Min Blogg,Tankar händelser och bravader

20. aug, 2017

Tillsammans med Kolsva rundan Rally SM så kördes en deltävling i den klassiska rallycupen med ca 50 st anmälda förare och kartläsare, och som alltid så satsas det hårt med dom gamla fina rallybilarna är det tävling så är det och då jagas det sekunder och tiondelar, så det blev en och annan bresladd i diket och bucklor på några av gammel bilarna, men alltid stor show och stort intresse för dom bilarna och förare och kartläsarna i Klassiska rallycupen.

När det drog i hop sig till start på sträcka 1 så hade det väldigt dåliga vädret med ösregn och alla mörka moln skingrat sig lite och torkat upp lite på sträckorna kanske det hade blivit en hel del spår och möjligt i vägbyten och dylikt efter Sm åkarna men i alla fall var regnet och speciellt ösregnet från morgon var borta och det var nog bra och skönt, efter dom 3 st avverkade sträckorna så stod Ola Axelsson och Tommy Sjölin som segrare, följt av värmlands ekipagen Tom Thomasson och Lars Ove Biffen Olsson dom 3 utgjorde prispallen totalt i den klassiska rallycupens deltävling i Kolsva

20. aug, 2017

På lördags morgonen så öste regnet ner och himmelen öppnade sig och allt regn som vi behöver och väntat på hela sommaren kom ner på helt fel dag!! men dammet det slapp vi och det torkade snart upp, men kan tänka mig att det blev besvärligt för Sm åkarna på SS 4 den första sträckan på lördagsmorgonen då det fortfarande regnade och kanske var svårt och hålla vindrutan med fris sikt och är bra och se när man ska köra fort, och kanske det var halkigt! men redan när klassikerna kom på SS 4 så var det mera torrt på vägbanan.

Som sagt sträckorna vid kolsvas SM rally tävlingar brukar alltid vara tuffa och blev nog inget lättare när det blev blötföre och mera sönderkört är risken när det regnar mycket både under rekognoseringen och under lördags förmiddagen, men förhoppningsvis så trivdes alla förare och codrivers och publik och arrangörer under helgens fartfest i skogarna runt köping och Kolsva och bort mot Finnåker .

Under lördags morgonen så hann jag med några felkörning som alltid är obligatoriskt! inte alltid lätt att navigera i hällregn och med körning och kartläsning samtidigt så blev lite extra körning! innan jag Parkerade på en ladugårdsbacke i början av SS 4  bra ordnat med parkering och bra service för publiken så alla heder för det, och bra att även Kolsva MS insett att ett program och parkeringsavgift är nog med inträdespengar för publiken!.

Regnet var inte heller optimalt för fotografering och jag hade ökat min packning med ett paraply men inte så lätt att fotografera under paraply, men tur var att det lättade mer och mer och jag fann ett par fina svängar vid byn Sköldberga blev min plats på SS4 och som alltid när man är ute på rally så träffar man både kända och okända ansikten och alltid kommer man in på trevliga samtal så det sociala samvaron och allt snack är väldigt viktigt under en helg med rally, och tack för bulle och kakor som jag fick av gänget från Katrineholm jag fick sällskap av på lördagen.

Massor av bilder blev det under helgen så har varit fullt upp med att redigera dom 5000 bilderna som jag klickade under fredag och lördag och en liten del av dom har blivit publicerade på facebook och andra sociala medier, och som alltid tack för kommentarer och beställningar av bilder , tack för denna helg och vi ses snart i rallyskogen igen MVH Stefan

19. aug, 2017

Lördag morgon och regnet fullkomligt öser ner!! blir nog halkigt och fint på rallyvägarna under dagen och kan konstatera att vädergudarna i Norge YR.NO hade tyvärr rätt med att det skulle komma mängder av regn under natten här i Arboga och lär vara samma sak i tävlingsområdet, Fredagskvällen bjöd på härligt sensommar väder med solsken och varmt väder så vi alla njöt utefter Orsta sträckan, och jag hade parkerat mig i först riktiga svängen en vänster över ett krön, mycket folk hade använt publikparkering strax efter start och kul att se så mycket folk på Rally, och enligt hörsägen så smakade hamburgarna väldigt bra i Rallyskogen.

fullt ös från början var det men dramatiken var på slutet och efter målgång på första sträckan där det var några bilar som hade problem och Eddie Hörbing gjorde en kullerbytta ut i snårskogen och tvärstopp tog det för Ytterbring, hoppas nu Tobias och kartläsare Sandberg snart är tillbaka i rallyskogen igen efter comebacken och den häftiga Escort snart är uträtad efter närkontakt med några träd och ni alla som var av vägen under gårdagskvällen mår gott och fint .

i min vänstersväng så gick det lugnt och städat och alla tog sig igenom där utan någon dramtik men den stora publiken fick se en och annan häftig sladd när kvälls solen gick ner,och tät i toppen är det och kommer säkert bli hård figth om totalsegern ända till målet på sträcka 9 hoppas nu regnet inte gör att det blir allt för svårkört är tuffa sträckor som ska köra även om det hade varit torrt.

