Min Blogg,Tankar händelser och bravader

6. jun, 2019

6 juni

Nationaldagen! och inte bara det min syster lena! hennes födelsedag Stort grattis till dig, en tidig promenad blev det och värmen slog i mot mig redan klockan 7,15 och en ledig natt! kanske jag borde sovit längre! men skönt med morgonluft och en promenad och det utan regn och med sommarkänsla och sommarvärme! och som alltid så kvittar fåglarna! och jag ser aldrig några! så jag saknar min Maria! hon ser alltid massor som jag inte ser! och när jag har fått lite korn! på det hon ser så är dom nästan borta! så glasögon kanske vore en lösning!!.

Morgontidig! njae men inte många på språng en tidig nationaldag och solen den skiner, och strosar förbi arbogaån och det är alltid aktivitet med diverse olika fåglar! och på tisdagen när jag promenerade hem! så cirklade och extra mycket oljud på fiskmåsarna! och när jag nästan snubblade på en liten dunboll! så var det en liten fiskmåsunge som blivit placerad! mitt på trottoaren! kanske inte den bästa av födelseplatser! och hoppas den blev förflyttad till säkerhet av dom som cirklad i luften ovanför mig!!

Frisk luft och en skön morgon promenad!! ja vi har det väldigt priviligerat! här i sverige och vi som bor på landet! njae men ej i någon stort stad vi har oftast väldigt nära till skogen och naturen och det gröna! min Maria hon är väldigt glad och nöjd med när hon är här i Arboga och kan sig sina långa sköna promenander! I lima där hon bor där har hon en stor gata! utanför fönstret! och 3 filer åt vardera håll! å där är det inte något vidare promenadstråk eller ej någon frisk luft!!.

Sommarvärmen den kom då! och då blev det hett direkt! och 29 grader har dom lovat nu under nationaldagen och skönt med värme är det och i år känns det som det blir mer normalt och efter en väldigt svängig vår! med både värme och blåst åska snö och kyla så kanske nu somamren har kommit, och framför allt så kommer regnet och hoppas det ochså kommer fortsätta i normal och lagom mängd! för i sverige ska väl allt vara lagom och bra!!

Tack till Ambulanspersonal är alltid väl unt och speciellt när dom har hjälpt och hämtat någon närstående! tisdagens promenad blev avbruten! när min mor ringde och sa att min far ramlat! och ja! då var jag långt ute i skogen så fick bli extra långa steg! och när jag var tillbaka! så då var min far placerad i en stol efter att fått blivit transporterad i rullstol! då han föll när han gick ut ur en sjuktransport! taxibuss och tyvärr så ramlade han på höften! vilket nog var bättre än att huvudet tog smällen! och taxiförare och en granne hjälpte min far hem till en stol och där blev han sittande! och ambulans tillkallades och efter ett väldigt proffsigt och nogrant arbete så blev min far transporterad till Västerås!

Ett stort tack till er alla som hjälpt till Ambulanspersonal taxichaufför granne och flera och till personal på västerås lasarett som nu har renoverat min far med ny höftkula och lagat lårbenshalsen! så blev en ordentlig smäll av ett fall! så som jag alltid skriver en olycka händer så lätt och ta hand om er alla och era nära och kära vi vet aldrig när det händer något! så njut av livet och tillsammans så länge vi kan!

På eftermiddagen så ska vi besöka min far och tror han är vid gott mod och rehalibitering blir det men han är envis och i detta fall är det bra!!  Önskar alla en fin nationaldag njut av solen och dagen och ta hand om er alla!  lite blandade bilder bjuder jag från morgonen och veckan. Grattis på nationaldagen

6. jun, 2019

3 Juni

Måndag poch regnet har öst ner! vaknade efter nattens jobb! och det skvalade friskt och det slog på fönstret! skönt med regn men nu borde det snart kunna bli lite sommarkänsla! och alltis skönt med promenader så får passa på mella regnskurarna, och vackert blir det med moln och lite kontraster! klarblå himmel är för soldyrkarna och inte oftast det bästa vädret för fotografen! trots att regnet stått som spön i backen! vad et nu betyder så är det väldigt kvavt och varmt i luften så efter lunch så får det bli en promenad!

