Min Blogg,Tankar händelser och bravader

9. jul, 2019

Tyst har det varit länge! men livet det flyter på! ja sommaren den är som den är och väder kan vi inte göra så mycket åt! hoppas ni som har semester kan njuta av den och och ta vara på dom få solskensdagarna! och ta hand om er själva och era nära och kära! det viktiga är att ladda batterier och få ny energi det som vi all behöver för att ta sig igenom livet.

Och flyter! ja det regn vi inte fick förra somamren den verkar som det ska komma allt nu! och gräsmattorna dom är gröna! förra året så klipptes gräset 1 gång på drygt 2 månader! och nu blir det 1 gång i veckan! men det är ingen stor gräsplätt så är inget som kan klagas på! och nu går inte proppen varje gång! så det blir inte lika dyrt!.

Långakalsongsvarning! njae kanske inte, men är inte så där väldans varmt på nätterna! tur att man håller sig i rörelse under jobbnätterna för någon natt sedan var det 5 plus och regn, så det ger inga stora sommarkänslor! men vädret är so det är och detta är ingen vädersajt! men vädret påverkar oss alla!

Och vi alla lever nog mer eller mindre idenna förundransvärda cybervärld! så har hänt några märkliga saker senaste tiden! min hotmail blev kapad! och jag fick fort meddelande från hotamil ansvariga så jag kunde ändra lösenord! men jag vet inte riktigt vad för nytta andra har av min mail! och avslutat ett konto på skype var vad som hade hänt! och blockerad att kommentera  och gilla på instagram! är kanske nog ingen större katastrof! men jag funderar på varför! då jag varken skriver något konstigt och mina bilder är oftast uppskattade! så är lite synd att man inte kan kommentera och tacka! men men större problem har vi nog övervunnit! men det är skar som händer i dagen vardag!.

Fotograferandet det fortsätter men kanske inte lika flitigt som har var förut men som har sagts var sak har sin tid och ibland så finnes det andra sakr som är viktigare, men det blir en del promenader och vackert med grönskan och blommor och dylikt, och vi ska vara väldigt glada över det vi har runt omkring oss och uppskatta det vi har.

Att börja om från början! ja det kan tyckas vara enklare sagt en gjort! min far var väldigt mycket på gång i sin kamp mot diverse sjukdomar och han var väldigt glad att kunna ta en timmes promenad med stavar per dag! annat var det för julen då en 5 minuters promenad höll på att sluta illa och totalt färdig på energi! som han sa i början på jini så här bra har jag inte mått på flera år! men som alltid! när det går bra så väntar alltid något runt hörnet!

Så efter en olycka och lårbenshalsbrott så har det mesta tagit sin tid till att försöka bara göra det mest nödvändiga! och att just börja om från noll! och nu är det små korta rullatorpromenader och ett heroiskt jobb från min mor som håller min far på fötterna! men kämpar gör han och vi, målet för min far var att besöka midnattsolsrallyts depå under onsdagen! men tyvärr så fungerar det inte, så han och vi tar nya tag till nästa år!

Så alla ta hand om er och livet och framför allt era nära och kära, så bjuder livet på mycket gott och goda skratt och uppmuntrande ord hjälper alltid till.

Lite sommarbilder bjuder jag på och hoppas vi hörs snart igen, Stort tack till er alla

18. jun, 2019

Nyköpings gästabud ja det är nog något historiskt!! och historia var det sedan sist! då det var drygt 30 år sedan det kördes Rally SM i nyköping!! Sommar och sol då är det mer enkelt att vara ute på rally! inga snövallar eller skoteroveraller som är i vägen eller förfrusna fötter!! någon solkräm tog jag inte med! nära jag lämndae Arboga vid lunchtid! så var det 20 grader! och när jag anlände till Nyköping så var det 25 grader! söderut! Ja men inte så långt men det kändes att det var varmt! först anhalt cirkel k! och inga kartor! njae men inga rallykartor i alla fall det har den andra macken!! ok! mitt lokla kännedom i Nyköping är lika med noll!

Ny plan jag visste var första sträckan skulle gå!!! så om jag inte hittar på något program så får jag åka på turistkartan och hoppas på att det går fint! jag tråcklade mig in i Nyköping igen Slott! och studenter fann jag i massor! och när jag hade gett upp för 3 gången och var på väg mot SS1!! så fick jag se flaggor och något som liknade en serviceplats!! och ja det var rally hq så jag fann en parkering men ingen automat! tur att ingen parkeringsvakt fann min bil!!

