Min Blogg,Tankar händelser och bravader

18. sep, 2018

Solen sken och lördagsmorgon var tidig när vi begav oss mot hofors rallytävling Malmtjärn Runt! oopsss när man inte är lokal innevänare! så kan det bli missöden så tack till Ander Thyr som berättade att det ska vara Malmjärn! och Malmtjärn Nåja namn eller inte så var det en fin morgon och en lång rea upp igenom dalariket till tävlingen i gränstrakterna mellan Gästrikland och Dalarna och närmare bestämt Tors loge i Torsåker som var start och målplats

Sedvanligt rallymingel med införskaffande av karta och program och diverse morsande och pratande med beakanta ansikten trots att vi var en bra bit från våra hemma marker! och efter tips från lokal kändisen Rober Moffa! eller han är nog rikskändis! så tog vi oss ut till sträcka 1 och några fina kurvor 2 kilometer från start och där hade en hel del folk samlats och som alltid så träffar man på nya och gamla bekantskaper i Rallyskogen

Jag och Maria hittade ett bra ställe att fotografera och filma på! som alltid blir det mycket bilder och tar tid att gå igenom och redigera dem och denna gång blev till och med fotografen nöjd med bilderna! Maria hon filmar med en av mina gamla kameror som kanske inte är helt lätt eller optimalt men det syns vilka bilar som far förbi och hon tycker det är kul att vara med på tävlingarna, hon hade ingen aning om vad rally var! innan hon hamnade i lag med mig och nu varit med på en del tävlingar här i sverige!

2 st sträckor hann vi med under den soliga dagen och en och annan breeeeslad fick vi se, och tror nog dom flesta var nöjda och glada med dagen både tävlande och publik och alla inblandande, och passar på att tack för alla fina kommentarer och till er som beställer bilder, alltid lika uppskattat att vara ute i den härliga rallymiljön! efter fika och trixande ut av bilen från SS4 så blev det en lång resa hem! med migrän så tog det tid innan vi var hemma i Arboga igen!!

Folkrace har blivit TV sport! och kanske många med mig följer tv serien Det Stora Racet, och för min del är det ett väldigt bra tv program som beskriver allt det engagemang och alla eldsjälar som brinner för sin sport! och är inte bara i Folkrace man finner dom personerna men tycker detta program skildrar den svenska idrottsrörelsen på ett väldans fint sätt som aldrig syns i tv rutan eller aldrig vanligt folk vet vad som driver alla oss som brinner för något! så stor eloge till folkraceteamen och kändisarna som har gjort detta program det sätter folkracen och idrottssjälen på kartan! alla som lägger ner sitt liv på något men alldrig blir uppmärksammade!

Passar på att tack alla som läser mina rader och som man träffar på i skogen eller på andra platser, vi ses snart i rallyskogen igen!!

18. sep, 2018

Då var man tillbaka i riktiga livet igen efter 4 veckors semester som så alltid tar slut allt för tidigt! och sköna semester veckor har det varit! trots en envis förkylning för mig och maria och mina föräldrar och tyvärr så sitter fortfarande förkylningen och hostan i nu efter 6 veckor! så hoppas den ger sig snart! nu blir det höst och förhoppnings frisk höstluft så kanske man blir piggare,tur är så är maria nu mycket piggare efter sitt besök på sjukhus på kanariöarna så är luftrörskattaren borta och hon så gott som frisk, hoppas vi kan ge oss ut i orienterings skogen igen men min far har ochså drabbats av en förkylning!!

Ullareds besök och kanarieöarna var dom stora grejorna under semestern och skönt och avkopplande har det varit och canarias var en ny upplevelse för mig och för Maria med, jag brukar oftast fixa mina egna resor så det var enkelt med charter och allt fixat genom resebyrån och trevligt hotell och plats var det i puerto Rico, inge större gourmet upplevelse dock!! då maten inte var någon höjdare! och ullared där fann vi mycket att shoppa och var ochså fint att se våran härliga västkust när Maria upptäcker vårat fina Sverige