Promenaden började med att passera! arbogaån och turisterna hade kommit! så readn på för sommaren så kryllar det av besökare! är en vacker och fin stad så alla är väldigt välkoman hit! och när jag kom till torget! så stod det en bekant där! och han beättade att han och en buss hade kommit från Södertälje och börjat med att kryssa! på hjälmare kanal och från hjälmare docka till notholmen så hade båten Gustav lagerbjelke tagit dom och dom hade ätit mat på båten när det var en störtskur! så var bra planerat att inmundiga maten i ösregnet, på eftermiddagen så sken solen och var varmt

Så då blev jag turistguide! och fick börja med att fråga vart museet fanns!! jga har bara bott i arboga i 51 år!! men museet var stängt så där hade tydligen inte sommaröppet ännu, så jag tog med mig Stig på en liten turistrunda i innerstan! och gammalt och vackert är det och lite gröna områden och kyrkor och kägelbana! finnes det, och Arbogaån den flyter vackert genom staden,och en lite tur inuti Nicolai kyrkan blev det med, en gammal och väl bevarad kyrka! så då blev det en lite spontan turist guide! och alltid väldigt trevligt att träffa på bekanta helt oplanerat! och väl möt i orienteringskogen igen i höst Stig och alla Andra.

Att vara överallt och att planera in en full kalender! ja det är bra! men till slut så blir det energistopp! och blev ochså en rejäl förkylning! som nu snart är kurerad! oftast är man väldigt mycket för optimistisk när man planerar! och 3 st rallytävlingar plus all redigering av bilder ca 10000 bilder och lite fotografering av det normala här hemma i Arboga + 6 nätters jobb! och det på en vecka! ja då sa kroppen stopp!! så kanske man ska tänka efter före!! men nu är jag snart tillbaka i full fart och lika optimistisk igen!! energin är tillbaka och solen lyser!!

Lite blandade bilder från måndagens promenad bjuder jag på idag!!  Ta hand om er och njut av nationaldagen och grattis till alla oss här i Sverige.

29. maj, 2019

Det blommar! kanske är det en bra vår för växtligheten och att vädret är bra för bönderna och deras grödor och djur, ömsom sol och ömsom regn! ja denna blogg har blivit väderblogg! njae!!,

 

 Omväxlande väder har vi och varmt i bland och regnar gör det och sedan skiner solen! kanske det är det som gör att det blommar mycket och är grönt och skönt! och det är en väldans skillnad mot förra årets torka och bruna gräsmattor, så hoppas det kommer lite mer värme under juni och rejäl sommar i juli så blir det nog bra för oss alla

 

Och blommor är fint och med mycket regn så blir det blommor och blad med regndroppar! och det blir fint och vackert på bilder! och mina fotografiska promenader dom fortsätter och alltid så finner man på något nytt och spännande! man kan tänkas sig att man sett allt här i omgivningarna! men en ny dag är nya möjlighter och alltid är det något nytt som dyker upp! och det gäller ju inte bara fotografering! vi måste se varje dag som en ny möjlighet! och nya friska tag.

 

Veckor och helger dom springer som alltid sin väg! och snart är vi i Juni!! hjälp jag hinner inte med! det att njuta av stunden! är nog lättare sagt en gjort! men vi får försöka ta vara på dagarna och allt som finnes runt omkring oss,

 

Söndag morgon eller kanske natt! 02,41 då vaknade min älskling Maria i sin lägenhet i Lima Peru av att sängen den rörde sig och att det stora fönstret skakade och var på väg att trilla ur fönsterkarmen! en kraftig jordbävning hade inträffat i djungeln i norra peru där floden onas har sin början innan den rinner in i det stora landet Brasilien, så det var alltså långt från huvudstaden Lima som skalvet inträffade.

 

 Men ändock så under någon minut så skakade byggander och dylikt i Lima, så när jag ringde till Maria någon timme efter jordbävningen så var det en lite uppskakad! älskling men vid gott mod! tur var väl att skalvet hände i djungeln där det inte är så mycket större städer eller mycket befolkning och inte i 10 miljoner staden Lima!! Vad jag nu vet är det mest bara matriella skador som har inträffat så den kraftiga jordbävning förlöpte nog rätt lyckligt till slut!.

 

Blöt om fötterna blev jag under proemenaden idag! men både smått och lite gott hamnade framför kamera linsen och är bra att vara allsidig i vad man fotograferar, i lördags så var det rallytävling och rallybilar som fotograferades och idag blev det mest vatten droppar och blommor! men är bra att kunna fotografera det mesta.