En liten promenad och in i foajen! på hotellet som var centralpunkt! och ingen swish fungerar! på min tlfn! jo jag kan ta imot pengar men inte betala!! det är nog hälsosamt!! men pappers pengar fungerade så jag fick ett! mot 150 kr och det betalar jag gärna! men sedan räcker det med en liten parkeringavgift! ingen entre! tack . 150 + 50 kr helt perfekt för den som vill titta och föra arrangörer som nog får in en slant på det!!

Karta! och tur var det att jag fick tag på den! min reseverplan var totalt fel!!! det jag hade luskat fram! var första SS på lördagen! så om jag hade åkt dit på fredagen! så hade jag blivit väldigt ensam i den rallyskogen!! men nu hade jag karta och som alltid! läser jag fel! jag har varit orienterare! i drygt 40 år men fel kan det bli! det jag trodde var mål var starten!! men först skulle jag dit! upp på motorvägen och läsa karta när jag kör! kanske lika förbjudet som att prata i tlfn när man kör! och sedan var det stopp! och totalstopp var det! så något annat än tvärnit var inte att tänka på! men med någon tiondels centimeter så fick jag stopp på bilen inna jag gjort bakdelen kortare på framförvarande bil!! men jag läste ju kartan! bilparkering på europavägen är inget bra! men det var bilkön!!.

När jag närmade mig målet och en fin parkering så stannade jag och läste mer noga! och det var starten! så jag vände och parkerade! är alltid bra att befinna sig i början på SS1 så kommer alla med på bild! solsken och en fin sommarhage utan kor , gott om tid för rekognosering är bra och det började med att svänga och svänga! så gällde nog att vara pigg och alert! för förare och kartläsare! och inte dåsig efter middagen! så då kunde det nog blivit trubbel direkt!!.

Som alltid så är devisen kanske nästa sväng! och jag spatserade och träffade personer här och där! alltid lika glatt och trevligt och alla på span efter någon Dygnsväng! nu var ju inte dyngsväng med och körde! men någon häftigt sväng var alla på jakt efter och senast sträckan kördes! då häde det och det iden och den svängen! men nu var det ny tävling nya förutsättningar! och ett tlfn samtal till min syster!! och Roger kartläsare/codriver! gav ett rakt svar! målet och slutet! och det var ju dit jag var på väg men jag trodde det var starten! men att gå 7 kilometer och sedan 7 kilomter tillbaka! njae!!, så fick bli en sväng där jag var och många andra hade parkerart sina ryggsäckar och stolar och en finsk bil! kanske ingen finsk bil men personerna var från finland! och inbitna rallyfans som tar sig över Österjön och ser rally sm! samtidigt som ralli SM är i finland med!!.

Efter att samtalat med kollega Gerorgsson från Ludvika så fotograferade vi i olika svängar! och den action som blev var inte i min sväng utan bakom ryggen!! där Andervang körde ner masonitskivor och sista bilen rullade! det såg jag men tyvärr blev det inte med på kameran! men fina bilder blev det och jag bytte kurva till sträckan övergick till att vara SS2 och en och annan bresladd blev det på andra varvet med! en del har nog taktikten att det måste gå att köra fortare! efter att man har åkt en gång förut! och för dem flesta höll nog det, men det var väldigt nära för några där jag stod så det blev lite action på SS 2 med!.

Och det började mörkna i den ljusa sommarnatten! sent hade det blivit och jag hade minst en halvtimme promenad till bilen! bra med kondition! den är inte som den var för ca 15 år sedan! och tiden den var sen! och med tanke på att jag ca 15 mil bort skulle börja jobba klockan 2 på natten!! då hade jag redan kastat bort tanken på att efter jobbet åka direkt till SS3 så fick bli bara fredags etappen! men det var gott nog, och kan konstatera att tempot på SM tävlingarna är högt och gott med action och alltid lika trevligt träffa på alla likasinnande i skogen. klockan 00,45 så parkerade jag hemma och hann sova 1 timme innan jobbet! men något mer rally under helgen blev det inte för mig!

Tack för showen i rallyskogen och tack för ett fint arrangemang, och ses i någon dyngsväng snart igen, ha det gott i solen åskan och regnet!!

