21. maj, 2019

Allergichock! bomb i Frankfurt

Då har vi en härlig skön vår! solen skiner och värmer och det är underbart! gräset grönskar och vattnet sinar! blommorna slår ut! och många nyser och snörvlar!! och rapporter och allergi! och pollenbomb!! och ja! jag tycker våren är en härlig tid, men tyvärr lider jag ochså av allergi! finnes säkert många som har värre symtom även vad jag har! min rinnande ögon och andningsnöd och dylikt! så allergi tabletter och sedan försöka ta sig igenom våren så gott det går.

 

Trots problemen med allergin! så är det härligt att se när det slår ut! körsbörsträden lyser rosa och äppleträden blommer, och vitsippsmattorna! breder ut sig och maskrosor och annat vittnar att det är nästan sommar!! men vädergudarna har lovat ett bakslag med Snö! och regn, och efter förrra sommarens torka så är det nog väldigt nödvändigt med regn i massor innan denna sommar torkar bort allting!

 

I dag Måndag blev det en promand med kamera och med fotografering av mycket blommor, och ensamt blev det med Maria numera tillbaka i peru och skanden är stor, tur är att jag snart ska resa till peru! eller snart men i september ska jag ta min semester i Peru, Vitsippor och många andra blommor och frukträd är nu full blomm och härligt är det med all färgprakt, och hoppas att alla kan se och uppleva allt underbart vi har i våra trädgårdar och skog och marker!

 

Lördag morgon då vaknade vi upp på Arlanda och i strejkens tecken så var det mycket röd markerat på tidtabellen för flygen, men min älskling hade turen att åka med lufthansa och till skillnad mot när hon kom till Sverige i februari så kördes nu resan till frankfurt av Lufthansa och inte ett SAS plan som hon hit med, så en check på fredagen i informationen blev att inga problem flyget går som vanligt! Alltså Lufthansa, köerna vid SAS ringlade långa! och ja pengarna sinar kanske i SAS piloternas plånbok ochså! men 13 procent ökning! Ja Ja! att gapa över mycket!

 

Att säga hejdå och tar farväl är alltid väldigt svårt och ledsamt och blir värre varje gång! vi jobbar för en lösning att kunna bo på samma plats för alltid! och hoppas det ska kunna lösas, men nu ska en skola genomföras i Peru, och sedan föhoppningsvis ska Maria kunna stanna här i Sverige, efter en god frukost och ett fint hotelrum på Arlanda Raddison Hotel ett väldigt fint och värt att övernatta på när det ska resas iväg.

 

Frankfurt det är en stor flygplats! och Maria hade ett kort stopp ca 1och halvtimme och när hon funnit nästa gate så kopplade hon av! vissa kan sommna på fläcken och vartsom helst! inte jag!! då knackade det på hennes axel! och en kvinna frågande om det var hennes väska! den som var parkerad under ett säte i vänthallen där hon satt! Nej! sa Maria,

 

Varpå kvinnan viftade och höjde på rösten! och kallade till sig! poliser! Bomb! Kanske det är så i dessa terrorist tider! men bomber finnes nog inte överallt och kanske kunde kvinnan undersökt lite mer vems väskan var! men polisen kom! och öppnade väskan och Kläder! fanns det i ryggsäcken! och ungdomarna som glömt ryggsäcken blev nervösa när den inte fanns där! och blev förvånade när Maria pekade på polisen som traskade iväg med deras Ryggsäck!!.

 

Det är bäst att vara varsam i alla situtationer! men först och främst håll reda på era grejor glöm inget! och håll koll! och behåll lugnet! Polisen redde ut detta lugnt och fort! ungdomarna fick sin ryggsäck kvinna lugnade ner sig! och Maria flög mot Madrid!

 

Efter en lång resa så landade min kära Maria I Lima Peru på söndags morgonen ca 5,30 1 timme försent, och efter lite väntan på taxin! är bäst att hålla sig till taxi chaufförer man kan lita på och MR Aurelio anlitar vi alltid för god service och vi litar på honom, kan hända det mesta med taxi resor allt från blåst på pengar till rån och annat! Höst i peru och vår i Sverige så det blir en omställning av tid och klimat.

 

Stort tack till er alla som ser mina bilder och läser mina rader uppskattas väldigt mycket, och önskar en fortsatt härlig vår och en ny fin vecka