Tillbaka till Jobbet! man är rätt fort in i gängorna igen tyvärr lyckades någon semestervikarie stuka till mitt fordon! så hoppas den är lagad snart! och friska höstnätter gör en pigg och mörkret det faller snabbt! veckorna går väldigt fort och min älskling  har redan varit här halva tiden av dom 3 månaderna hon nu är i sverige, och hoppas hon snart kan stanna här permanent, i peru ska hon avsluta sina studier och förhoppningsvis vara tillbaka i sverige i Maj

Hösten är en favorit i mina ögon! med sina vackra färger i skog och marker, och såg lite illa ut under sommaren när det var så torrt och det såg höstlikt ut redan i Juli! men fortfarnade är det rätt grönt på träden! så vi får nog samma vackra höst detta år med,skogspromenader i frisk höftluft och se dom gula och röda löven och det susar i träden det är härligt uppiggande

Nu hoppas jag är pigg och på hugget för att vara mer konternuerlig med mitt skrivande av bloggen och tackar alltid ödmjukast för att ni läser mina rader och ser mina bilder, önskar en fin och god kväll och en fortsatt fin höstvecka

31. aug, 2018

En god och härligt skön frukost stund på balkongen tillsammans med älsklingen så var våran fredagsmorgon här i Puerto rico på kanariöarna lagom varmt vid 8,30 på morgonen och lite trafik och havsutsikt så kan nog inte dagen starta så mycket bättre, efter frukost så tog vi promenaden mot stranden poolen den hoppar vi över det är för mycket folk och stim och stoj och stranden känns mer på riktigt med havet och salt vatten! även om botten är i stenigaste laget så är det fint och lagom mycket folk!

Supermarket fann vi på vägen och det var 3 minuter från hotellet så det var bra! kvällen före hade vi handlat 2 kassar men vid ett annat supermarket som var 15 minuter från hotellet! så är bra med upptäcksfärder så man lär sig hitta!! lite dricka och bananer blev kosten till stranden denna dag och en mössa behövde Maria och skydda huvudet mot solen och det är en god iden även om hon har mycket och tjockt hår! och jag har inget hår alls! så då är det bäst med en mössa på!!

En plats på stranden var det lätt att finna då det inte var så väldigt mycket folk där även om klockan nog hade hunnit över halv elva strecket, och handuken på plats och då! hörde vi Help Help! och då tror man kanske är det några yngre som leker och stojar men inget sånt såg vi till och blev en del aktivitet och efter några sekunder så insåg vi att en man lång ut! var i nöd och jag Agerade! och reagerade! slängde t shirt och sandaler och t shirt till Maria och sprang till strand kanten! där folket stod och tittade!! och jag frågade skrek! är det någon som behöver hjälp! ja där ute fick jag till svar!! och i ögonvrån fick jag syn på livräddningsällskapet! och tänkte bra då behöver jag inte simma ut ensam!

Sedan så simmade jag ifrån livräddaren! trots att jag är en stor badkruka och ej heller så mycket för att simma men skriken från den mannen hördes och instinkten var at nå ut till honom så fort som möjligt! så blev att simma så fort som gick och vi blev till slut 5 st ut mot mannen i vattnet! och när jag kom fram så var mannen talbar och hängade vid sin eller sina barns sim leksak! och när jag frågade mannen så medelade han att hade en elakartad kramp i båda benen  så han kom ingestans och utan  han höll sigsimleksaken väldigt hårtoch utan den  hade det nog gått väldigt illa!

Livräddaren med sin utrustning tog han under ryggen och med hjälp, och jag och en man från England tog hand om benen och påhejade av en kvinna som var med ut till mannen så tog vi oss tillbaka till land! och då kom! min trötthet och tankar det kunde ha gått illa och när man är på väg mot så tänker man! men tillbaka så var andningen hög och kroppen var trött, och på stranden så var det nu mycket folk! men varför reagera så lite folk när det väl gäller! rädsla eller vad är problemet! har hänt förut med att man funderar varför så lite folk verkligen gör saker när det verkligen gäller!!

Men men nu slutade det hela lyckligt och mannen fick snart tillbaka känseln i benen och dagen på stranden belv normal igen och jag vilade ut och sedan en pratstund med min medhjälpare i fotänden på mannen kunde konstatera att vi hade gjort ett gott jobb!