6. jun, 2019

6 juni

Nationaldagen! och inte bara det min syster lena! hennes födelsedag Stort grattis till dig, en tidig promenad blev det och värmen slog i mot mig redan klockan 7,15 och en ledig natt! kanske jag borde sovit längre! men skönt med morgonluft och en promenad och det utan regn och med sommarkänsla och sommarvärme! och som alltid så kvittar fåglarna! och jag ser aldrig några! så jag saknar min Maria! hon ser alltid massor som jag inte ser! och när jag har fått lite korn! på det hon ser så är dom nästan borta! så glasögon kanske vore en lösning!!.

Morgontidig! njae men inte många på språng en tidig nationaldag och solen den skiner, och strosar förbi arbogaån och det är alltid aktivitet med diverse olika fåglar! och på tisdagen när jag promenerade hem! så cirklade och extra mycket oljud på fiskmåsarna! och när jag nästan snubblade på en liten dunboll! så var det en liten fiskmåsunge som blivit placerad! mitt på trottoaren! kanske inte den bästa av födelseplatser! och hoppas den blev förflyttad till säkerhet av dom som cirklad i luften ovanför mig!!

Frisk luft och en skön morgon promenad!! ja vi har det väldigt priviligerat! här i sverige och vi som bor på landet! njae men ej i någon stort stad vi har oftast väldigt nära till skogen och naturen och det gröna! min Maria hon är väldigt glad och nöjd med när hon är här i Arboga och kan sig sina långa sköna promenander! I lima där hon bor där har hon en stor gata! utanför fönstret! och 3 filer åt vardera håll! å där är det inte något vidare promenadstråk eller ej någon frisk luft!!.

Sommarvärmen den kom då! och då blev det hett direkt! och 29 grader har dom lovat nu under nationaldagen och skönt med värme är det och i år känns det som det blir mer normalt och efter en väldigt svängig vår! med både värme och blåst åska snö och kyla så kanske nu somamren har kommit, och framför allt så kommer regnet och hoppas det ochså kommer fortsätta i normal och lagom mängd! för i sverige ska väl allt vara lagom och bra!!

Tack till Ambulanspersonal är alltid väl unt och speciellt när dom har hjälpt och hämtat någon närstående! tisdagens promenad blev avbruten! när min mor ringde och sa att min far ramlat! och ja! då var jag långt ute i skogen så fick bli extra långa steg! och när jag var tillbaka! så då var min far placerad i en stol efter att fått blivit transporterad i rullstol! då han föll när han gick ut ur en sjuktransport! taxibuss och tyvärr så ramlade han på höften! vilket nog var bättre än att huvudet tog smällen! och taxiförare och en granne hjälpte min far hem till en stol och där blev han sittande! och ambulans tillkallades och efter ett väldigt proffsigt och nogrant arbete så blev min far transporterad till Västerås!

Ett stort tack till er alla som hjälpt till Ambulanspersonal taxichaufför granne och flera och till personal på västerås lasarett som nu har renoverat min far med ny höftkula och lagat lårbenshalsen! så blev en ordentlig smäll av ett fall! så som jag alltid skriver en olycka händer så lätt och ta hand om er alla och era nära och kära vi vet aldrig när det händer något! så njut av livet och tillsammans så länge vi kan!

På eftermiddagen så ska vi besöka min far och tror han är vid gott mod och rehalibitering blir det men han är envis och i detta fall är det bra!!  Önskar alla en fin nationaldag njut av solen och dagen och ta hand om er alla!  lite blandade bilder bjuder jag från morgonen och veckan. Grattis på nationaldagen

6. jun, 2019

3 Juni

Måndag poch regnet har öst ner! vaknade efter nattens jobb! och det skvalade friskt och det slog på fönstret! skönt med regn men nu borde det snart kunna bli lite sommarkänsla! och alltis skönt med promenader så får passa på mella regnskurarna, och vackert blir det med moln och lite kontraster! klarblå himmel är för soldyrkarna och inte oftast det bästa vädret för fotografen! trots att regnet stått som spön i backen! vad et nu betyder så är det väldigt kvavt och varmt i luften så efter lunch så får det bli en promenad!

