27. jun, 2017

Volvo skapade trafikkaos i Lima! Taxiiiii Taxiiiii

Tunnel var för låg för en Volvo lastbil i Lima, och med 10 miljoner invånare så finnes det en och annan bil lastbil buss på limas gator så det blev kaos innan lufttryck sänkts och backat ut ur tunneln och så småningom så flöt trafiken så normalt som den kan göra i en sådan här stor stad som Lima är, ska ej klaga mer på trafiken när jag kommer hem till sverige igen för det är aldrig något problem om man jämför med detta!!

Taxiiiiiiiii ja det hör man hela tiden här, undrar om taxi chaufförena säg taxiii istället för godmorgon till sin fru!! för taxiiii är det enda som hörs här på gatorna!! och när man inte är infödd peruan!!! då är det hutlösa priser som gäller, som tur har jag Maria som vet vad det ska kosta, men jag gillar ju att ordväxla så ofta ser taxi chaufförerna gråa ut i ansiktet när jag diskuterar priset på engelska svenska spanska!!

Kombitaxi! busstaxi Taxiiiii Mototaxi ja det finnes mängder att välja på, men man ska alltid förhandla om låga priser och vara försiktig, och när taxin!! bussen är full Ja då tryker vi in lika många till och då är det halvfullt!!! och finnes det plats så är kor grisar och kyklingar väldigt välkomna med!!

Ha en go kväll och hoppas solen lyser hemma i sverige, här är det grått och 20 grader, så det är godkänd vinter tempratur! MVH Stefan