Efter några timmar på stranden så tog vi promenaden hem till hotellet nu var det uppför och tar längre tid!! och lite vila och lunch sedan gick vi och spelade golf och vi var lika dåliga båda 2 men trevlig stund var det som alltid i hop med min käresta, sedan blev det inhandling av hostmedecin till Maria då hennes hostande inte vill ge sig och tur är att hon behärskar språket och det underlättar alltid så hoppas hon nu kryar på sig och inga mer äventyr under denna semester!

Önskar alla en trevlig helg och stort tack för att ni läser mina rader, och hoppas på en ny blogg snart igen

31. aug, 2018

Långt uppehåll blev det innan det äntligen blev dags för lite rally igen! och då blev det i Taxinge och trendab sprinten! var nog namnet även om jag kallde det för trendab rallyt i mina fotoalbum! och en lagom trivsam tävling med tävlingscentrum mitt i skogen och med solsken och varmt höstväder! eller är det ännu sommar! motorljud och lite bresladd hade det inte blivit på hela sommaren så det var skönt att styra bilen mot detta evenmang och min far körde och med mig och Maria som passagerare och väldigt skönt att hon delar intresse för fotografering och inte har något alls imot att följa med och se diverse olika motorevenmang det blir mycket enklare när man delar intressse.

Lite mingel i rallydepån och diverse nya och gammla bekantskaper som alltid uppstår under rallytävlingar och det är nog det som ger mest utbyte för motormuller och bresladd har man sett många gånger, så dom trevliga mötena och samtalen uppskattas mycket, och dagens publikplats för våran del blev en grusgrop som var första SS och det är alltid bra för då är förhoppningsvis alla ekipage med i tävlingen och sedan återkom sträckan som SS3

Vid dessa typer av sträckor så blir det mängder av bilder och många svängar kan man få med på bild från samma plats och det blev drygt 5000 bilder! fotade och lite action blev det även om alla höll sig på hjulen så fick vi se på fin bilåka och höra lite motorljud! och jag fotade så stod Maria för filmandet och med min gamla kamera blev det lite fina filmklipp så det tror jag är uppskattat med att förare och kartläsare kan se hur dom tar sig fram i rallyskogarna, och blev en bra och dag i rallyskogen och hoppas snart på vara tillbaka i skogen igen och troligtvis blir det i samband med East sweden rally så då ses vi i rallyskogen igen!!

Seadn var det dags att kurera sig inför våran nästa semester resa som nu skulle gå till Kanarieöarna och puerto rico och trots att jag har rest en hel del så är det första gången jag besöker Kanarieöarna! så början av veckan bestod av te och vila och packning av resväskor! och en väska som jag trodde vi skulle kunna dela på! blev till slut 2 st fulla väskor!! och efter en kort sömn på tidags kvällen så blev vi skjutsade i dimman till Västerås och därifrån vidare mot Arlanda i buss så stort tack till mina härliga föraldrar för skjutsen!

Efter lite väntan på Arlanda  och incheckning och lite försenat så satt vi äntligen på planet! och så skönt med att kunna göra en gemensam resa och semester i hop med min käresta det har vi längtat efter en lång tid att kunna vara på samma plats! och platserna fann vi sanbbt och efter att många andra passagerare mosat in sina taxfree påsar på hatthyllan sså uppstod Stig helmer scenen på riktigt! ni som kommer ihåg Stig helmer till kanariöarna när han vill ha påfyllt juice!! så blev det nu!! när jag upptäckte att det droppade vin när på Marias byxor! från en kraschade vinflaska på hatthyllan! men ej våran då vi aldrig handlar taxfree!! vin är gott men kanske inte från hatthyllan i ett flygplan!! flygvärdinnor tillkallade vi snabbt och sedan fick vu nya och bättre platser!! och resan förlöpte utan problem och på eftermiddagen så var vi installerade på hotellt och för en härligt skön vecka!

