18. jul, 2017

Sommar Sverige kontrast mot Anderna,Skillnad på Arboga och Lima

Sommar i Sverige är det bästa som finns! solen lyser! ja blandat med moln och lite regn, men visst har vi det gott och fint här hemma! alltid finner vi något att klaga på, men när man ser hur det fungerar och framför allt hur människor har det i andra länder då ska vi alltid uppskatta det som vi har i sverige!!

Tidsrytmen störs vid lång resor och är något jetlaggad! men är bara att sova när man är trött och och komma tillbaka till verkligheten igen, men njuter av minnen och en härlig 5 veckors semester, och kan varmt rekommendera peru som ett fint semester resemål även om det är bit bort, men om man reser med KLM som inte jag gjorde!! så är det 1 stopp i Amesterdam sedan direkt till Lima tar ca 15 timmar totalt.

Anderna Natur vyer god mat annorlunda upplevese och det mesta till en billg peng så går att turista väldigt bra i peru,Machu Pichu har jag ännu inte besökt för det ska tydligen vara ett väldigt dyrt resemål! men finnes mycket annat att se, Titicaca sjön Huaraz i Anderna cajamarca ja listan kan göras lång, men det mesta ligger uppe i anderna så var för beredda på att höjden är hög och kan ställa till bekymmer!

Arboga jämfört med Lima! jag det går nog inte att jämföra!! 10 miljoner innevånare! så det tar alltid tid att göra saker i lima trafiken är kaos! och bussar och taxi trafikerar limas gator så gäller nog att vara försiktig eller fråga någon som finnes på plats!, taxi priser ska alltid halveras mot priset som chauffören säger! och när nya priset kommer så ta halva igen då har man inte blivit så väldigt mycket lurad!!.

Mat kan man äta billigt om man hittar någon liten resturang så kan man äta både lunch meny och ala carte till väldigt förmånliga priser om man inte befinner sig mitt i smeten! i city av lima, men även där är det rimilga priser på mat och dryck.

Nu hemma i Arboga och försöker komma in i rätt tidsrytm, och en promenad för att vad som händer i staden och med somarens grönska! mycket vackert med blommor och växter och vattnet tar slut i Arbogaån!!! hoppas det blir regn i mängder!!.

Borta bra men hemma bäst!! njae jag trivs nog väldigt bra på resande fot och saknar Lima och Maria väldigt mycket, Men Arboga är en plats som jag trivs väldigt bra och kommer alltid vara hemma för mig! väl höres och syns Tack för nu och ha det gott i solen!!, Mvh Stefan