Min Blogg,Tankar händelser och bravader

6. jan, 2020

 

Att konstatera fakta när det är för sent det kan vi alla! att förebygga problem och skapa en värld och en trygghet för oss Alla det är svårare! en hel kontinent brinner! vi läser och vi ser fasansfulla bilder från Australien. där står dom maktlösa och ser när branden tar allt det som den kommer åt!

När jag bodde i Australien så hade vi 42 grader i skuggen 2 februari veckor! nu pratar dom om 48 och 49 grader! något måste detta bero på! och klimat och miljön det pratas det så mycket om! och torkan den hade vi i Sverige 2018 och likaså då stod vi och kunde inte göra något! Något måste ske innan vi alla går under med alla våra problem vi har

I ställetför att gnata på varandra och bli så uppskärrade när det gång på gång blir katastrofer både här och där och i när och fjärran, det måste finnas lösningar så det kan lindras tror ej vi kan förhindra allt men ändock måste något göras.

Till Australiens befolkining alla frivilliga hjältar inom brandkårer och alla frivilliga personer som kämpar mot brandens härjningar, världen står bakom er och vi alla hoppas på vädrets makter kan hjälpa er med vatten från ovan

Till världens ledare titta er omkring och se vad som händer runt omkring! naturkatastrofer krig och våld! ska vi behöva en sådan värld! gör något nu snälla!

Några bilder jag fotograferade under min tid i Sydney Australien

1. jan, 2020

Då var vi inne i ett nytt år igen! tiden den verkligen springer i väg fort och vi blir bara äldre! njae vi blir nog många erfarenheter rikare med, Jag tror vi alla upplever upp och nedgångar under ett år, är bara att ta med sig det goda och lära sig av det som har varit mindre bra.Nyårslöften kanske är många som ger men jag har inget som jag riktigt vill uppnå!.

Motionera borde jag göra men jag vet att jag är för lat att ta upp det igen så ingen mening att lägga det som löfte!. Att vara snäll och glad! jo men det försöker jag alltid vara, så nej inga nyårslöften för mig! och till era lal som gav löften lycka till med dem!

Solsken! ja det har inte blivit många timmar som blivit uppmätta under avslutningen av året så då var det extra skönt att 2019 avslutades med fint solsken och rena vårkänslorna till temperatuen! Grisgalten och Suggan Ja! så var namnet på nyårsracet i Enduro som avgjordes vid gröndals motorstadion mycket mindre trafikkaos var det när jag skulle in och parkera var inte samma publik tillströmmning som det var när kåsan kördes för en dryg månad sedan! och som någon utryckte sig mer fotografer än tävlande! så illa var det nog inte utan en väldigt trevlig och lagom tillställning

Skönt är det att börja vara tillbaka som vanligt igen att komma ut och träffa folk igen och utan ha den rädslan som funnits.Jag kommer nog alltid att vara mer försiktig men att låsa in sig och sitta i soffan det hjälper nog inget, så var väldigt bra att ta sig i kragen och vara ute och mingla med trevlig folk och på saker som man verkligen trivs med, kamera i högsta hugg trevlig folk och solen sken! så det var en bra avslutning på året för mig! tack till er som jag träffade i skogen och som alltid det är det som ger energi till livet att umgås med likasinnade

Nu är det bara några timmar till jag ska ta mig ut i natten och jobba igen! och jag hoppas inte mörkret ska skrämma utan att det ska flyta på och komma igång utan problem det som alltid har varit en självklarthet det kan få sig en törn, Men jag brukar kämpa på med det mesta så jobbet ska nog fungera och skönt att igen lämna något bakom sig och mot det som ska vara ett liv som förut

Bingo! blev nyårsfirandet och det blev på skype! går utmärkt att spela bingolotto på skype tillsammans med Älsklingen Maria men tyvärr blev det ingen vinst; men största vinsten har gjort redan när jag träffade denna glada underbara leende Älskling som alltid gör mig glad och lycklig. timmarna går fort tillsammans och språket blandas med svenska spanska och engelska även om jag har långt kvar till att vara spanskspråkig! så förstår jag mer och mer och det är bara att läsa och studera mera.

