Min Blogg,Tankar händelser och bravader

5. feb, 2019

Lördagen 26 januari så var det dags att ge sig ut i rallyskogen igen efter ett väldigt långt uppehåll utan ljudet av rallybilar och sladdar runt häftiga svängar och träffa likasinnade ute i skogen! så var det då 1 st problem! första start var klockan 08,00 och jag i bästa fall brukar sluta jobba 06,30 och då är jag ca 10 mil från tävlingsområdet! men jag fick hjälp så jag kunde smita lite tidigare! och klockan 7,00 så parkerade jag vid världsmetropolen östra kumlan!! som nog mest är känd för att Bergslagsrallyt passerar förbi! och det är beläget i skogarna nära ställdalen och kopparberg och i närliggande skogarna finns ochså den berömda björnjägar sträckan! som kördes som ss2.

Frukost blev det i bilen efter 1 och 1 halvtimmes körning och 3 timmars jobb så te och tilltugg belv bra innan det skulle letas den bästa platsen!! och som alltid passeras många bra platser och kanske borde man stanna vid första!! bästa men njae! kan ju vara någon dyngsväng!! lite längre bort! björnjägarn har jag kört och tagit mig igenom och då var det dryga 4 mil och då är man trött och svettig! undras hur det var när dom körde 10 mil!!.

Efter lite vandring så bestämde jag mig för en sväng! som skulle bli action i och framför allt fina bilder! och när mörkret försvann  och föråkarna passerade så konstaterades att någon större dramtik skulle det inte bli! i denna sväng men väl belv det bra bilder och dom som åker på riktigt! med full attack så blir det bra bilder och action överallt! och första gänget var det full fart på! och som alltid träffar man på folk i skogen nya som gamla och alltid lika trevlig att vara ute i skogen och hör motormullret! undras hur det blir när elbilarna tar över i rallyskogen!! kanske man behöver inspelat ljud i hörlurarna! samtidigt när man ser bliarna passera!!.

När alla bilarna hade passerat så var det promenad tillbaka till bilen, och hjälp med att skjuta en tävlingsbil behövde Charlie Ekström och chaufför så dom kunde fort ta sig till service och förhoppningsvis omstart till eftermiddagen! men tyvärr så bblev det inte så, så hoppas ni har bättre tur under resten av SM säsongen. jag tog mig till yxsjöberg! men kom ej så långt då jag träffade på Roger lindholm med chaufför Henrik, och deras SM debut i rally gick fint och dom var glada och vid gott humör vid starten på SS3 och björjägarn hade gått fint och mycket bilar hade setts vid sidan om vägen! så jag tog bilen mot ludvika och en snabb visit på publiksträckan var det tänkt! men jag blev kvar där och såg både halva ss4 och ss 5 som var samma sträcka, och igen träffades folk på i skogen och den sociala samvaron är kul och trevlig.

Tvärr så hann jag inte fram då jag mötte på pratglada personer på vägen mot fotopalatsen och det var synd! men som sagt kul att vara social med! och dom första bilarna hade verkligen full fart! och med ett krön på finlandsväg så blev det härliga uppställ i luften över krönet! men där var jag inte med kameran eller ej på plats för att fota men jag såg det med mina ögon och det var härftigt! och någon blev ochså med bakända först ut i skogen kvar på platsen! men men då måsta jag fortsätta jaga den optimala bilden!! för den ska väl komma någongång med men ibland grämer man sig för att ha missat den perfekta!! fotot.

När jag var på plats så blev det bra bilder och en och annan sladd och mycket snö var det med! när mörkret börja falla så tog jag mig tillbaka till bilen och efter en lång och bra dag i rallyskogen så var det dags att ta sig hem till Arboga igen och tröttheten började komma efter att ha börjat jobba klockan 02,00!

Nästa tävling blir rally Sweden och hoppas nu det inte blir allt för milt och dåligt väder, och att det blir häftig bilåkning när hela världseliten är på plats, ha det gott så syns vi i rallyskogen igen

5. feb, 2019

Så har vi då rejäl vinter även om dagen till ära! det är plusgrader, och nu har jag haft ett litet uppehåll med blogg skrivande ibland blir det lite mycket med allt och lite tomt i hjärnan vad man ska skriva!

