Min Blogg,Tankar händelser och bravader

20. okt, 2021

 Finländsk premiär var det för mig när det gäller rally, Jag vaknade upp pigg och utvilad på scandic hotell på flygplatsen i Helsingfors en lagom liten Flygplats så man inte kommer allt för mycket vilse och har någorlunda överkomlig chans på några timmar lära sig hitta åt vilket håll man skulle.

Väntetid hade jag innan jag skulle bli upphämtad av rallybussen som också senare under resan ordagrant var rallybuss och rallybuss chaufför Teemu var minst sagt inte blyg med gas foten.

En utmärkt vistelse på hotellet där jag fick uppgradering av rum och kändes skönt och lyxigt att kunna koppla av och ladda för en hel helgs rallyäventyr, Frukost på hotellet innan utcheckning och några timmars förströelse på flygplatsen som jag lärde mig hitta snabbt på, Skillnad när man kommer till några av världens stora flygplatser som man väldigt enkelt kan mycket vilse! men nu var detta ingen flygplats historia så åter till ämnet,

Cappucino muffins och pasta blev en del av väntan och hur mycket man äter så tar det bara timmar till magen börjar kurra och denna resa blev det en hel del mat att äta, Att vara synlig är bra när timmen började närma sig så blev jag stoppad av en kvinna som frågade på engelska om jag skulle på rally! jodå det kunde jag inte förneka det var reseledare Claudia som haffade mig och min blåa Nybe jacka var nog en förklaring att jag togs som rally! resenär tack Nybe och Jonas Åkesson för en fin skön mycket användbar jacka,

En stycken av tre rallytravels bussar utgick från flygplatsen med utländska deltagare på denna resa så jag och ett gäng glada rally entusiaster från södra delen av vårat land fick kampera ihop med resedeltagare från Österrike Frankrike Luxemburg och några andra länder, Med personer med samma intressen är det lätt att lära känna varandra så min resa blev väldigt mycket mer lättsam och trivsam ihop med det glada gänget från Skåne och omnejd.

 Norrut gick färden när alla var samlade på bussen 3 timmar var den beräknade restiden mot Himos i närheten av Jämsä för er som kan den Finländska geografin, Höstfärger var det gott om och hösten var lite mer gången i naturen i Finland än i Sverige,

 Hörby duon hade fått av sin kompis den välkände rallybloggaren från söder! veta att Finland i Oktober det blir katastrof med regn snö kallt och elände så dit kan man inte åka! Så herr bloggare blev sms bombad med solskens bilder från ett strålande Finland i oktober solen.

Vi hade nog en enorm tur med vädret och kanske vi fick ihop en halv millimeter regn på hela helgen för det mesta var det behaglig temperatur och mycket sol!.

Hoppbacken i Lahtis siktades och snart blev det en halvtimmes stopp på ett finländskt rast stopp/köpcentrum, Där blev det proviantering för min del består min rally matsäck alltid av gifflar goda kanel bullar och juice eller cola och varför avstå goda traditioner,

 Så ryggsäcken såg likadan ut inför en svensk rallydag som för en finsk dito, plus att jag kompletterade med 6 st öl! varför vet jag inte för de flesta blev kvar i ryggsäcken och kvarlämnade på mitt hotellrum i Helsingfors vid hemfärd på måndagen.

När mörkret hade infunnits sig för länge sedan så bromsade bussen in vid våran inkvartering för helgen och MR rallytravels Per Carlsson delade ut hotellnycklar och rallypass så vi skulle klara rally helgen på bästa sätt.

En spännande väg i totalt mörkret och en närmast livsfarlig trapp ner till hotellrummet gick till slut bra och skillnad var det på standarden men detta rum blev endast sovplats då det mesta tiden gick år ute i rallyskogen och boendet var helt klart godkänd och till belåtenhet.

