Min Blogg,Tankar händelser och bravader

26. feb, 2018

Måndag morgon! arbetet avklarat och ska göra en sjuktransport! eller att leverera min far till västrås sjukhus eller lasarett! vad som nu är skillnad på lasarett och sjukhus vet jag ej! min far skulle göra en ögon undersökning med förhoppning av en tidsbokning av gråstarrs operation! och resan till västerås gick fint och bra och vi hittade dit och jag tog turen till västerås direkt efter nattens jobb så var redan varm i kläderna efter körning av elbil hela natten! men är lite skilland med styre istället för ratt!

Mina reflektioner utan att vara något som helst insatt i sjukvård eller sjukvårdsjobb eller dylikt, jag blev sittande i entrehallen en tid för att vänta på min far! och under dom dryga 45 minuterna så var det en strid ström mot mottagningar och diverse avdelningar ung som gammal och hoppande eller åkande i diverse åkdon inom sjukhus området Och ja dom flesta kom i strid ström ut från alla avdelningar med!
Många äro vi som behöver sjukvården och den ska vi på inget sätt dras ned på snarare tvärtom satsa mer på vården och kanske kan avbeslasta så att inte det blir all den trafiken till västerås för all slags sjukvård! värna och vårda våran fina sjukvård och värna och vårda alla våra medborgare

Min far blev väldigt väl omhändertagen och fick komma in till doktorn 20 minuter innan utsatt tid och fick sin undersökning och uppsatt på listan för operation men 3 måndaers väntetid blir det, så på en dryg timme hann vi med undersökning och varsin kopp kaffe och räkmacka! men den ene han kom aldrig ner till mackan!

Färden hem i vinden och solskenet gick fint och bra! men blir allt lite brydd! när en del använder bilens tak för att frakta snö! för inte är det väl så att vissa trafikanter bilister! ger sig i väg på sig resa med en dryg decimeter snö på biltaket! och kör så snön yr om det! vad händer när ett stort sjok! av den dyrbara snölasten! far av taket och hamnar i vindrutan på nästa bil! Jag skriver ofta Skärpning! och så blir det idag med! kan vara värt att ta 2 minuter extra att ta bort snön från taket på bilen för ens egen säkerhet och framför allt för medtrafikanternas säkerhet!

Fåglar äter! jo det vet vi nog, men under gårdagens fotopromenad så hade jag turen att fånga 2 st björktrastar! tros jag! när dom var i full färd att äta lunch och blev väldans fina när bilder på fåglarna i lunch pausen! alltis så händer det något spännande på mina friska och sköna fotopromenader och ser alltid fram i mot nästa

God kväll mina kära läsare och som alltd stort tack och ha det gott och ta hand om er Mvh stefan

23. feb, 2018

Postnord ett väl genomtänkt råd Lägg ner verksamheten! Min kära Maria sänder 1 st paket från Lima Peru måndag eftermiddag och på 3 dagar så kom paketet från andra sidan världen! så det är all heders och ett suveränt bra postarbete, och sedan när paketet anlände till den lilla staden! så då slarvar Postnord bort det! och levererar pakete med dom handgjorda och väldigt värdefulla väskorna! till annan person! som bor långt ute på landet och inte en siffra rätt i adresser!

Kanske det borde vara någon koll vart man levererar paket post värdehandlingar! för att kanske rätta upp sitt redan skamfilade rykte kanske Postnord skulee se över sina rutiner och vara mer nogrann med posthantering och leverande och när jag väntande på på utredning!så fick jag se hur posten hanteras! kastas mellan dom olika postburarna SKÄRPNING på alla plan Postnord.

Långa arbets veckor och mycket arbetstid har det blivit för mig och min norska elbil! tacksam ska man vara att arbetet fortfarande finnes kvar men man blir rejält trött efter bland annat ett 12 timmars arbetspass från 12,15 på natten till samma tid på dagen! men hoppas det reder ut sig när jag får kontrollen över var och hur allt ska köras.

Marias fina väskor hoppas jag nu ska bli leverarade 2 månaders jobb och väldigt fina och proffsigt utfört virknings jobb så blir det väldans fina och praktiska vskor med dragkedjor och innerväska och ställbart handtag, så passa gärna på att beställa väskor, 300 kr + frakt ett sällsynt bra pris för kvalitets väskor.

Tack för ordet och önskar alla en fin och bra helg och alltid stort tack till er som läser mina rader och ser mina bilder Mvh stefan

17. feb, 2018

Rally Sweden eller svenska rallyt som det heter i min hjärna såg jag för första gången 1984 och sedan dess har jag inte missat speciellt många upplagor av den klassiska Vm tävlingen i värmland, men i år fick det bli på hemmaplan och med uppdateringar på sr radio värmland och olika sociala medier går det att hänga med väldans bra,

Och spännande och tätt är det och det går nog så mycket flatout som det går på dom klassiska sträckorna under dagen och på gårdagens sträckor i norge, och med den mängden snön och och snövallar kanske det är svårt och ta sig ut i skogen om det går för fort på fel ställe!

Hyundai i täten var det efter fredagen, men med en Citroen som har fullt spjäll så blir det nog figth ända in på mållinjen, vet inte om man ska tippa men en skrällseger av Craig Breen eller min egen favorit Hayden Paddon skulle vara kul!

Under många år så har snön och kung bore inte riktigt varit med och hjälpt till! nu när det har kommit mängder av snö och meterhöga vallar! JA då är det inte bra det heller! Proffesionella idrottsmän vill Rallyförarna säga till idrottens värld att dom är! JA då är det ochså på tiden att dom uppför sig som sådana, Att gnällspiken Sebastian Ogier ja alltid gnäller är ingen nyhet men han kan ju i alla fall vara så pass proffesionell att han inte ska skylla allt på arrangörer och snön! rally är en utomhussport och vinter då kan väder hjälpa och stjälpa!

