Min Blogg,Tankar händelser och bravader

17. jan, 2020

8 grader varmt! det var den imponerande januari temperaturen när jag tog bilen hem efter mitt jobb i morse,Det är varmare än vad det ofta är på sommarnätterna när det är klarblå och fin sommar himmel, så snart måste vinterjackan av det blir för varmt när jag springer upp och ned i trapporna, kanske snart fär bli sommar uniformen! hörde att körsbärs träden börjar knoppa i stockholm och att pollen varning utfärdas! så är nog väldigt upp och ned med väder läget!och blåser gör det så det knakar i husknuten!

Ärende på staden hade min far så vi tog oss ut på turne när kraften inte räckte till att promenera varken med stavar eller rullator så vi tog bilen,När vi stod utanför stationens cafe så sa jag nu tar vi en fika skönt att göra något som vi inte planerat och en spontan fika fanns det tid för, och det importerade fiket från Köping är fint och välbesökt, Någon semla blev det inte men kanske det blir års premiär snart men alla dess smaker på semlor nu fanns det chocklad semla!.

Varsin bakelse! ja ibland kan man unna sig det med, och en kopp kaffe och skönt bara sitta ner och njuta av det goda.Bra är det också att det finnes ett kafe där stationen finnes för hungriga resenärer och Arboga borna hittar dit med.och en bakelse till min mor köpte jag med till henne så hon blev ej utan!.

Att utföra saker på internet jag var tvungen att uppdatera min sjukkassa eftersom jag var sjukskriven 3 veckor och det gick väldigt bra på något som hette mina sidor försäkringskassan! men jag föll på målsnöret! jag skulle kompletera med mitt konto nr så jag kunde få pengar utbetalade!.

Men hur jag än gjorde och gjorde om det hela från början! med allt som skulle fyllas i så fungerade det ej! så till slut fick jag ringa! det positiva var att ej någon tlfn kö utan svar direkt, men summan blev av dom ca 2 timmars kämpande och svärande att jag får en blankett hemskickad! det kunde dom gjort direkt! så hade allt besvär kunnat undvikits, och varför ska allt vara så krångligt!.

Väder vind och trötthet gör att jag just nu inte är så flitigt med att promenera och fotografera men jag gör rensingar i mitt väldigt stora fotoarkiv och då finner man mycket fina bilder som kommer publiceras och när man har 3 väldigt lika bilder kan man renas ut på samma sätt som man städar ut i garaget eller dylikt! och ska försöka mig på att skriva lite rese minnen jag har varit ut och sett lite av världen så kan vara kul att förmedla det.

Lima är en stad där det är jordbävnings risk och det väntas på den stora smällen! och Maria min älskade vaknade natten till onsdag av det skakade i sängen! och 5,4 var skalvet ingen större jordbävning men det räcker för att skrämma slag på innevånarna och göra det mer nervöst om det skulle bli ett stort skalv, när jag beökt min älskling så har det varit ett litet skalv men är lite speciellt när man sover och sängen börjar röra på sig!

Stort tack till alla som läser mina rader och ni som skriver hälsningar på min hemsida det uppskattas väldigt mycket, Ta hand om er alla och ha det gott och glöm ej bort era nära och kära och era vänner! behövs inte så mycket för vi alla ska känna oss ihågkomna och uppskattade

Önskar er alla som läser mina rader en fin fredag och trevlig helg ta hand om er alla 

13. jan, 2020

Ny vecka tiden den står inte still livet det rusar fram det vi inte hinner idag det gör vi i morgon och stressar igenom dagarna och livet gör! vi och det slutar allt som oftast med sjukdomar utbrändhet och dylika saker! livet borde vara annorlunda och njutas av! bara lite tankar om hur livet springer förbi en och hoppas vi hinner med och ta hand om oss alla

Jag mår bättre och ser dagen an med tillförsikt ännu drar jag mig för att gå ut i mörker och det får nog vänta! men mörkret tillhör mitt jobb men där går tiden och tanken åt till att utföra mitt jobb och det går någorlunda bra! men ibland tar jag omvägar när jag ser något skumt i mörkret och personer jag inte vill möta!

Eld i baken ja! det är ett uttryck kanske är det när man har bråttom! men natten till lördagen så var jag rädd för att få eld i baken! då det i min elmoped! min tjänstebil som fungerar utmärkt! men då blev det något tjall på tråden! eller vad jag trodde var något kabel fel och kortslutning och då jag sitter på batteriet och övrig elektrisk utrustning! så var jag rädd för att få eld i baken om det blev rejäl bingo med det knastrande ljudet under mig! vid konsultation per telefon! så fick jag frågan fungerar bromsen! ja sa jag det är elektriska problem svarade jag! då fick jag återigen frågan fungerar bromsen! jo då inga problem! då är det bara och köra fick jag tills svars!  hmmm.