I går så var det min älsklings födelsdag och tyvärr så fick vi fira den på skype, men jag! och vi är glada och lyckliga då det blivit lite ändringa i planeran så min Maria kommer hit till Sverige redan nästa vecka! så det ser vi fram i mot väldigt mycket, och hoppas på inte för långt bort att vi ska kunna vara på samma plats!

Snö är vackert och fint! när det väl är på plats,! men ska man jobba utomhus! och även om snö plogar och traktorer gör allt vad dom kan! så blir det besvärligt när man ska ta sig fram under nätterna och nu börjar det bli träångt även inne i staden med stora och höga snövallar och snöhögar, så nu tar det lång tid! men hoppas alla har överseende med att under vintern är det lite mer besvärligt!!

Har varit ute på lite fotografiska promnader båda dagtid och på kvällstid och ett bergslagsrally blev det med! som sagt vinter tycker jag om och när snön ligger på marken då är det vackert, och några promenader har det blivit i snön och här i Arboga är det som alltid fint och som fotograf är det ett nöje och lätt att hitta motiv att föreviga.

Hoppas ni alla är vid god hälsa och har tagit er ut från snökaoset! för kaos tycks det bli så fort det kommer mer än 3 centimeter!! snö men kanske tiderna förändras! och med tanke på hur det ser ut på våra vägar!! och då menar jag hur folk kör och tänker! bakom ratten! bara för att dubbdäck är på!! så är det inte sommar och sommarväglag!! så man får rysningar när man blir omkörd och hur folk kör! inte är man rädd om livhanken på sig själv eller andra! dom dubbdäcken som används i trafiken är en hjälp ja! men dom är inte till för att köra! som om det vore sommar! tänk till ni bakom ratten!!

Tack som alltid för att ni läser mina rader när dom dyker upp! och önskar en fortsatt fin dag och vecka,och som alltid ta hand om er och era nära och kära, lite snö och frost bilder från någon vecka sedan! kommer nu

5. feb, 2019

Grattis på födelsedagen min älskling önskar dig en underbar dag i solen i Lima Peru.önskar av hela mitt hjärta att du min bästa vän min stora kärlek var här så vi kunde fira tillsammans.men även om världens hav och kontinenter skiljer oss åt så tar den inte kärleken i från oss. Och en vacker dag kommer vi snart vara tillsammans dag och natt och bo gemensamt vi kämpar tillsammans i goda stunder i sol och regn och i snö och dåliga stunder har vi alltid varandra. Min älskling du är söt glad hjälpsam och med ett stort vamt hjärta.och glad och stolt över dig är jag alltid. Ses snart min söta älskling.älskar dig över allt annat på jorden.kramar och kyssar från din Stefan

17. jan, 2019

Vädret! är konstigt eller kanske är det bara normalt! men som alltid så är det mångas favorit i alla väder att prata väder, men senaste dygnet har i alla fall varit speciellt!! Onsdag morgon då var det stela fingar och och kallt på sluttampen av jobbet och då var det dryga 10 minusgrader!! när jag vaknade på drygt lunchtid!! onsdag så vräkte snön ner!! när jag la mig sov igår kväll så regnade det för fullt!! och sedan torsdag morgon klockan 7 så var det 8 minus!! så det kan man kalla omkastningar!! och under senaste natten så rådde blixthalka och minst sagt en spännande arbetsnatt både körandes och gåendes eller springandes!

Att klaga gör vi ofta och mycket! så nu ska jag passa på och tacka och berömma! det klagas ofta på snöröjning! och ibland kan kanske det vara betjänt! men! kan inte alltid vara lätt att på samma gång röja allt och överallt speciellt det senaste dygnet! Så ett stort tack till er så far fram med traktorer och plogar och med sandspridare under natten!!.

Det hjälper väldigt mycket för oss som ska ta sig fram på natten! och ett väldigt stort tack till er bostadsägare och fastighetsskötare!! som mitt i natten far fram med spaden och sandar! det hjälper mycket och värmer i hjärtat när personer tänker på andra och hjälper till!! och hoppas det blir mera av det för på vissa platser så är det ochså rent ut farligt och oframkomligt! tänk på att många ska fram och alla våra äldre har det tufft i denna halka! skotta och sanda och som alltid hjälp varandra!! Tack .