Middag blev det och sedan till sängs och tidigt uppstigning med frukost blev det på fredags morgonen, Av någon anledning kanske pandemi anpassat så hade arrangören ändrat program och klämt in shakedown på morgonen och rallystart på lunchen!, Träningen hade redan bjudit på dramatik  med fortkörning och krock på recce så det såg ut att kunna bli spänning och äventyr under helgen.

Fredags programmet var Shakedown fullfarstest innan tävlingen med obligatorisk 3 genomkörningar och det brukar inte sparas på krutet där och hur fort skulle det gå på riktigt när Tävlingen kom igång det var verkligen Full fart som gäller i Finland.

Publik var det nu tillåtet med igen och publikinvasion var nog rätt benämning Finland är en rallytokig nation och kändes som man var väldigt utsvulten på rallyaction och gick man ur huse på detta evenemang,

Att fotografera var ej enkelt mycket folk i vägen och samtidigt när man ej är van vid den enorma fart så kändes som det blev att blunda och hålla ner avtryckaren, Det blev bättre och glad är jag för det och till slut så blev det en hel del bra och fartfyllda bilder, På WRC tävlingar är det alltid en regel hittar men en väldigt bra plats så då står man fel, 

Lördag morgon och härlig solsken och friskt höstväder och om möjligt ännu mera publik,Teemu våran busschaufför visade rally talang med att i stort sett köra en turist buss på sladd på de häftiga Finlands vägarna, Rätt och bra plats jo då! då tar det bara en kort stund innan det visslas och någon funktionär visar bort mig från platsen som jag med mycket omsorg röjt och fått till perfekt.

Ett stort och klassiskt krön av god finländsk kvalitet hade jag hittat, även om jag blev bortmotad så hade jag en bra plats att fotografera på och där flög bilarna i full fart och känslan som man har fått när man sett på tv hur verkligen bilarna flyger både högt och längt fick nu ses i verkligheten, En lång promenad tillbaka till övriga resesällskapet där vi såg den finländska nationella hjältarna som håller fullt överallt hur det än ser ut.

En lång väntan förgäves jag hade sett fram i mot att se framför allt höra när den mycket kända Pirelli BMWn skulle passera i full fart den är väldigt frekvent på finländska rallyfilmer och hade varit något extra att se på riktigt men den som många andra av den nationella kom ej dit vi var placerade.

Dagen flöt på med köer men med den eminente reseledare resebyråägare rally alltiallo Per Carlsson så flöt resan mycket bra och trots kaos på vägarna så kom vi fram och i tid på varje sträcka så ett väldigt stort tack till dig Per och övriga inblandade i resan att det fungerade perfekt från börja till slut,

Ouinpoja som numera ej är 30 kilometer eller mer och som är av många omtalad som en världens mest kända rallysträckor med mängder av krön och hopp och hög fart och förarna brukar säga berg och dalbana när dom kommer i mål, 

Nu heter den Kakaristo och kortare men likväl mycket utmanande och väldigt välbesökt, En härlig känsla att besökt den sträckan och minerna på resesällskap och mycket glada historier gjorde att resan flöt på mycket snabbt och närmade sig slutet.

Söndag morgon och strålande sol och ett underbart höstväder, Dagens specialsträcka för oss flygresenärer Blev Ruuhimäki med den just flygande målgången där bilarna minst sagt flyger högt och långt, Vi placerade oss en dryg kilometer före mål och en god kopp kaffe i solen i väntan på bilarna blev en fin avslutning på en väldigt fartfylld och häftig  WRC Helg.

Jag tror vi alla var nöjda och glad med en lyckad resa när vi tog oss ner mot Helsingfors och flygplatsen, alla utom jag hade flyg redan på eftermiddagen och tog sig hemåt till Sverige, jag checkade in på hotellet och åt en god middag och sov gott och anlände till Sverige på måndags förmiddagen.