Resten av passet så var jag beredd och hoppa av fordonet om det tog eld! men det knastrade vidare och inget hände och elmopeden fungerade utmärkt och med bromsar och god fart så avslutade jag jobbet! och på mångas jobbet så var felet borta och självläkt! kanske det var lördags kylan som gjorde plasten skör och knakade i den! så nu tutar vi och kör igen mot nya mål och välgärningar

Vädret är mig ett kärt ämne! och för många av oss och inte tiden är ur led så är åtminstone vädret helt ur led! våran flödar och ingen snö i sikte, och fuktig luft i stället för den kalla torra vinter luften! och det får mig att få andnöd! så jag får använda mig av inhalator för att få mig den luft jag behöver och att ej kunna andas gör mig trött och sliten, så hoppas nu vinter guden och väder guden slår sig i hop och skickar lite fin vinter.

Ej svensk ja kanske lite kryptisk rubrik! men jag har varit bosatt i Australien och när jag flyttade hem så trodde jag att gjort all pappers exersis och var Svensk igen! men inge går tydligen automatiskt så är alltid bäst att kolla och inget att ta givet att allt fungerar, när jag nu var sjukskriven och det längre en 2 veckor så kom det ett brev och det med posten! att jag måste ansöka om sjuk kassan! oki 7 år sedan jag kom hem från Australien! ja jag är aldrig sjuk och det blev inte Automatiskt anmält!.

Fotografering går lite trögt med just nu hoppas på tiden och motivationen kommer tillbaka så får bjuda på några bilder från det väldigt stora fotoarkivet jag har, och önskar alla mina vänner en fin vecka och ta hand om er alla och njut det ni kan av livet

10. jan, 2020

Ymnigt snöfall! är det sällsynt av denna vinter! men under natten så var det just det som hände, ymnigt snöfall och sikten var lika med stora snöflingor så det kändes som julaftons snö kom från himlen! så har varit lite olika natt scenarion denna vecka, med härligt fint månljus under onsdag och torsdag natt och sedan blev det stora härliga fluffiga snöflingor!.

Men tyvärr känns det fortfarande som vintern den har bestämt sig att tagit paus denna vinter! hoppas det kan blir lite vinter och kyla till mitten av februari när Rally sweden ska köras! eller kanske det bara blir Rally Norge! då det är mer snö säker i dom norska storskogarna, Men det är ännu en månad kvar till det ska gasas av storstjärnorna på dom värmländska och norska rallyvägarna

Trött är jag, kanske det är vinter energin som har försvunnit och kanske detta med långvarit natt jobb gör sitt i saken kroppen är nog inställd på att sova på natten! men är bara att kämpa på och jag trivs med att ha mitt jobb under nattetiden även om jag nu har mer respekt för mörkret och vad för varelser som rör sig ute mitt i natten! och ibland så funderar man vad vissa personer gör ut på dom tidpunkterna mitt i natten för det är definitivt inte för att sköta ett jobb!.

Uppblåsbar korv! kanske vore en affäside om man kunde göra den ätbar! men denna korv eller vad du nu är ska rädda bilisten när den får punktering! har funderat över mina föräldrars nyinköpta bil varför inget reservdäck finns! ett normalt däck får inte plats och nöd hjulet är borta! och då finnes bara den uppblåsbara korven kvar! och kan tänka mig hur det skulle fungera en mörk ösregns natt på en motorväg och man ska montera den korven i hjulet! men dessa priser på bilarna nuförtiden och ej kan finnas ett riktigt reservhjul!

Nu är det fredag och veckan den har sprungit fram fint och jobbet det fungerar även om min armbåge säger att kanske det borde vara bättre att vila! men skönt att vara igång och som man säger när något har hänt bäst att upp på hästen igen! några promenader har det blivit men saknar den vackra snön att fotografera det blir det härligt vackra vinterbilder när snön ligger djup och solen skiner! men det får vi nog bara drömma om denna vinter

Maria hon har nu kommit igång med sin skola igen och det är alltid full fart där i Lima, och där är det sommar och hon tycker det är för varmt! så jag säger att hon kan skicka lite värme hit! Färg i håret ska hon nu lära sig! och kanske jag skulle ta och färga mitt hår! men det blir lite svårt på dom få hårstrån jag har kvar! så jag är nog inte så bra hårfrisör modell!

Störtande flygplan ned skjutet eller ej! och brinnande skogar och räddade koalor och kängurur! ja det händer mycket saker i våran värld! hoppas bränderna går att få stopp på i Australien och att ett oskyldigt flygplan och oskyldiga människor ska få sätta livet till i världens konflikter! det är konstig värld vi lever i, vi behöver goda och glada nyheter personer som kämpar för att världen ska hålla i hop och inte som nu bara ha olika syn på allt!

