1. sep, 2017

Petterssons rallyminnen! solen skiner och nu är det helg!

Skönt med fredag och lite annorlunda! det är inget motorsport evenemang planerat under helgen! men får ta igen det nästa helg då det kan bli 2 eller 3 st tävlingar!! hoppas ni alla mår gott och att det som här i Arboga är fint solsken efter en hel del regn som kommit under slutet av veckan.

Tänkte försöka minnas något som har hänt under den tiden på stenåldern när jag själv var aktiv och en och annan lustig episod har det hänt under den aktiva perioden som rallyförare och flitig chaufför under bilorienteringar land och rike runt, vissa saker glöms fort och andra händelser stannar alltid kvar, och alltid bra att ha minnen för när man är mitt inne i karusellen med tävlingar så tänker man inte så mycket på det och oftast är det fokus på nästa tävlingar så då är det bra ibland att minnas tillbaka

Denna episod utspelade sig i mars 1996  om inte minnet sviker väldigt mycket jag och övriga familjen Pettersson tagit den långa turen upp till Vännäs för att åka Rally SM där upp på riktiga vintervägar och massor av snö och höga vallar!! jo då snö och höga vallar fanns det!! men temperaturen var ochså imponerande!! 8 grader! plus! så jag minns att rekognoseringen som på den tiden var på alla sträckor! hur det nu var med den saken är jag inte helt säker på men i alla fall blev den inställd för att spara på vägarna!

Resan till Vännäs var lång! men inga problem och var ett laddat team som anlände till campingplatsen i Vännäs på torsdagen inför tävlingen som startade på fredagskvällen, tvätt av bilen och sista förberedelser gjordes under fredagen, ca 100 bilar var det anmälda till tävlingen som kördes med 3 sträckor på kvällen och återstående ca 7/8 sträckor kördes under lördagen och på kvällen blev det kallare så det gjorde att underlaget höll fint och bra trots att vi körde i slutänden av startfältet.

Äntligen dags att få starta alltid nervöst och laddat inför en tävling så jag styrde ut bilen från Vännäs efter codriver Lena min syster och som alltid klockrent och inga problem med instruktioner från högerstolen, och checkade in i första tkn, och full fart från start med noterna i örat och 1växeln och sedan 2 växeln och i med 3 växeln  inför  första högerkurvan!!! och då!! slocknade ljuset!! i och utanför bilen och bilen stannar och relativt hög fart!! men på vägen stannar vi!! men bilen är död och kan konstatera att efter 80 mils resa till Vännäs! så tar tävlingen slut efter 3 växlingar och ca 25 sekunders körning!!!.

Lätt panik och besvikelse är det i bilen tyst och mörkt blir det,men efter några sekunder så dyker det upp ett gäng åskådare som rycker upp huven och lyser och letar och manar oss tillbaka in i bilen igen och efter ett antal minuter är vi på väg igen!! och med något mer stopp igen under sträckan så har vi nog stått still 20 minuter på sträckan!! och vi fortsatt vidare med tävlingen om något avslaget efter den starten och på den tiden fanns det inget som hette att man kunde starta om bröt man så bröt man så vi åkte igenom kvällsetappen och tog ett beslut senare att fortsätta tävlingen som en bra träning och genom körare när vi åkt så långt och när vi reparerat det el problemet som uppstod så var det inga fel på bilen!.

Så lördagen genomfördes och inga missöden mer än någon mindre körning utanför vägen och trots allt blev det 10/15 mil specialsträcka så det var ju bra med det, men den riktiga tävlingshetsen försvinner när det blev ett missöde direkt!!.

Det var mitt minne denna gång och kanske det kommer mera det finnes mycket i minnet från alla tävlingar som genomförts igenom åren!

Ha en bra helg och ni som tävlar denna helg sänder jag ett stort lycka til, och ni andra njut och ha det gott i helgen, Hälsningar från fotograf Pettersson   Tack till fotograf okänd!