Nu blev det den första bloggen för i år och hoppas det blir väldigt många fler, och vill från mitt hjärta tacka alla som läser mina rader och ser mina bilder, är väldigt glad att kunna förmedla mina bilder och äventyr och tankar, God fortsättning på det nya året, Och ta hand om er och era nära och kära

27. dec, 2019

Julen den har tuffat på med julmat i massor och lugn och ro, En skön helg som jag uppskattar är julen julklappsstrumporna blir säkert väldigt bra om kylan kommer och julskinkan och julmusten den smakade som alltid superbt.

 Julen har också varit lite micklande med en ny bil som mina föräldrar införskaffat och dessa finesser och tekniska lösningar på allt! ibland är det som att det ska ändras på det mesta bara för att! finnes det gamla lösningar som fungera varför inte behålla dem! bilen den fungerar bra och den tar dem från punkt A till B och det är det viktigaste

Vintern den väntar på att komma! snö var det på bil taken på annandags morgonen men vid tjurlången bara 5 kilomter utanför staden så var det både vitt på träden och på marken så det kan vara väldigt lokalt med vintern! Kanske jag hakar upp mig för mycket på väder och vind! kanske jag borde bli meterolog! njae men hur som helst så är vädret viktigt för vad vi kan göra eller ej och oftast är ett bekymmer eller samtalsämne för oss alla, hur som helst var det vackert och lite vinterkänsla med små snöfjunen som landat vid Tjurlången.

Skönt med frisk luft är det och bra att skaka ner julskinkan och julmaten med att sträcka lite på benen,Att ta sig in till Tjurlången börjar bli lite besvärligt då den nu väldigt gamla riksvägen! börjar bli sliten och gropig vem som står för underhållet av den vägen vet jag inte men snart så är det stopp! hundbad!, Bra att dom har sitt eget exklusiva bad men någon hund såg jag inte till!, lugnt  stilla och ingen is!

Det går en markerad led utefter sjön Tjurlången men delen från hundbadet till fiskeklubben den börjar bli minst sagt strapatsrik för att ta sig fram och kanske kommunen kan döpa om den till äventyrbana!, Locka folk som vill träna inför diverse äventyrsrace som numera finnes! här får man defintivt klättra på stockar och vada fram om man ska följa leden! så kanske kan bli ett nytt äventyrsrace med naturliga hinder!

Vackert är det vid sjön och lugnet borde fler komma att njuta av endast fågelsången som ljuder och sjön den låg spegelblank så det var perfekt för fotografering, Det är härligt att han naturen nära och man kan ta sig ut när man vill, Tänker på min Maria som i högsta grad gillar att promenera både på arbogas gator och våran natur. Men i sin hemstad Lima är det väldigt annorlunda! så där blir det inte mycket till promenader bara dom nödvändiga utflykterna som måste göras som att gå till skolan eller affären! det är skillnad på 10000 personer i Arboga och en stad som Lima där det bor 10 miljoner!

En kopp kaffe är bra start på dagen och snart är det slut på året som sannerligen har bjudit på både glada saker och mindre glada saker, men vi tar nya tag och siktar framåt och hoppas på bättrande hälsa för oss alla och att vi alltid tar hand om våra nära och kära och njuter av våra liv så gott det går

Önskar en trevlig helg och god fortsättning till er alla

24. dec, 2019

Världen är upp och ner och klimatet är ur led kanske våran kära Greta Thunberg har rätt att det är för sent! nu är jag varken klimatforskare eller politiker, Men visst var det bättre förr och visst pulsade vi i snön på Julafton! Men hur som helst nu är vi i nutiden och dages julpromenad ställde min far in! inte för hälsoskäl eller annat utan för att han såg regnet och att grannarna använde paraply!. Paraply borde inte tillhöra det man behöver utrusta sig för på Julpromenaden.

Grön är gräsmattan och kanske det skulle gå utmärkt att klippa gräset! borde ju vara snöskoveln vi använde denna dag,Kanske ni i norra delen av landet har snö! och den rätta julkänslan.Har skrivit det förut har några gånger firat jul i shorts och det känns inte riktigt rätt! men julmaten den smakar bra även om det är + 3 och grön gräsmatta eller som när jag varit i Australien + 30 eller mer,! men visst ska det vara snö när tomten far fram på släden!