Tack till er alla som besöker min hemsida! denna vecka blev det rekord. Det är sannerligen blygsamma siffror om man tänker på vad kändisarna får för besöks siffror men jag är väldigt glad att haft veckan som nu gått nästan 6000 unika besökare så det glädjer mig väldigt mycket att så många ser mina bilder och läser mina rader..

Önskar er alla en trevlig fredag och en god och bra helg, Ta alltid hand om er alla och tänka på att livet är kort och skört så njut och må gott,

7. jan, 2020

Då har då julen svishat förbi och hoppas vi Alla haft det gott och bra kanske många av er haft långledighet och njutit och laddat upp batterierna till att kämpa framåt påsken!  kanske Någon har vallat julskidorna och siktar mot vasalopp och stordåd!.

Grön vinter har jag döpit min nyårsbild! strålande solsken i en grön och vacker skog och allt annat än vinterkänsla i den bilden! jag har ätit julskinka och druckit julmust och kurerat mig och livet går framåt och åt rätt håll i alla fall.

Tllbaka till verkligheten jo! efter nyår så var jag tillbaka i arbetslivet igen även om Armbågen ömmar och värker så är det bäst att sitta upp i sadeln igen!. Elbilen eller moped kanske det är väntade på mig och det susar fram i mörkret med mig bakom styret! men ska erkännas att jag tittar väldigt mycket mer runt omkring mig vad som kan döljas där ute i mörkret! och ögon i nacken skulle behövas man vet aldrig vad som finnes bakom nästa hörn eller trappuppgångar som ej är låsta! men jag tog steget ut i mörkret och det lär nog bli bättre med vad tiden lider.

Hatten den har varit nära att blåsa av då det har varit en väldigt vindrik avslutning och början av det nya året, och igår kväll under ca 2 timmar så hade vi snö! men det övergick i regn och när jag vaknade så var gräsmattan frodigt grön igen! tiden går och jag klarar mig utan snö! men hur går det med alla vinteraktivteter och alal dess skidor som finnes får nog stå kavar i alal förråd, jag vet inte hur långt upp i vårat avlånga land vi behöver komma för att hitta snön!

Nu har jag bokat hotellrum inför svenska rallyt så jag hoppas vintern och snön kommer till det är dags för att gasas i värmlands och dom norska storskogarna.

En söndags promenad blev det igår! jo då var det söndag och det känns som söndag idag med då jag inte behövde jobba under natten så min sjukledighet den började med ledighet! och promennaden den blev i till och med lite sol och helt vindstilla så jag njöt av friskluft och gröna skogar! det är väldigt mycket kvar av färger i skogen och det blir vackert när man hittar det småttiga i skogen och naturen!.

Tour de ski har avjorts och dom kämpade uppför slalombacken och det känns nog i alal dess ben och lungor, och jag tittade desperat efter Blomkvists Löpare men jag kunde inte se några denna tour de ski vecka heller men däremot såg jag många skidåkare! vintersportens sköna underhållning njuter jag gärna av på tv apparaten, sjidåkning på riktigt var det tyvärr länge sedan jag ägnade mig åt tyvärr så bor jag i fel landsända för den verksamheten .

jag bjuder på lite naturbilder från gårdagens promenad och önskar en fin Tisdag till er alla

6. jan, 2020

 

Att konstatera fakta när det är för sent det kan vi alla! att förebygga problem och skapa en värld och en trygghet för oss Alla det är svårare! en hel kontinent brinner! vi läser och vi ser fasansfulla bilder från Australien. där står dom maktlösa och ser när branden tar allt det som den kommer åt!

När jag bodde i Australien så hade vi 42 grader i skuggen 2 februari veckor! nu pratar dom om 48 och 49 grader! något måste detta bero på! och klimat och miljön det pratas det så mycket om! och torkan den hade vi i Sverige 2018 och likaså då stod vi och kunde inte göra något! Något måste ske innan vi alla går under med alla våra problem vi har

I ställetför att gnata på varandra och bli så uppskärrade när det gång på gång blir katastrofer både här och där och i när och fjärran, det måste finnas lösningar så det kan lindras tror ej vi kan förhindra allt men ändock måste något göras.

Till Australiens befolkining alla frivilliga hjältar inom brandkårer och alla frivilliga personer som kämpar mot brandens härjningar, världen står bakom er och vi alla hoppas på vädrets makter kan hjälpa er med vatten från ovan

Till världens ledare titta er omkring och se vad som händer runt omkring! naturkatastrofer krig och våld! ska vi behöva en sådan värld! gör något nu snälla!

Några bilder jag fotograferade under min tid i Sydney Australien