En liten historia med liten inblick från fotografens äventyr i Finland, Stort tack till mina resekompisar och skänkte mycket trivsamhet och många skratt, och en väldigt välarrangerad resa som jag troligtvis gör igen, Goda glad samtal  och tack till er alla som hejar och pratar nyvunna vänner och gamla goda vänner. Ta hand om er alla så hörs vi och syns igen 

19. okt, 2021

Frostbiten är man alltid när det övergår i kallare väder och innan man vänjer sig så fryser man rejält! 4 minusgrader var det i Måndags morse när jag parkerade min elbil och huttrande begav mig hemåt, Samma temperatur i slutet av vinter månaderna känns nästan som t-shirt väder så kroppen den behöver lite härdning innan vi står ute med vinterkylan och kanske också att det behövs leta fram lite vinterkostym från garderoben

2 veckor frånfälle från jobbet det gör att man tappar minnet man kopplar bort helt från sia arbetsuppgifter och det är det som är tanken med en välbehövlig semester och det tar ett tag innan man är inne i arbetet igen, När jag under måndags natten kom in i en trapp och där det redan var utdelad tidningar! tänkta jag tar dom inte in tidningar under helgen.

 Sedan gick ljuset upp en överhoppad port med paketutdelning och sedan tillbaka till rätt rutt gjorde att jag gick in i samma port 1 minut senare igen! så kan det gå när man är glömsk eller gammal! hoppas jag snart är tillbaka i robot utförande när arbetet går automatiskt.

Hösten den lyser och en del fina soliga dagar gör det till min favorit årstid så länge löven finns kvar och det vackra färgerna ger verkligen energi och härliga upplevelser för våra sinnen är en härlig färg explosion ute nu en liten tid till innan den mörka och tråkiga hösten tar över, Några fotografiska promenader har gjort och de piggar alltid upp tyvärr blir dom inte så ofta nuförtiden då både tid och kraft tryter.

Semester var väldigt välbehövligt och tid för både vila och avkoppling då jag alltid känner mig trött och sliten kanske det är mina okristliga arbetstider och det aldrig blir någon hel sömn, När jag sover så sover jag bra men det blir oftast som längst 5 timmar kanske det behövs längre och det blir det bara 1 natt i veckan då jag är ledig natten till söndagen och åldern den går ju tyvärr utför den med.

De senaste 2 åren har för oss alla varit märkliga och känns som det är en tid som är så oförståelig så kan inte ens ta in att, Om någon hade nämnt för några år sedan att hela världen skulle kapsejsa och stå still på grund av ett virus och följande pandemi så skulle förmodligen absolut ingen trott på det, Hur som helst under pandemi tiden har jag inte haft mycket semester när jag ändå inte kunnat resa till min älskling Maria 

Men till slut känns det i kroppen och knoppen att via behövs och att göra något annat än att bara mala på med jobb och alla vardagliga ting, Så jag unnande mig 2 veckors semester och det var skönt härligt och avkopplande, Flyga åka tåg och bo på hotell hann jag med, Söderut i Sverige var jag och till vårat östra grannland var jag en liten sväng, 

Användande av munskydd har jag inte varit flitig med under pandemin men under min semester så blev det till att använda mig av munskydd, Maria i Peru är nu så van vid att använda det så hon känner det konstigt om hon går ut utan munskydd, För mig kändes det om jag fick andnöd! På flyget till Finland så var det obligatoriskt med att använda munskydd tur var väl att flygturen tog endast 40 minuter och var nog mina kortaste flygresa.

Besviken! blev jag när jag var väl förberedd för min ankomst till ett nytt land och min mobil hade jag tagit fram mitt coronapass och försökte desperat få ögonkontakt med någon som ville se mitt bevis på att jag var vaccinerad men icke sa Nicke i kön med full vaccinerade så var det bara full fart framåt så jag fick gå igenom och bli förbisedd!.

