi var i god tid! SJ hade sålt 360 biljetter till 250 platser! ingen ekvation jag får ihop så folk dom stod och satt överallt i tåget!! och helgen den blev bra och avkopllande med lite träningsvärk i benen efter långa promenader men en lyckad weekend blev det

Tack till alla och önskar en fortsatt fin vecka till er alla

 

27. sep, 2018

Tisdag morgon och minus! nu börjar hösten göra sitt avtryck med storm och frostnätter och tisdagens morgon var det soligt och inte så mycket vind som det har varit andra morgonar denna vecka, men frost känsla och hösten är här! och på tisdagens agenda så var det veteran orientering i Södertälje på programet kanske lite lång resa men då vi stått över en hel del av säsongen på grund av sjukdomar och semester resor så tog vi turen till kringelstaden eller närmare bestämt skogen nära Enhörna.

Som rubriken antyder så är det ett stort spann på deltagare på dessa evenmang men det är det som är så bra med orientering här kan alla vara med och med olika ambitioner kan vi välja banor som passar oss alla, och den peruanska nybörjaren är min Maria, som har tagit över följeslagarrollen till min far och min far passar samtidigt på att instruera orienteringen för Maria, så han har fullt upp med att orientera och på engelska lära ut grunderna i oreintering! och olympia mästaren är så klart den evigt snabbe Anders Gärderud som tassar fram som i fornstora dagar och som sagt här finnes plats för alla.

Efter en dryg timmes körning och lite felkörningar till ishallar! så var vi på plats på en hundklubb! där endast en hund syndes till och den sakande sin ägare när denne var i skogen, och lite mer värme hade det blivit när det började bli dags för att vandra till starten, solen som tur var värmde upp oss kylslagna orienterare och bra med lite avstånd till starten då det väntades en hel del branta uppförsbackar i terrängen!

Jag hade inte tillgång till karta denna gång så jag fäljde på behörigt avstånd min far och Maria, och dom började med att surra till det i starten! så min far var tvungen att göra om starten efter målgång! och då var allt glasklart! så tänk vad tävlingsstress kan göra med hur man uppfattar karta och verklighet!

Bana E denna gång kunde nog ha haft lite mer utmanande orientering det som var utmanande var kuperingen och för dom äldre och vi yngre med så var det krävande, men 3 kontroller och endast lämna stigen vid mål kontrollen kan nog tycks lit ei enklaste laget, så arrangörerna ska nog lägga ner lite mer energi och utmanning på orienteringsnivån på den kortaste banan.

Efter den lite trassliga starten så flöt tävlingen bra för kompani min far och Maria och solen värmde gott i den fina skogen, och en 3 plats kunde inkasseras efter dagnes tävling, och en trevlig förmiddag i trevlig sällskap som det alltid är, friskvård och social gemenskap är vad det handöar om dessa fina tävlingar och tillsammans med en hel del tävlingshets! som aldrig går ur oss alla som har idrottat, stort tack till alla som lägger ner sin energi på dessa evenmang

Tack för nu och ses i skogen snart igen och tack för att ni läser mina rader, Mvh stefan

18. sep, 2018

Solen sken och lördagsmorgon var tidig när vi begav oss mot hofors rallytävling Malmtjärn Runt! oopsss när man inte är lokal innevänare! så kan det bli missöden så tack till Ander Thyr som berättade att det ska vara Malmjärn! och Malmtjärn Nåja namn eller inte så var det en fin morgon och en lång rea upp igenom dalariket till tävlingen i gränstrakterna mellan Gästrikland och Dalarna och närmare bestämt Tors loge i Torsåker som var start och målplats

Sedvanligt rallymingel med införskaffande av karta och program och diverse morsande och pratande med beakanta ansikten trots att vi var en bra bit från våra hemma marker! och efter tips från lokal kändisen Rober Moffa! eller han är nog rikskändis! så tog vi oss ut till sträcka 1 och några fina kurvor 2 kilometer från start och där hade en hel del folk samlats och som alltid så träffar man på nya och gamla bekantskaper i Rallyskogen

Jag och Maria hittade ett bra ställe att fotografera och filma på! som alltid blir det mycket bilder och tar tid att gå igenom och redigera dem och denna gång blev till och med fotografen nöjd med bilderna! Maria hon filmar med en av mina gamla kameror som kanske inte är helt lätt eller optimalt men det syns vilka bilar som far förbi och hon tycker det är kul att vara med på tävlingarna, hon hade ingen aning om vad rally var! innan hon hamnade i lag med mig och nu varit med på en del tävlingar här i sverige!

2 st sträckor hann vi med under den soliga dagen och en och annan breeeeslad fick vi se, och tror nog dom flesta var nöjda och glada med dagen både tävlande och publik och alla inblandande, och passar på att tack för alla fina kommentarer och till er som beställer bilder, alltid lika uppskattat att vara ute i den härliga rallymiljön! efter fika och trixande ut av bilen från SS4 så blev det en lång resa hem! med migrän så tog det tid innan vi var hemma i Arboga igen!!

Folkrace har blivit TV sport! och kanske många med mig följer tv serien Det Stora Racet, och för min del är det ett väldigt bra tv program som beskriver allt det engagemang och alla eldsjälar som brinner för sin sport! och är inte bara i Folkrace man finner dom personerna men tycker detta program skildrar den svenska idrottsrörelsen på ett väldans fint sätt som aldrig syns i tv rutan eller aldrig vanligt folk vet vad som driver alla oss som brinner för något! så stor eloge till folkraceteamen och kändisarna som har gjort detta program det sätter folkracen och idrottssjälen på kartan! alla som lägger ner sitt liv på något men alldrig blir uppmärksammade!

Passar på att tack alla som läser mina rader och som man träffar på i skogen eller på andra platser, vi ses snart i rallyskogen igen!!