20. jun, 2020

Midsommar helg,ny fågel, ekorren den tog skydd i skuggan.

Midsommar helg,ny fågel, ekorren den tog skydd i skuggan.

Midsommar en helg som vi alla svenskar längtar till och vi förhoppningsvis njuter gott av, umgås med vänner och nära och kära,Jag vet inte hur ni alla löste detta denna märkliga tid vi nu är i,Jag njöt av sillen och köttbullarna,Glad att vara ledig en extra natt så jag är nöjd med denna midsommar helg, solen den skiner men blåser gör det allt som oftast och kanske är det skönt med lite svalka i denna sköna sommar hetta

Tiden den rusar med en förfärlig fart framåt och att tänka sig i en värld och tid där det mesta står still har vi redan hunnit till midsommar och halva året har vi avverkat och är nog knappast någon som hade siat hur det första halvåret av 2020 skulle bli, vi har nog alla ställts för utmaningar som vi aldrig förut behövts och situationer som vi aldrig trott skulle hända, en hel värld lamslagen av ett virus

Men vi måste gå framåt i det lilla i våra personliga värld och världen den måste på något sätt övervinna detta virus och få stopp på sjukdom och elände.

Och för guds skull vi måste på inte på något sätt sluta le och glädjas över saker för i slutändan är skrattet och glädjen ett bra läkemedel på det mesta. Mitt liv det rullar på så gott som normalt mitt jobb det fortskrider tidningar måste till sina brevlådor och nyheterna tar ju inte någon paus.

Promenader och nya upptäckter gör jag med, är så härligt att man har något man brinner för och även jag fotograferat lång tid av mitt liv så är man alltid exalterad över vad man kan finna på sin nästa fotograf promenad, och! i början på veckan då hittade jag en ny fågel!! ja ny och ny är den nog inte men jag hade aldrig sett den och vi efterforskningar vad det var för art så hade jag aldrig hört talas om den fågeln! men den är nog inte så ovanlig,är nog mer att mina fågel kunskaper är minst sagt begränsade.

Rödstjärt var det jag funnit och det sker en märklig rektion när man upptäcker något nytt kanske kände de första upptäckarna av världen på samma sätt man blir lite uppjagad och glad ja det är nog mycket av det som gör att det aldrig tar slut på glädjen att fotografera och hitta nya saker, och denna rödstjärt var en häftig upplevelse i min lilla egna värld.

Att röra på sig är nog bra och jag och min far tar våra promenader både här och där, vi tog oss på nya stigar i en ny skog någongång för ett litet tag sedan, Fellingsbro har ett väldigt fint motions område och orienterings gänget där har fått till väldigt fina slingor och väl lämpat för oss alla att få lite kondition och frisk luft och spännande upplevelser! 2 minuter in på promenaden så föll ett träd rakt över spåret! så var nog bra att vi inte är så snabba för hade nog inte varit så hälsosamt att få i huvudet!.

Hetta har det varit i solen och skönt är det när solen den steker men kanske man också behöver lite skugga och så tänkte nog ekorren som jag träffade på, förra våren så såg jag många ekorrar men hittills i år har det varit lugnt på ekorre fronten för min del, men i förra veckan så hittade jag en ekorre som skönt svalkade i skuggan och stirrade på mig när jag fotograferade!! så alltid händer det något när man tar sig ut i naturen och energi ger det alltid .

Jag önskar alla en god kväll och en fortsatt skön midsommar helg glöm ej bort att le och ta hand om varandra