 På flygplatsen var det munskydd på och en lång promenad från ena till andra sidan innan jag hittade mitt hotell och blev belönad med en uppgradering av hotellrum till ett superior rum det var bra med tanken att jag skulle inte checka ut förens klockan 12 och vänta ännu längre på min buss för vidare resa norrut så kändes lite lyxigt med ett stort och fint rum .

Semestern det försvann snabbt och nu är det tillbaka i verkligheten igen men lite piggare och med upplevelser på näthinnan så går livet lite lättare igen, jag bjuder på lite höstbilder och önskar er alla en skön kväll och fortsatt vecka ta hand om er alla .

28. sep, 2021

Mörkt duggregn och en djup Smålands skog men ensam var jag inte vi var många som hade gett oss ut skogarna runt Klevshult kanske inte direkt någon världsmetropol men det flesta svenska rallyögon var nog riktade mot denna ort och tävlingen Skillingen 500 som arrangerades av Skillingaryds MK med hjälpande klubbar på ett i mitt ögon sett utmärkt sätt! om det var korrekt svenska vet jag ej.

När jag stod i mörkret och väntade!, Undras hur många timmar man har tillbringat med att vänta i rallyskogen bäst att inte vet för skulle man nog börja fundera på vad man håller på med, Men alla våras intressen tar ju sin tid och vi alla känner tjusningen till det mest olika saker här i denna värld.

Mörker dimma och duggregn och  den riktiga rallykänslan fann sig och när det började mullra vid starten och extraljusen gjorde det upplyst i hela den mörka djupa Smålands skogen så blev det en go känsla i fotografen som spänd väntade på först bil.

Vad hände innan tävlingen drog igång!! jo det var en lång dags färd mot den goa känslan i mörkret strax utanför Klevshult, drygt 30 mil enkel resa var det att börja med söderut bar det i väg med första stopp efter 2 min för att tanka, Örebro passerades och över betalbron i Motala sedan blev det kappkörning med långtradare ner mot Vättern och ett fika stopp vid Braehus.

Vackert är det med vyn över Vättern och med ruinen som ståtar upp sig och man ser ut till Visingsö där jag har åkt häst och vagn! men nu var det andra hästkrafter det skulle handla om även om det var skönt med att sträcka på benen och äta 1 kanelbulle eller om det var 3 så fortsatt färden söderut rätt snart och passage av Jönköping gick smidigt 

Gps var inställd på Skillingaryd men där var jag inte framme utan blev 1 mil till på motorvägen innan det signalerade Klevshult och känslan av lastbils stopps metropol fanns sig snabbt och service platsen var belagd på Rasta restaurangen parkering, Mat det behövde jag och program behövde jag med så blev bingo med både mat och program samtidigt, 

Schnitzel var rallymålet och det var populärt och när jag hade fått min mat serverad så fick dom i kön veta att det var 30 minuter väntetid, så jag kom i rättans tid innan alla kom tillbaka efter rekognosering  av rally banan så det blev fullt på restaurangen och i min mage

Mingel på serviceplatsen blev det alltid är det trevligt att spatsera runt omkring och titta på bilar bilar och hälsa på alla! men är tyvärr inte alltid alla jag känner igen men är alltid bäst att hälsa tillbaka och jag någon gång är oförskämd att inte hälsa så ber jag om ursäkt, bilar var uppställda och teamen var nog nervösa för mörkret! som sannerligen numera inte ofta möts av de tävlande, det var blandade kommentarer om huruvida mörker körning var uppskattat eller inte.

Mot Vrigstad blev min nästa uppgift och hitta ett hotell jag var inte första rallygäst på hotellet utan jag fick frågan i receptionen sent tillbaka i kväll och tidigt i väg morgonen Ja sa jag. En glad överraskning var att hotellet var betalt och det lär inte varit någon annan en jag som betalt det men minnet är ju tyvärr kort på det viktiga sakerna och de oviktiga sakerna sitter alltid kvar, Hotell frukostar öppnar alltid för sent klockan 7 och då skulle jag för länge sedan ha lämnat hotellet.