 

Som alltid tackar jag er som läser och ser mina bilder, det värmer alltid gott om hjärtat, önskar alla en fin kväll och en vårvecka med förhoppningsvis sol! ta hand om er alla

29. maj, 2019

Våren den fortsätter! med blandad kompott ömsom sol och regn, åska har vi fått och regnar gör det! men vatten det behövs fyllas på! syns i stadens å! Arbogaån har sällan varit så tom på vatten! så det är bra att det regnar och i början av veckan då var det åska och muller! och det rensades upp då i den varma och kvava luften! nu är det skillnad på temperaturen, och har sett biilder från Lima! i dalarna från idag där det var snö i luften!! så ännu så länge så kämpar vintern! hoppas på betydligt varmare känsla och att våren och snart sommaren tar ett stadigare grepp på väderfronten

 

Fåglarna dom sjunger och många är dom, och väldigt många arter finnes det av fåglar, men svårt är det att se dom sjönsången hörs tydligt men många fåglar dom maskerar sig väldigt väl, bofinkar har jag hittat och några av dom har poserat fint och nära på bild! alltid är det spännande när man promenaerar runt i naturen och man kan hittat många saker, fåglar lär jag mer av! och kul är det när man hittar någon ny art man inte sett förut! och med ett objektiv som man komma lite nära med! så kan det bli rikitgt fina bilder

 

Huggorm ja det är inte ofta jag har sett! men på en av promenaderna denna vecka så var det något svart som låg på mitt promenadstråk! och när jag kom närmare så var det en orm! och den låg still och spanade och var spännande att se den på nära håll och bäst att vara försikig, efter någon minut av vila så slingrade den sig vidare och med tanke på att änderna blev skrämda så kanske tog sig ormen ett dopp i arbogaån! den behövde nog svalka sig i den då värmande solen!

 

Elitlopp och eu val, jag hoppas ni alla haft en fin och skön helg med omväxlande solsken eller regn, och att ni alla har laddat upp energin för en ny vecka, jag önskar en god kväll och alltid ett stort tack till er alla, och bjuder på några bilder från våren! och en huggorm och bofink, God kväll

21. maj, 2019

Vädret är som alltid ett kärt samtalsämne! för kallt för varmt för torrt för blött! alltid är det något som är fel! och först var det vår med sommarkänslor och sedan belv det vinter igen! och den gågna natten så var det 15 grader varmt! och det ger känslor till ljumma sommarnätter och då är det inga problem med att jobba på natten!! så vädret det kan nog vara bra ibland med! varmt har det varit under helgen men ingen sol! och både åska och regn har vi haft här i Arboga

 

Tyvärr så har jag ingen kamera med mig på jobbet!! skulle nog inte fungera så väldigt bra och skulle nog inte bli så mycket gjort om jag åkte runt och fotade på natten! och kameran på mobilen den är inget vidare heller! och det var synd under natten då jag fick sällskap av räven!! och den var inget blyg och den sprang brevid mig och min lilla bil! och tyckte tydligen det var bra med lite sällskap i nattens mörker! och då bannar man sig själv! eller varför händer inte detta på fritiden och när man har kameran med sig!!

 

Men under helgen så har jag siktat en del fåglar, och jag är långt ifrån någon expert! och känner väldigt dåligt igen vad det är för fåglar, men när jag var ute på söndags promenaden och spanade efter forsärlan! så då kom en stor fågel glidande ensam i skyn och kikade på mig och sedan vänden den! det var grå häger en stor och ståtlig fågel med en imponerande vingbredd! och några andra fåglar hittade jag med sädesärlor och och bofink med mera och någon som jag inte vet vad det är en gul fågel!! kanske inte så mycket till ledtråd!!

 

Ömsom sol som gråväder tycker det är lagom väder och att det inte blir sommar direkt!! och vid denna tidpunkt förra året så hade vi redan haft 3 veckors högsommar! så det är bra att vi har något att se fram i mot !sommaren och att den kommer i juni juli augusti!!

 

Lite blandat i bildväg bjuder jag på idag några fåglar och lite blommor och smått och gott, och önskar en god kväll och en trevlig vecka till era lla, ta hand om er så hörs vi igen