God kväll och på återhörande

31. aug, 2018

Äntligen har bloggen vaknat igen! med semester och förkylning för mig först och sedan Maria, så har det inte blivit så mycket tid för använding av data! eller bloggskrivande! Semestern började med återbesök efter 50 års besiktning! som gav resultat att jag ligger nära diabetes!! så nog bäst att vara försiktig och ändra matvanor och sluta med godis och andra sötsaker! sedan blev det en färd neråt landet och passering av Braehus där regnet öste ner! men efter en god lunch så sken det upp lite sol och jag kunde visas upp Braehus för Maria och den härliga vyerna över Vättern!! och parkerad brevid mina föräldras bil som vi färdades i! så stod en väldigt läcker Aston Martin parkerad och inte ofta man ser någon sådan och bäst att vara försiktig när man inser att prislappen på en sådan är väldigt hög!

Målet för resan var Ullared och en dags tur vid havet med Varberg och falkenberg som turistmål, färden gick bra förutom regnskurar och en olycka på motorvägen där det hade kolliderats mellan 2 st olika typer av lastbilar en stor och en liten!! och polisen utryckte det som en rejäl smäll! men tror det inte blev några större personskador! och framåt kvällen så var vi framme i Ullared och installerade oss i stugor, 1 st för mina föräldrar och vägg i vägg med dem så hade Maria och jag en fin stuga.

Tisdagen den 21 Augusti, så blev det turistande i området och turen blev först Åkaulla Bokskogar där vi hittade Citroner och lime! växande så är inte bara i Peru dom växer, och vacker liten sjö fanns det med, men en tur i bokskogen får det bli någon annangång, och kanske med en orienteringskarta i handen då dess bokskog nog är känd och beryktade o orienterings sammanhang med tuff  terräng och utslagsgivande orientering

Ett rött torn väckte min uppmärksamhet, och det visades vara en väldigt fin och vacker kyrka som vi fann när chauffören vände om och tillbaka dit där jag såg skymten av något som såg ut som ett kyrktorn! och visades vara en gammal vacker och lite annorlunda byggd kyrka, och ett trevligt samtal med ett par från byn uppskattades och sedan gick färden mot cyckelstaden Varberg! och det passade bra när maria i Peru har sålt just Monark cycklar från Varberg!

Badhus och glastillverkning och fäsningen hanns med att titta på och solen lyste fint även om en del moln hopades på himmelen och efter den varma och heta sommaren så kändes dom 23 graderna som uppfriskande och lite kyligt! man vänjer sig fort vid hettan!  och en lunch blev det vid ett matställe utefter motorvägen mot Falkenberg och Halmstad söderut och Raggmunk och fläsk är det inte så ofta man äter så den inmundigades i god stil och magen fylldes för nya äventyr! och efter en del vilsekörning i Treslövsläge som var en vacker by! vid havet så kom vi in på kustvägen och glommen blev det ett besök vid och lite fåglar och fiskebåtar siktades där!

Olofsbo camping eller närmare bestämt stranden nedanför campingen blev nästa stopp, och det är alltid ett kärt besök och minnena sedan jag med familjen campade där vid rätt många tillfällen är goda, och nu blev det en promenad på stranden och jag kände till och med på vattnet och svalkade fötterna! och då ska ni veta att jag nog är norra europas största badkruka!! men det var inte kallt men kanske inte så bra för min förkylning! sedan efter lite letande efter bensin och ett inköp av kvällsmacka till min mor så blev det sova och ladda för ett långt besök på ullareds butik!!

Ullarde var ny bekantskap för Maria, och 9 miljonerstaden Lima bjuder på många stora affärer och shoppingcenter! men även Maria tyckte Gekås var stort! och timmarna gick fort och kundvagnen fylldes på!! så blev en lite chockj när kassapparaten räknat färdigt! och ja! det var nog jag som var överlägsen segrare i handlat mest och det var lika överaskande som att jag doppade fötterna i havet! för jag är sannerligen ingen storshoppare!!.

Torsdagen då blev det hemresa och det blev i bra reseväder det vill säga lagom tempratur för bilåkning och ingen sol men inte så väldans mycket regn heller och chauffören tog oss hem på ett bra och säkert sätt, och vi var nog alla nöjda med våran semester resa, och med lite nya kläder till allas våra garderober!

Önskar alla en godkväll och trevlig helg, MVH Stefan