Utmärkt service och utomordentlig personal fanns det på hotellet som hade lämnat en rejäl påse med frukost i mitt kylskåp så jag behövde inte ge mig ut på den långa lördagen hungrig Tack för den utmärkta servicen sov gott gjorde jag med de 6 timmarna som hanns med att sova.

I mörkret så myste jag med ljudet och atmosfären och trivdes rätt gott med att bevittna en SM fina i rally, Fotograferingen blev det inte så mycket av men att börja en rallytävling halvvägs känns lite fel så ska man se något ska men se hela man kommer ju inte heller till biografen efter halva filmen, desto mer fotande blev det under Lördagen så antalet bilder räckte och blev över i alla fall.

En svart BMW letade stickvägar och parkering på samma sätt som jag, Och alltid är det smätt och smärre kaos på vägarna men till slut så hittade jag till uppmärkt parkering som var på en liten skogsväg och den svarta BMWn var med ända till vi parkerade  bredvid varandra, Att träffa likasinnade är alltid uppskattat och BMW personerna som jag aldrig hade träffat förut blev sällskap under resten av tävlingen och dom hade kört nästan 5 timmar från Uppsala så visst finnes intresset för rallysporten.

Promenader blev det mycket av och sammanlagt blev det nog mycket dryga milen i promenadskorna  och med ryggsäck och 2 kameror så  blev det en hel del att släpa på och det känns nu väldig mycket i benen träningsvärk! det var länge sedan och en aktiv orienterings karriär som avslutades för 15 år sedan hjälper inte mycket till konditionen nu.

Sträcka 5 och 8 perfekt att kunna se bilarna 2 gånger och man kan förflyttas sig på sträckan så det inte blir så monotont och samma sak, andra varvet så hade förarna fått upp farten kanske dom var trötta efter mörkerkörning och sent i sängen från de 4 första sträckorna .

Mitt sällskap dom tog vägen över serviceplatsen och sedan norrut mot uppland, Jag fortsatt ut i den småländska landsbygden och vägarna blev mindre och mindre och till sist stod jag på en gårdsplan där det inte på något sätt var någon rally tävling och med gärdsgårdar och staket så blev det backning några kilometer tur att bilorienterings backningar sitter i ryggmärgen,

Att köra och läsa karta samtidigt är som bekant inte alltid så lätt, Till slut så kom jag fram till en parkering och jag var inte ensam, Hade fått tips om att sträcka 10/13 skulle var fint och händelserikt och jag gick och gick men hittade inte något men efter bebyggelsen och inne i skogen så svängde det och hoppade och var minst sagt häftig rallyväg 

Efter 2 vändor med mycket action och hopp sladd och full fart så kände jag och min kropp att det fick nog räcka för denna helg och hade trots allt nästan 4 timmar resa hemåt,

En strålande höst lördag i småländska skogarna var mycket trivsamt och som alltid träffar man nya och gamla bekantskaper i skogarna så tråkigt har man aldrig på rally även om det blev en lång och tuff helg som inte slutade förrän klockan 18,16 tisdag kväll och då samtidigt påbörjas nästa äventyr rally Finland men det är ett annan historia och återkommer med den.

Tack till er som läser och ser mina bilder och er som hejar och stannar för pratstunder i skogen det är alltid uppskattat. ta hand om er alla och ha det gott 

17. sep, 2021

Sent i säng och tidigt upp ur säng! det är den kanske inte perfekta uppladdningen för en lång dag men när timmarna inte riktigt räcker till så kan det bli ont om John blund sömn! EMK Kannan en tävling som lockar många förare och kartläsare och nu också publik som var tillbaka längs sträckorna och det blir mycket mer trevligt när sträckorna är kantade med intresserade människor som följer bilarnas framfart på och utanför vägen!.