Promenaden började med att passera! arbogaån och turisterna hade kommit! så readn på för sommaren så kryllar det av besökare! är en vacker och fin stad så alla är väldigt välkoman hit! och när jag kom till torget! så stod det en bekant där! och han beättade att han och en buss hade kommit från Södertälje och börjat med att kryssa! på hjälmare kanal och från hjälmare docka till notholmen så hade båten Gustav lagerbjelke tagit dom och dom hade ätit mat på båten när det var en störtskur! så var bra planerat att inmundiga maten i ösregnet, på eftermiddagen så sken solen och var varmt

Så då blev jag turistguide! och fick börja med att fråga vart museet fanns!! jga har bara bott i arboga i 51 år!! men museet var stängt så där hade tydligen inte sommaröppet ännu, så jag tog med mig Stig på en liten turistrunda i innerstan! och gammalt och vackert är det och lite gröna områden och kyrkor och kägelbana! finnes det, och Arbogaån den flyter vackert genom staden,och en lite tur inuti Nicolai kyrkan blev det med, en gammal och väl bevarad kyrka! så då blev det en lite spontan turist guide! och alltid väldigt trevligt att träffa på bekanta helt oplanerat! och väl möt i orienteringskogen igen i höst Stig och alla Andra.

Att vara överallt och att planera in en full kalender! ja det är bra! men till slut så blir det energistopp! och blev ochså en rejäl förkylning! som nu snart är kurerad! oftast är man väldigt mycket för optimistisk när man planerar! och 3 st rallytävlingar plus all redigering av bilder ca 10000 bilder och lite fotografering av det normala här hemma i Arboga + 6 nätters jobb! och det på en vecka! ja då sa kroppen stopp!! så kanske man ska tänka efter före!! men nu är jag snart tillbaka i full fart och lika optimistisk igen!! energin är tillbaka och solen lyser!!

Lite blandade bilder från måndagens promenad bjuder jag på idag!!  Ta hand om er och njut av nationaldagen och grattis till alla oss här i Sverige.

29. maj, 2019

Det blommar! kanske är det en bra vår för växtligheten och att vädret är bra för bönderna och deras grödor och djur, ömsom sol och ömsom regn! ja denna blogg har blivit väderblogg! njae!!,

 

 Omväxlande väder har vi och varmt i bland och regnar gör det och sedan skiner solen! kanske det är det som gör att det blommar mycket och är grönt och skönt! och det är en väldans skillnad mot förra årets torka och bruna gräsmattor, så hoppas det kommer lite mer värme under juni och rejäl sommar i juli så blir det nog bra för oss alla

 

Och blommor är fint och med mycket regn så blir det blommor och blad med regndroppar! och det blir fint och vackert på bilder! och mina fotografiska promenader dom fortsätter och alltid så finner man på något nytt och spännande! man kan tänkas sig att man sett allt här i omgivningarna! men en ny dag är nya möjlighter och alltid är det något nytt som dyker upp! och det gäller ju inte bara fotografering! vi måste se varje dag som en ny möjlighet! och nya friska tag.

 

Veckor och helger dom springer som alltid sin väg! och snart är vi i Juni!! hjälp jag hinner inte med! det att njuta av stunden! är nog lättare sagt en gjort! men vi får försöka ta vara på dagarna och allt som finnes runt omkring oss,

 

Söndag morgon eller kanske natt! 02,41 då vaknade min älskling Maria i sin lägenhet i Lima Peru av att sängen den rörde sig och att det stora fönstret skakade och var på väg att trilla ur fönsterkarmen! en kraftig jordbävning hade inträffat i djungeln i norra peru där floden onas har sin början innan den rinner in i det stora landet Brasilien, så det var alltså långt från huvudstaden Lima som skalvet inträffade.

 

 Men ändock så under någon minut så skakade byggander och dylikt i Lima, så när jag ringde till Maria någon timme efter jordbävningen så var det en lite uppskakad! älskling men vid gott mod! tur var väl att skalvet hände i djungeln där det inte är så mycket större städer eller mycket befolkning och inte i 10 miljoner staden Lima!! Vad jag nu vet är det mest bara matriella skador som har inträffat så den kraftiga jordbävning förlöpte nog rätt lyckligt till slut!.

 

Blöt om fötterna blev jag under proemenaden idag! men både smått och lite gott hamnade framför kamera linsen och är bra att vara allsidig i vad man fotograferar, i lördags så var det rallytävling och rallybilar som fotograferades och idag blev det mest vatten droppar och blommor! men är bra att kunna fotografera det mesta.

 

Som alltid tackar jag er som läser och ser mina bilder, det värmer alltid gott om hjärtat, önskar alla en fin kväll och en vårvecka med förhoppningsvis sol! ta hand om er alla