18. sep, 2018

Malmtjärn! var Malmjärn! Folkrace på tv

Solen sken och lördagsmorgon var tidig när vi begav oss mot hofors rallytävling Malmtjärn Runt! oopsss när man inte är lokal innevänare! så kan det bli missöden så tack till Ander Thyr som berättade att det ska vara Malmjärn! och Malmtjärn Nåja namn eller inte så var det en fin morgon och en lång rea upp igenom dalariket till tävlingen i gränstrakterna mellan Gästrikland och Dalarna och närmare bestämt Tors loge i Torsåker som var start och målplats

Sedvanligt rallymingel med införskaffande av karta och program och diverse morsande och pratande med beakanta ansikten trots att vi var en bra bit från våra hemma marker! och efter tips från lokal kändisen Rober Moffa! eller han är nog rikskändis! så tog vi oss ut till sträcka 1 och några fina kurvor 2 kilometer från start och där hade en hel del folk samlats och som alltid så träffar man på nya och gamla bekantskaper i Rallyskogen

Jag och Maria hittade ett bra ställe att fotografera och filma på! som alltid blir det mycket bilder och tar tid att gå igenom och redigera dem och denna gång blev till och med fotografen nöjd med bilderna! Maria hon filmar med en av mina gamla kameror som kanske inte är helt lätt eller optimalt men det syns vilka bilar som far förbi och hon tycker det är kul att vara med på tävlingarna, hon hade ingen aning om vad rally var! innan hon hamnade i lag med mig och nu varit med på en del tävlingar här i sverige!

2 st sträckor hann vi med under den soliga dagen och en och annan breeeeslad fick vi se, och tror nog dom flesta var nöjda och glada med dagen både tävlande och publik och alla inblandande, och passar på att tack för alla fina kommentarer och till er som beställer bilder, alltid lika uppskattat att vara ute i den härliga rallymiljön! efter fika och trixande ut av bilen från SS4 så blev det en lång resa hem! med migrän så tog det tid innan vi var hemma i Arboga igen!!

Folkrace har blivit TV sport! och kanske många med mig följer tv serien Det Stora Racet, och för min del är det ett väldigt bra tv program som beskriver allt det engagemang och alla eldsjälar som brinner för sin sport! och är inte bara i Folkrace man finner dom personerna men tycker detta program skildrar den svenska idrottsrörelsen på ett väldans fint sätt som aldrig syns i tv rutan eller aldrig vanligt folk vet vad som driver alla oss som brinner för något! så stor eloge till folkraceteamen och kändisarna som har gjort detta program det sätter folkracen och idrottssjälen på kartan! alla som lägger ner sitt liv på något men alldrig blir uppmärksammade!

Passar på att tack alla som läser mina rader och som man träffar på i skogen eller på andra platser, vi ses snart i rallyskogen igen!!