26. apr, 2020

Söt men skräckinjagande, Fågelutflykt,fotografen sov, Söndag

Söt! kan den vara men också skräckinjagande och den skapade också sömn problem,När Maria öppnade dörren för att gå ut med soporna så satt den lilla musen/råttan och tittade på henne och då skrek hon och råttan försvann dom blev nog lika rädda båda 2!. vid eftersökande grannar i mellan så upphittades aldrig någon råtta.

  Min älskling var rädd och blev inte så mycket sömn när hon tycktes det prasslade i varenda hörn i lägenheten jo så kan det vara.

Men värre var det nog med gårdagens skakning i huset då det återigen var en jordbävning och det är nog mer skräck en vad en lite mus kan vara, tur är väl det  att vi slipper dom problemen med jordbävningar. lima är en plats där det kan bli och folk väntar på den stora smällen och vid ett tillfälle har jag varit i lima när det var en liten jordbävning och är lite otäckt när man liksom flyter runt i rummet på en skakande säng!.

Tidig morgon då kan det hända saker och djurlivet brukar ofta vara vaken pigga och alerta,Men tyvärr var inte fotografen helt alert efter att jobbat på natten och sedan ta en fotografi promenad i solens uppgång! vackert tyst och fullt av energi är det i den tidiga morgonstunden,En ynnest är det att bo i Arboga och ha den vackra Arbogaån nära och där är det alltid aktivitet.

Men man behöver vara på hugget och när måsen gjorde ett dyk! och den upptäckte att det inte var en fisk och jag upptäckte allt för sent att det var en bäver som simmade förbi så bannade jag mig själv och det ända jag fick till på bild var huvudet som stack upp i arbogaåns mörka vatten. Men trots allt spännande att se bävern även om det var på för långt foto avstånd så är det inte ofta den uppenbarar sig.

Någon minut senare så var det dags igen för nästa händelse och då var det en mås igen och nu dök den igen och hittade rätt! nu var det en fisk och måsen fick napp är en häftig upplevelse se den lilla fågeln och fånga den stora fisken och genast blev det stor uppståndelse från de andra måsarna som skulle dela på frukost fisken! så alltid händer det något och upplevelser kan få vad med om i morgon gryningen.

Fågel utflykt jo det blev det i måndags ja veckan går så fort förbi,Ekeby våtmark i Eskilstuna där finnes det fåglar och jag har aldrig besökt den platsen förut och som alltid efter en obligatorisk fel körning och vilse i omgivinigarna så hittade vi till en stor fin parkering och vi hade funderat! inga skyltar jo då är man i rätt geografisk zon så är det skyltat med!

Måndag förmiddag då var det vårsol med sommar värme känsla så var perfekt för en utflykt och med kaffe termosen laddad så blev det en bra tur,Jag hittade fina fåglar och min far och mor dom solade vid en parkbänk och lyssnade på fiskmåsar! jag hittade sot hönor och skägg doppingar som jag då inte sätt förut och med många andra olika fågelarter så blev det en del lyckade bilder och en upppiggande morgon i en tid då det inte händer så mycket aktiviteter så dit är det väl värt en tur

Söndag är det igen och efter en hel vecka som alltid med jobb så är det välbehövligt att sova hela natten och inte behöva ge sig ut i natten, redigering av bilder och blogg skrivning blir det idag. mina bloggar kommer ofta till på mina arbetsnätter!

Inte så att jag skriver dem men ideer ploppar upp i huvudet och sedan så flyter det bara på när jag tar tag idet hela att skriva, när man är aktiv så tänkar man bra, såsom min far alltid sagt när han var ute och sprang då löste han de problem som fanns, så motion är bra för hela kroppen även hjärnan motioneras!.

Jag önskar er alla en fin söndag och i dessa tider tänk efter före och ta hand om er alla, så hörs vi någon gång igen, Stort tack till er alla som alltid, som läser mina rader och ser mina bilder