Klockan 7,30 åkte jag hemifrån Arboga mot Kjula! där jag hittar verkligen bra eller kanske hittade är ett bättre uttryck då jag och min far var banläggare till ett tufft och omtyckt SM i bilorientering men som sagt! skrivet så var det på forntiden men då använde vi oss av sträckan Hugelsta skjutfält som nu också var första sträcka i Emk kannan men i Bil orientering körde vi mest i skogen

19,30 var jag åter hemma så blev en lång dag i skogen, Men mycket kom att hända under dagen och det är det som är spännande man vet aldrig vad som händer, Fartfylld körning en och annan sladd och trevlig möten blev det under dagen det som saknades hos de flesta var nog solen men fotografen alltså jag var glad att solen hade gått i moln och inte störde och gjorde molntappar och speglingar i vindrutorna på bilder och bilarna,

I god tid var jag ute, Ensam i skogen var jag inte och efter en rekognosering på fredags kvällen så valdes starten av sträckan då jag hade upptäckte slutdelen av sträckan var av karaktär fullt på sexan väg, Min rekognosering gjordes på fredags kvällen och det blev mörkt och sent i alla fall om man ska ha väckarklockan på 01,30 för att börja jobba och göra ett arbetspass innan det begav sig ut på rallyäventyr, 

Så start på ss 1 då finns förhoppningsvis alla bilar med i tävlingen och det svängde lite hit och dit så efter obligatoriskt mingel och promenad fram och tillbaka så parkerade jag mig i 3 sväng och det blev fina och solfria bilder med en och annan raggarsladd då definitivt besättningarna vakande till och var på hugget på resten av sträckorna och hela dagen.

Stopp blev det efter en incident på sträckan blev det, Då min syster for fram i en bil så blev min första tanke att kolla så hon var framkommen till målet innan det blev stopp på sträckan, Tracking systemet visade ingen signal på den bilen men resultatet visade att de hade utan problem kört igenom första sträckan.

  Det är nervöst och stå bredvid när man har någon närstående i en tävlingsbil, Min far sa alltid att få ett telefonsamtal under tävling var alltid nervöst för oftast var det något fel trasig bil eller avkörning eller dylikt, När man sitter i tävlingsbilen så vet man alltid vad som händer, Men syster och chaufför tutade på i bra tempo mot målet på alla sträckor och både lena och för helgen chaufför Peter Rydholm har gjort comeback efter längre tävlings uppehåll som dom var nöjda båda 2 

Jag tog 2 kanelbullar i farten och hängde på första bästa tävlingsbil mot sista sträckan för dagen och jag kom i håg att svänga och visste att jag skulle bara följa med tävlings bil nr 30 halvvägs det är kruxet med att vara själv i bilen, äta kanelbulle och läsa karta och köra bil samtidigt kanske minst är någon sak för mycket, Vid samtal av annan publik senare under dagen så framkom det att de gjorde samma sak med order i den bilen häng med tävlingsbilen och de gjorde de och hamnade vid starten på ss 3 i stället för ss 5! .

Jag hälsade på våran rallykändis Morfar och han hade tävlingsbilen hemma och vilade och dagen till ära endast publik, Publik var det mycket av på slutklämmen av sista sträckan och en giftigt sväng hittade jag lite trubbel är det när det är många på samma plats att alltid är det någon som parkerar framför skottgluggen alltså min kamera så det är därför jag föredrar att vara själv i skogen.

Att det var en tuff tävling märktes tydligt då det vara många uppehåll i startfältet och många bilar saknades, Nästan 60 kilometer specialsträcka tar på materialet och många tillfällen att lämna vägen fanns det också, Lång väntan blev det och regnet kom men jag trotsade regn och trötthet och väntade in sista bilen som tog sig till målet och då var det nästan mörkt och mina skor hade blivit något kilo tyngre av lera.