Semlepremiär blev det idag!! alltid en höjdare och lär nog bli en och annan innan påsken och slutet för smlorna för säsongen! och vad ska man då äta för sorts semla! originalet tror jag många föredrar och jag tycker om den semlan men ochså är jag svag för vanilj semlan så det blev en idag och kanske kan det bli en till!! Maria har jag invigt i semle ätandet och hon är tyvärr inte här nu och kanske blir tufft och skicka en semla i paket till Peru!! men jag är glad att hon tar del av våra traditioner och hon äter semlor med glädje!! men lakrits som är min favorit är hon svårflörtad till! godis ska vara sött! säger hon och inte salt!.

En fotopromenad i halkan blev det och nu har vi fått lite mera snö så nu känns det lite mera vinter och hoppas det kan hålla sig som det är nu, nu kan dom som vill åka skidor och det kan torka upp på vägarna och med mera sand så kan vi ta oss fram oskadda på gatorna med! och en och annan fin bild blev det nog idag med ska redigera några bilder och publicera med denna blogg.

Tack som alltid och vara rädda om varandra och ta det lugnt när ni går kör bil eller cycklar så ni håller er på fötterna och i alla fall med fötterna neråt! god kväll

14. jan, 2019

 

En vanlig dag i livet! ja det är som alltid då, hälsan är ok och och solen lyser och dagen den springer på! så då är det inte så mycket att klaga på! och riksdagen och politiker är jag inte insatt i! men är det inte lekskole nivå på det hela! ska den vara med så är jag inte med!! för F_N samarbeta för sveriges bästa och vad ska vi ha val till! om ändock regeringen inte lyssnar och ändock styr om det tilsl vad som passar politikerna bäst!! som sagt jag förstår inget vad dom håller på med men hoppas dom löser soppan och håller sig till allas parti program och för partiernas politik!! eller är det så att det är så desperat att man kan överge allt man lovat och står för bara för att få regera! Tack för ordet herr och fur ministrar!!.

Nu tillbaka till min alldelse normala dag!! frukost och kaffe klockan 11 det blev bra och solen den lyste så då är det helt säkert en härlig dag ute! men icke sak nicke!! det var kallt och snålblåste så örona rullade ihop sig! men det blev en lite promand vid arbogaån och förbi våran vackra kyrka! och nu låter jag som en turist amabassadör! kanske Arboga Kommun borde anställa mig!! jag vet ju att mina foton lockar hit beökare så kanske jag skulle skicka en nota till kommunen!.

Många personer som kommer från andra länder inklusive min Maria är väldigt förvånde och frågande hur fåglarna och speciellt änderna kan trivas i vintern och på isen men dom anpassar sig till klimatet som vi ochså gör! och vintern den är en fin årstid, hoppas bara det blir lite mer snö, även om det blev lite snökorn under söndagen och lite fina bilder blev det längs med å promenaden och till er alla som inte besökt  Arboga så är det väl värt ett besök både sommar som vintertid.

Dagen den fortsatte på det normala viset med lunch! jo det måste man ha varje dag! sopstations besök dock inte varje dag!! men mycket skräp blir det och nog är Arbogas mest besökta plats nog sopstationen! där är det alltid fullt med folk! och sedan blev det kaffe och redigering av bilder och snart är det godnatt igen!.

65 tusen! ja det är mycket pengar men nu handlar det inte om pengar! utan drygt den siffran som besökt blogg delen av min hemsida! jag som inte trodde någon läste mina rader! så kanske man borde börja vakta sin tunga! eller rättare sagt pekfingret med vad man skriver! jag är väldans glad att så många läser mina rader och 65 tusen besökare hur många sidvisngar det ger vet jag inte! men tack till er alla och jag kommer fortsätta skriva om min vardag som är vad jag tror helt norman som helt normalt folk har det!!.

Nu blir det inget mer i dag och säger som i macken vi ses i morgon! men på västmanländska! Stort tack, och skriv gärna en lite rad eller hälsning gästboken God Natt