10. apr, 2018

Ystra rallybilar på grönbete! rallymingel i Ekebygropen

Aprilsprinten i Ekebygropen är ofta premiär tävling för rallyförarna/kartläsare på grus, och likt när korna släpps på¨grönbete så var det nu rallybilarna som skulle ut på grönbete!! men kanske det mest var blött och lerigt, men tror det var många som var glada att få gasa av sig rattrosten och kännna farten igen och bjuda på en och annan sladd, och kartläsarna på ett och annat sätt få föranren så fort som möjligt till målet!

Fortfarande är hela norra landet att betrakta som vinter! och lär nog ta ett tag innan det kan bli några rikitiga rallytävlingar ute i skogen, så är väldigt bra att sprintarna finnes som alternativ, är bra test tävlingstillfällen och är säkert en del personer som satsar extra på sprintar! och som alltid är det trevligt att komma ut ibland likasinnande och se och höra rally igen!! undras hur det blir när det blir elbilsrally!! tänk att inte kunna höra Kenneth Nilssons skönsjungande ford! för att det ska vara! ljudet i rallyskogen är ett måste och många gånger har vi stått och lyssnat på skogen och hört nu kommer den och den bilen, hur ska det gå i framtiden!! och alla andra skönsjungade motorljud i rallyskogen!!

Fotografering av rallytävlingar och då  speciellt sprintar innebär en fasligt många bilder! man vet inte riktigt vilken kurva man ska fota, och till slut så knäpper man i varje sväng som man ser!! då är det lättare i skogen där står man i en kurva och där blir det som det blir, och som alltid blev det ca 5000 bilder både bra som dåliga tur att det numera är digitalt och kan radera det man inte är nöjd med! och slipper köpa mängder av film!!.

Action och en och annan sladd bjuds det alltid på i Ekebygropen och Eskilstuna MK står alltid för bra och smidiga arrangemang i alla fall så känns det så föär oss som är utanför själva tävlingsbiten och bara är på sidan om, och en del missöden blev det med alternativspår och tappade hjul där dom passerade förbi mig, och alltid lika trevligt att träffa personer ute på tävlingar igen och fotograf kollegorna! och trevliga samtal brukar det allt som oftast bli, och denna gång blev det en ny bekantskap! och det visade sig att personen var från Arboga med! ja så världen är allt bra liten!

Nu börjar våren röra på sig och hoppas det ochså börjar röra på sig i rallyskogen med tjälen bort och upptorkande vägar!! så ses vi nog snart i rallyskogen, stort tack för att ni läser dessa rader, God kväll