Tankar händelser och bravader

27. jun, 2017

Tunnel var för låg för en Volvo lastbil i Lima, och med 10 miljoner invånare så finnes det en och annan bil lastbil buss på limas gator så det blev kaos innan lufttryck sänkts och backat ut ur tunneln och så småningom så flöt trafiken så normalt som den kan göra i en sådan här stor stad som Lima är, ska ej klaga mer på trafiken när jag kommer hem till sverige igen för det är aldrig något problem om man jämför med detta!!

Taxiiiiiiiii ja det hör man hela tiden här, undrar om taxi chaufförena säg taxiii istället för godmorgon till sin fru!! för taxiiii är det enda som hörs här på gatorna!! och när man inte är infödd peruan!!! då är det hutlösa priser som gäller, som tur har jag Maria som vet vad det ska kosta, men jag gillar ju att ordväxla så ofta ser taxi chaufförerna gråa ut i ansiktet när jag diskuterar priset på engelska svenska spanska!!

Kombitaxi! busstaxi Taxiiiii Mototaxi ja det finnes mängder att välja på, men man ska alltid förhandla om låga priser och vara försiktig, och när taxin!! bussen är full Ja då tryker vi in lika många till och då är det halvfullt!!! och finnes det plats så är kor grisar och kyklingar väldigt välkomna med!!

Ha en go kväll och hoppas solen lyser hemma i sverige, här är det grått och 20 grader, så det är godkänd vinter tempratur! MVH Stefan 

25. jun, 2017

1 vecka på tur går fort, har besökt Marias föräldrar och varit lokaliserad i Chiclayo Perus 4 största stad,och skönt med att flyga istället för en bussresa på 13 timmar plus 2 timmar nu efter sommarens stora översvämmningar och inte allt som hunnits lagas ännu så det tar tid att ta sig över anderna!!

Vid taxi buss resan till Mochomi så blev det ett stopp vid vägkanten där en dam och en motottaxi!! parkerart och en förfrågan om det fanns plats i bussen 1 toyota hilux!! men inte för damen utan hennes nyinköta ko!! en snabb koll i bakluckan med den fjättrade men levande!! kon konstaterade att tyvärr fick inte kon plats!! och vskönt det hade nog inte varit så skönt med en ko i ryggstödet under 1 timmes färd!!

Alltid intresant när man får se det rikitiga livet och landet och inte som när man åker på orginaserade resor där man alltid bara får se turiststråken och inga kor i taxin i Paris eller london!!,och efter sommaren katastrof i Perus norra delar med stora översvämmningar så börjar det bli som vanligt med tar ett tag innan allt är uppbyggt och skördarna tar sig igen.

Vid marias föräldrars hus i Maravilha! så finns det många ugglor! och dom kallas leshusa och dom lever i underjorden och väldigt intresant att försök smyga sig nära och fotografera dem,Vintervädret i chicklayo och morrope området var väldigt ok! med tempratur mella 25/28 grader plus och mycket sol

Så något midsommar firande blev det inte men det får vi förhoppningsvis ta nästa år och hoppas vädret då blir bra, önskar er alla en fin vecka och sommar, och något midnattsolsrally blir det inte heller men hoppas kunna förlja det på datorn

Till dom få som läser detta så ha det gott och på återhörande och ta hand om er där hemma i sverige, Mvh redaktörn!!!

19. jun, 2017

Prestige matchen i Bowling blev förslust!! men jag är nog ingen dålig förlorare och kan ladda upp för en revanschmatch innan jag åker hem, bowling och promenad vid stilla havet vid foten av lima är alltid intresant och avkopplande, man kan se mycket fina fåglar peru ett av världens fågelrikaste länder och finnes mängder av vackra fåglar att se och försöka fånga på bild.

Nu måndag är resväskan packad och ska ta oss norrut i peru och staden chicklayo perus 4 största stad men hur stor är vi oense om!! men är nog en miljonstad!!, och familjebsök och turistbesök står på programmet, och kanske till och med kunna se och njuta av solen lite är varmare längre norrut här!! är bakovänt mot vad som blir i sverige så får i bland tänka uppochner och med klockan är det 7 timmar bakåt som gäller.

 

Önskar en fin vecka och återkommer i slutat av nästa helg med en resrapport från norra peru, ha det gott och sköt om er hälsningar från Stefan/Maria 

19. jun, 2017

20 grader och grått kanske inget perfekt semesterfirar väder, men skönt med avkoppling och vara på samma plats som maria, inte alltid lätt att vara särbo med hela jorden som avstånd!! men är bäst att göra det bästa av situationen, och vi har turistat i Lima, och 2 fina parker har vi besökt.

Aqua park Lima, var en ny upplevelse för bäde mig och maria, och 4 soles!! ca 10 kr i entreavgift och 3 timmar var i minta laget för att hinna se allt, och helt magiskt när mörkret sänker sig och olika vattenspel i dom många olika vattenattraktionerna gjorde det till en väldigt fin och härlig kvälls upplevelse,innan taxi resan i 10 miljonerstaden tillbaka till marias lägenhet, och alltid en upplevelse i trafiken här! jag som tycker arbogas trafik i bland är besvärlig!!1

önskar en trevlig måndag hörs igen Mvh Stefan 

12. jun, 2017

Vackra vyer och fint soligt väder när det var dags för inflygning till London Heatrow i torsdags på väg mot Lima Peru, skönt med ett eget 3 sists säte på flyget och bra sikt så då kunde resan till london förevigas med kameran, och för en gång skull vackert väder och inte mycket moln över london, och mycket natur i närheten av storstaden london.

När sedan det hade åkts buss och sprintat igenom heatrows stora flygplats!! och som alltid kort om tid så var det dags att ta sig över atlanten mot new york och ett stort flygplan och lite personer!! kanske folk har slutat flyga så fick ånyo ett eget säte och det är skönt när det blir en längr flygresa denna gång tog det 6,55 minuter att ta sig till new york och JFK Airport,Kungen av jordanien? när det var dags att starta från Heatrow då var kameran på hatthyllan! medans mitt flygplan starta brevid kungliga flygplanet från jordanien!!

En lugn och oskakig resa över atlanten och en landing i solnedgången på JFK Airport i New york och ännu ett litet steg närmare slutdestintaion Lima, och en Muffins och en stor kopp cappucino på flygplatsen blev det innan boarding av sista flyget

 

frukost häslningar från Lima Peru