11. aug, 2017

Raka spåret igenom Barva skogen,

Torsdagen 10 Augusti samlades drygt 200 orienterare utanför Barva och ta sig an Veteran orientering i dom flacka något steniga men fina terrängen, och en förmiddag utan regn och sol så förutsättningarna var bra för att ta sig igenom dom 5 olika banorna som arrangören bjöd på, och tror alla trivdes i skogen och som alltid mycket snack och skratt och oftast är nog den sociala biten det mest viktigaste och en och annan bom i skogen glöms nog fort och snart dags för nästa prövning i skogen.

Dessa arrangemang är väldigt fina och positiva det är bra med friskvård och motion, och för någon timme så glöms krämpor och annat bort när man tar sig fram igenom skogen och den väldigt viktiga kamratskapen och fina sammanhållning skapar väldigt fina tävlingar

För far och son Pettersson var det i stort sett raka spåret igenom bana E, första synpunkten var att det var  korta 600 meter till starten!!

Eller stod det 60 meter i inbjudan för det var det som var längden till starten! första kontrollen skulle siktas efter en bit kompass från stigen! men den var väldigt väl placerad djupt ner vid stenen och bakom granruskor! orientering är utslagsgivande och svårt så behövs inte hjälpas till med svårare kontrolltagning! när man ser kontroll punkten så ska man se kontrollen!

Färden genom Barva skogen gick fint och raka spåren genom den fina och öppna terrängen skapade inga större problem,och halvvägs då kom Wincent Liljekvist med en hiskelig fart på omkörning! efter ca 40 minuter så var denna torsdags äventyr på orienteringsbanan avklarade och en kopp kaffe så var det dags för hemfärd till Arboga igen.