23. jul, 2017

På tur i Sommarsverige, tack för p biljetten,8 år senaste o-ringen!

Sommar i sverige, när solen lyser och värmen stiger då är det fint att åka på tur i vårat avlånga och vackra land, lördag morgon och en dagstur mot Västergötland och göta kanal och Läckö slott som var ett nytt turistmål! förutom att en sen novembermorgon i ösregn när bilen styrts 2 mil fel på väg mot en novemberkåsa i Trollhättan och vi hamnade på udden vid Vänern!! ja ja så kan det gå ibland, men denna morgon lyste solen och kartläsarn och kartboken fanns till hand så inga felkörningar denna dag.

Tur att äntligen vägen mellan sveriges största städer börjar få en ansiktslyftning! europaväg mellan Stockholm och Göteborg borde inte innehålla 80 km/h väg och kö bildning men nu finnes ljusningar när vägbyggen är på gång,första stopp blev i lyrestad och göta kanal inte så många båtar men platsen för husbilar såg väldigt fullt ut så kanske göta kanal köres med husbil istället för båt bygg flotte och frakta husbilen på kanalen!! borde vara en ny turistattraktion!!

1 st kopp kaffe med göta kanal som vy och morgonsolen och värmen som kompanjon det kan finnas sämre saker här i livet, efter 5 veckor utomlands så kan konstateras sverige är fint och vackert och hoppas ni alla tar vara av allt det vi har och ser er omkring, måste inte alltid åka utomlands eller charterresor eller dylikt, en dagstur i Sverige slår nog det mesta!

3 timmar tog det att ta sig till Lidköping och vid passage av bandyhallen såg vi rondellen där vi borde ha sväng när vi var på väg mot trollhättan men det var mörkt!! då kör man bara rakt fram eller!!, 24 kilometer säger skylten mot Läckö slott och passerar öppna lanskapet Västgötaslätten!! kanske inte är Lidköpning,

 En stor parkering möter oss och mycket bilar och en parkeringautomat!! dom finnes tydligen överallt när vi hade listat ut hur vi skulle betala och hur mycket! så kom en kvinna och sa ni får överta våran biljett! betalt för hela lördagen!! stort tack till dig som gav oss din parkeringsbiljett!!

Några timmars spatserande på hällarna runt slottet intill Vänern och en härlig dag med fint väder och väldigt vackert, och slottet byggt väldigt strategiskt längst ut mot vattnet för att ta i mot fienden eller helggästerna för samkväm på slottet, är fantastiskt vad dom kunde åstakomma förr och byggkunskaperna fanns redan då, blommor fåglar båtar och solen gjorde vårat besök vid slottet till en lyckad tur vandring runt och in på gården gjorde vi, ska man ta sig in i slottet och med visningar så kostar det 100 kr det stod vi över men vi var nöjda med det vi sett!

O-ringen drog igång idag i Arvika och Värmland och trots att det är 8 år sedan jag sist sprang o-ringen då begavs det sig i Eksjö Småland, så drar det i kompasshanden och sportidentfingret varje gång det drar igång och tänker nästa år ska det bli comback!! vi får se om det blir någon comback, men orientering och oringen lockar ibland men nu nöjer jag mig med lite motion och sällskap till min far på veteran orienteringar.

Ha en bra dag, njut av söndagen och ladda batterierna till nästa vecka, Häslsningar och väl mött igen Stefan