24. maj, 2018

Tufft för veteranerna i sveriges bästa orienteringsterräng

Sommar sol och varmt! det var förutsättningarna när vi begavs mot orientering denna morgon, och sommaren i Maj den håller i sig och det växer så det knakar och nu är ochså blåbärsris och lungen uppväxt så det gör det mer tyngre i skogen,

Hallstahammars OK stod som arrangör och i området Acktjärnarna i närheten av Ramnäs som jag klassar som en av de bästa orienteringsområden vi har i Sverige, fin härlig vildmark där det verkligen behövs säker orientering! då det oftast ser likandant ut överallt och kommer man bort så då är man vilse och borta! och idag ficka jag visa en och annan vilsen orienterare i skogen till rätta!!

Klockan 8 denna vackra och varma sommarmorgon så styrde vi bilen ut från Arboga och efter 45 minuters sömn så var vi redo för nya uppgifter i skogen, och trångt om utrymme vid den smala skogsvägen men vi blev visade ända fram så blev snopna blickar när vi körde om raddan av gående orienterare till tävlingsplatsen!

Anmälan och ombyte och skoknytning så var det dags och ta tag i dagens uppgift, och rejält tufft för alla blev det i skogen, även om det är härligt fint i skogen och rent på marken med inget sly eller bröte förutom första hygget! som vi hoppade över med ett smart vägval på Snitslad Stig!! där sparade vi kraft men kanske tappade någon minut i tid!

När vi kommer upp på höjderna och ut från Hygget så blir det lång sikt! och god framkomlighet men allt ser likadant ut så riktinigen behövs hållas och håll hårt i kompassen! en konkurent på bana E seglade snett så vi möttes på väg mot kontroll 3! och en vilsen fellingsbroare fick jag visa tillrätta när han hade styrt riktningen snett, Men mats skulle åka tillbaka och träna i den härliga terrängen medelade han efteråt!

Min far skötte oreintering fint och bra utan missöden men! trött blev han och vila sa han att han behövde vid kontroll 4! men det blev nog bara några sekunders vila och sedan var vi på väg framåt och mot dom sista kontrollerna och det hägrande målet! och en bra avslutning på vårens orientering blev det utan missar i fin och härlig natur, dålig sikt på kartan för den äldre Pettersson ska förhoppningsvis bli bättre till hösten! efter stundande ögonoperation så borde det gå som en dans att läsa kartan igen.

Stort tack till er alla som läser mina rader och ser mina bilder, vi ses till hösten i skogen igen, God kväll och Mvh från Stefan