Tlll Sebastian Ogier och Ott Tänak visa upp att ni är professinella idrottsmän och fokusera på erat tävlande! arrangören gör alltid sitt yppersta och bästa för att bjuda upp till fest! så kanske dom tävlande kan bjuda tillbaka med! startordningen är inte alltid optimal! men gemansam start är nog inte att tänka på! så istället för att gnälla och som Ott Tänak häva ur sig ofantligt dåliga ord! koncentrera er på att göra ert jobb! så hade nog inte läget varit så nattsvart för resten av tävlingen! SÅ skärpning och uppträd som idrottsprofiler ni är och förebilder för kommande motorsportstjärnor

Ser nu fram i mot resten av tävlingen och det blir fortfarande från stugvärmen trots att det lockar väldigt mycket att packa kamera väskan och vinter overallen och ta sig till Likenäs i morgon, men rally sweden får vänta för min del till nästa år och snart så blir det rally på tv med Historic delen och collins crest

Ha det gott i värmlandskogen ni alla som är ute i rally atmosfären och till publken le och var glada och lyssna på arrangörena så blir det en härlig tävling ända till målgången, och djupt imponerad av den Japanska anstormningen i WRC 2 är nog inte bara däcken! tror nog dom vet vad ratten ska användas till med!

Ha det gott och alltid stort tack för ni läser mina rader.

Bild får blir från rally sweden 2017

10. feb, 2018

Stort grattis till Charlotte Kalla Grymt imponerande att så taktiskt och med urkraft vid ett maxryck bara köra i från resten av fältet och se en leende Charlotte Kalla glida över mållinjen i dagens skiathlon var mäkta imponerande och visar vägen för vårat land i Os,och lika härligt imponerad av Os debutant Ebba Andersson  som ut på sita var går upp i täten och drar klungan!! härligt av en 20 åring och visa mod och framfötterna och även om det fattades 8 tiondelar till en medalj så en härlig insats och ett stort grattis

Äntligen helg har var dåligt med bloggskrivande och fotografernde på grund av förändringar och mycket på jobbet men hoppas tiden kommer ifatt och att solen snart skiner så det kan bli några fina fotopromenader, tyvärr ser det ut så att Svenska rallyt får bli överhoppat dettta år för mi del så får ladda för nästa år! om inte det går att finna någon extra timme på dygent eller kanske kan lägga starten senare på dagen!!

Olika beteende i trafiken! ja men när man ser en stor bil! SUV och med en chaufför med hinna först blick ja då är det bäst att kapitulera!  men är det verkligen så viktigt att hinna först och att sätta säkerheten i andar hand! och på den aktuella sträckan var det ochså 30! men det var tyvärr inte farten på den bilen vi mötte den var betydligt högre!

Mitt nya arbetsfordon! en norsk elbil fungerar hittills helt klanderfritt och tyggar sig fram i den bitvis lite besvärliga väglaget och jag är glad över den bekantskapen och hoppas det förblir ömsesidigt i morgon ska jag ta mig tid till att ta mig till krämplinge! en världsmetropol med en duro tälving i Åbågens regi under söndagen hoppas solen lyser och blir lite fina snöiga motorcykelbilder,

Tack för nu, njut av helgen och ha det gott och tack för att ni lässer mina rader MVH Stefan

OBS bilden fotograferade jag vid Skid SM 2015 i Ånnaboda

31. jan, 2018

Väldigt omväxlande vinterväder har det varit gott om denna vinter! strålande vackert var det här i Arboga igår med solsken och en skön promenad under förmiddagen, frisk luft och många vackra bilder blev det under den promenaden, känns som det är bäst att inte vänta för länge när man ser solen dennna vinter och visst är det något extra när det är en vacker dag med solsken och den fina vita snön!

Men vädret känns det som är extra omväxlande i år, och mer norrut så har det kommit mängder av snö! och har personligen pulsat i snö långt över knäna i både Hällefors och Ludvika trakterna! och nu varnas det för  snökaos igen och kanske det snart är fullt med snö! här på lägre bredgrader är det inte lika mycket snö och den som kommer den regnar bort dagen efter! Kanske var vädret och vintrarna bättre förr!

Upplyst i stadskärnan! gångare tror dom är självlysande! kamikaze piloter som kastar sig ut på övergångställena! gärna helt mörk klädda och med huva eller mössa nerdragna så dom inte ser något! och reflex! ja det verkar inte behövas när man vistas i stadskärnan! men borde inte viss självbevarelsedrift hänsyn eller tanke på att behålla livet innan personer går rakt ut på övergångstället! visst har bilisterna ansvar med! men i skumt regn snöväder på dåligt upplysta stadskärnor är en icke reflexbärande mörklädd varlese inte alltid så lätt upptäckt, så Skärpning! en reflex är en väldigt bra sak att införskaffa! är inget kul att köra på någon eller att bli påkörd!

Min far fick upplysningen vid garantireparation! så ska diskmaskin tagas ur sin position och förflyttas ut på golvet! så att reparatör kan utfärda sitt jobb! så var kundmottagarens ord!! tanken var från min och min fars sida ska vi reparera diskmaskinen med! alla heder till repeatören som skruvade ur och i diskmaskinen och reparerade! utan några knussligheter! kundmottagarens ord var det är så vi jobbar! tydligen så jobbar inte kundmottagning och reparatör på samma sätt heller!!

Stort tack till er som kommenterar läser min blogg och ser mina bilder det värmer alltid gott när någon ser det man gör, ha det gott och var försiktiga i snökaoset som blir norrut God kväll från Pettersson