Nu blir det nog ingen gräsklippning eller slädtur för mig! julen den firas i lugn och ro med mina föräldrar och det går väldigt utmärkt. Skulle varit helt underbart om Maria varit här och firat julen och nyår men hon har fullt upp med skola och enbart 1 veckas julledighet och det är lång resa för 1 vecka! men vi firar jul på skype och vi spelade bingolotto på skype! så i cybervärlden fungerar det mesta! utom att jag blivit portad på instagram! kan ej uppdatera med bilder och det är ju det som är grejen med instagram att visa bilder!.

Extra lång julledighet fick jag! tyvärr hade jag gärna varit utan det! för den händelsen som förorsakade min sjukskrivning var ju något jag gäran stått över,Men kroppen den läker och endast lite smärta i revbens trakten när jag skrattar eller nyser! och armbågen den läker, så jag är otroligt glad att det går åt rätt håll. och några promenader har det blivit och det har fallit en stor sten från mitt hjärta och rädslan den har gett med sig lite när jag tog mig ut! mörkret blir att tackla när jag ska tillbaka i jobbet! och det blir en utmaning.

Önskar alla mina vänner och mina nära och kära en Riktigt God jul, Feliz navidad till min Älskling Maria, och till er alla ta hand om er! och era nära och kära skratta och må gott och äta julmaten och umgås, Tack igen för allt härligt stöd från er alla Julkramen skickas från mig.  Några bilder från ett grönt Arboga!

19. dec, 2019

Då har jag tagit mig ut på promenad igen och hjärtat har lättat och känns väldigt skönt att kunna släppa lite på rädslan,Man måste ta tag i situationen och möta rädslan och inte ge efter för allt onda,Livet rullar på och jag lär rulla med! Snö finnes det lite av och dimmigt var det när jag tog mig en förmiddags promenad skönt med frisk luft och använt kameran har jag inte gjort på 10 dagar så var dags innan den rostar i hop! och fungerar gör den också vilket jag är väldigt glad för.

Snön den skapar lite julkänsla och även om det har varit väldigt mycket annat och inte mycket tankar eller julstress så är julen alltid en fin högtid, julklappar blir det inte mycket av, Maria har fått sin Julklapp med Posten till Peru.Julmaten den är en höjdare så det är vad som står högst på listan under julhelgen magen den behöver inte bli större men julskinkan och sillen den slinker ner lätt! motion Ja kanske men det finnes tyvärr ingen motivation alls för det, kanske när man blir gammal.

Trisslotter vann jag när min bild blev månadens bild stort tack till BBLAT och ingen storvinst blev det men 30 kronor skrapade jag fram alltid något! en ny trisslott blir det och kanske storvinsten kommer då, Bingolotto ska jag spela på måndag kväll och det blir på skype tillsammans med Maria, Lång ledighet eller rättare sagt julhlegn blev lång i och med att jag blev sjukskriven, Kroppen den läker och nu är det mest bara Armbågen som värker och revbenen en fraktur i Armbågen är det och hoppas den läker snart så jag kommer igång med att jobba snart igen

Polisen gör nog så gott dom kan men resurser kan dom nog behöva mer, jag fick ett brev om att mitt ärende var nedlagt det gick inte att hitta förövaren! och tyvärr så vet dom som nu lever på brottets bana att det är väldigt liten chans att dom ska åka fast! men tackar i alla fall att polisen tog sig tid till att åka hem till mig och prata med mig och ta upp en anmälan.

Tänker framåt och ser fram i mot när min älskling Maria har avslutat skolan så hon kan komma hit igen till Sverige, och våran dröm är att kunna bo på samma plats och leva vårt liv tillsammans, Att ha drömmar och framtids planer det hjälper och skingrar tankar och humöret det stiger sakta och bestämt.

Nu ska jag fortsätta gå igenom dagens bilder har saknat att ta tag i saker och min passion är detta med att föreviga och berätta för världen vad jag ser, Jag återkommer med julhälsningar så jag önskar en God kväll från mig till er alla