Äntligen kanske man inte ska säga för det var en trevlig och bra dag i skogen men efter 12 timmar så kändes det skönt att styra bilen hemåt och halva jobbet var gjort. Fotograferingen var till ända och då återstod bara att ta hand om dom dryga 3000 bilderna som hade knäppts under dagen.

 Det är alltid spännande att tita på bilderna i datorn och det blev en del action och bra bilder men jag tycker om att göra lite finputs på bilderna även om det oftast inte skulle behövas, Men som andra putsar sin fina bil så putsar jag mina bilder till lite bättre bilder. Nu blir det en ledig helg från rally, sedan följer Skillingaryd Jyväskylä och Enköping på kort tid så gäller att ladda upp mig och batterierna för ny äventyr 

Ta hand om er alla och njut av helgen så syns vi snart igen på något lerigt gärde eller någonstans i rallyskogen.

16. sep, 2021

Höst! en omtyckt årstid och en årstid som också kan var grå, kall och trist; Omväxlande väder har det minst sagt varit  senaste tiden med 16 grader varmt nattetid med strålande solsken på dagen och med frost morgon och hällregn men det kanske är tjusningen med hösten man vet inte riktigt vad man kan vänta sig och nu är vädret till och med så komplicerat så väder rapporterna kan dom säga bu eller bä eller rättare sagt regn eller sol vem vet vad ska komma! bäst att gardera sig med shorts,gummistövlar,solglasögon och paraply.

Gårdagen bjöd på sol och mörka moln när jag tog mig en promenad inte så ofta jag tar mig ut för fotografering numera men igår tog jag mig i kragen och skönt med frisk luft och ett trevlig samtal med förbipasserande cyklist alltid trevlig att vara lite social. Lite vackra höstfärger har det redan kommit och visst är hösten en vacker tid när solen skiner  och det är fint på himlen med skiftande vita och mörka moln, Jag skriver och säger klarblå himmel och sol är svår fotat!.

Semester har jag nu i sikte igen och bokningar hit och dit och jag känner mig mer och mer bestulen! När man bokar hotell så är det eller kanske inte ett dygn man bokar men nu börjar det taggas mer och mer på den tiden och nu var det rekord och incheckning  var 16,00 så nu är det inte 24 timmar hotell vistelse nu är det 20 timmar undras också om priset krymper i motsvarande värde till tiden!:

Min Maria är nu på resande fot i hemlandet Peru, Fortfarande är det restriktioner när det gäller att resa ut från Peru men nu är hon på besök hos sina föräldrar och familj som inte har besökts på länge under de rådande pandemi läge, Men resan gick under inga som helst krångelfria omständigheter, Tisdag 7 September var bokad och betald för och resebyrån sa ring mig på måndag så checkar vi in dig online.

Resan har redan gått! fick Maria till svar när hon kontaktade resebyrån för check in online, Resan var då flyttad till tidig måndag istället för sen förmiddag tisdag men då är det också väldigt bra om resenären blir upplyst om det, Efter många om och men så blev resan ombokad till söndag tur att det inte var något datum bestämt viktigt som skulle göras, Söndag på flygplatsen då blev det nej till betalt bagage, blixt telefon samtal till Colombia där flygbolaget är baserat ja visst ska en bokad resväska tas med den är ju betald!.

Så summan av kardemumman! var det så det sas, ha alltid papper och full kontroll vad som ingår i resan eller inte för krångligt kan det alltid bli, Till slut så kom Maria med planet och befinner sig nu norrut i landet och då blir det varmare för det är söder om ekvatorn.

Nu öser regnet ner runt husknuten och hoppas det lättar till jag ska ut i mörkret i natt och jobba, Väldigt vad fort det har blivit mörkt och höstligt i år men det är bara bita i och en dryg vecka kvar till en hägrande 2 veckors semester så det är något gott att kämpa sig fram till 

Önskar er alla en God kväll och riktigt härlig helg vi får hoppas att solen skiner lite över oss och ta hand om er och må gott