I dag ska nog paraply medtagas i packning även om det kan vara besvärligt att fotografera i ösregn och med parply i handen men på något sätt ska väl det lösas sig ochså, men hoppas regnat avtar och snart blir det avfärd till Finnåker och förhoppningsvis någon dyngsväng i början av sträckan!!,och idag blir det förstärkning i startfältet med ca 50 bilar i klassiska rallycupen och hoppas dom bilarna går bra i våtföre med!! Bilder från fredagens övningar kan som vanligt alltid ses på facebook och förhoppningsvis blir det mera bra bilder från dagen prövningar.

Lycka till i rallyskogen till min far med chaufför, och ni alla andra med och hoppas det blir lika mycket publik i skogen och att solen tittar fram idag med, vi ses i skogen, Mvh Pettersson Utan stövlar!!  www.stefansphotos.se

18. aug, 2017

Fredag och snart är det dags för en av årets höjdpunkter 1 st Rally-SM deltävling och det är på hemmaplan regnat har det gjort och det kanske är bra så det inte blir så dammigt! damm är inget bra för kameror och inte heller för publiken och sikten så om det nu inte blir något mer regn under dagen så blir det nog väldans bra! stövlar och paraply lämnar jag hemma för jag är den sanna optimisten och blir inget mer regn nu!! yr har lovat mycket regn under natten till lördagen och sedan troligtvis uppehåll under stora delar av lördagen!! obs jag är inte meterolog bara läst vad vädergudarna i Norge skrivit!!

Trafikverket avgjorde slutresultatet i Kolsvarundan! är lite konstigt att 1 st papper på 1 st bil ska kunna hindra från start! nu vet jag inget om saken mer än vad jag läst om i media och handlar om något papper som hindrar PG Andersson med codriver och team att komma till start vilket tyvärr är väldigt synd när det hade blivit en stor show i skogen när PG dundrar fram i skogen är det som alltid Flatout!! Men till trots tror jag att det blir en spännande och häftig figth på skogarna och det lär gå fort!

18.00 ska första sträckan Orsta starta och den är inte så lång men den chaufför och codriver som inte har puls efter den början ja! dom har inte tagit i tillräckligt hårt, är en väldigt häftig gammal klassiker i rally sammanhang krokig och fin väg så blir en bra början på Kolsvarundan, och fotograf Pettersson har planerat intaga en av svängarna i början så alla bilar ska finnas med på bild!!och alltid kan det vara spännande i början på en tävling hur är fästet hur är vägarna och med adrenalin ja då kan det som alltid bli spännade redan i första sväng!!

Nu ska väskan packas med kameror och tillbehör och till slut blir ryggsäcken tung och får nog använda mentala kunskaper till att bortse från nackspärr men som blev bättre med starkt luktande dundersalva inköpt i Peru, och logistikproblem hoppas jag ska kunna lösas under helgens gång 3 personer med 3 olika inriktningar under helgens rally sm, fotografen ska till en plats och kartläsarn till besiktning och morsan till serviceplatsen! så hade varit bra med en liten större vagnpark! Klockan 13.45 på pricken blir det avfärd mot köping,

Ha en trevlig fredag ni alla och kanske vi ses i kolsva skogarna med omnejd, Mvh Redaktör Pettersson OBS bilden fotograferad av mig senast rally sm begavs i Köping, och den svängen och sträckan finnes ej med i år!

17. aug, 2017

Torsdag morgon och på väg mot en av veckans höjdpunkter veteran orientering och denna gång med Köping kolsva ok som arrangör blev en planeringsändring av tävlingar så sprint orientering i ösregn byttes mot skogsorientering under torsdagen,och när bilen styrdes på krokiga vägar mot kölsta så låg dimman tät så tur var att kartläsaren övade inför helgens SM rally! och kunde lotsa chauffören till tävlingsplatsen och så dags hade dimman lättat! och han i högerstolen höjde rösten när en brevlåda! höll på att flyttas med bilen! lugnt sa chauffören skilde på flera centimeter!!.

Skobyte och allt nödvändigt till hands så begav vi oss till start och tidiga var vi så var rätt lugnt i skogen, och började med att forcera ett grönområde mot första kontrollen! men inga stora misstag under tävlingen idag, var en hel del stenar till underlag så var bäst att se sig för var man placerade skorna, och en rejäl uppförsbacke var det mot 2 kontrollen där vi valde att runda på en skogsväg och skönt var det att se att dom som tog sig rakt igenom skogen var på samma avstånd som när vi lämnade 1 kontrollen så ibland gär det lika fort att ta en omväg!!.

Efter ca 40 minuter i skogen så var det avfärd mot tränsta gården och en välförtjänt kopp fika och då var det Brevlådan som var ohälsosamt nära bilen kanske chauffören hade Rally Sm tempot uppe redan! och bra att starta tidigt då slipper man bomtider! på resultatremsan!! 2 st goda mackor och lite social samavaro så var den trevliga förmiddagen av klarad för denna vecka och blien styrdes hemåt nu i solsken.

Intensiv helg med mycket fotografering väntas och då har fotografen fått nackspärr! inget bra och speciellt som det stora objektivet ska användas i rallyskogen under helgen och det är tugnt så får hoppas att det blir bättre med nacken och att soeln fortsättar att skina under fredagen och lördagen.

Go kväll önskas och tack för att ni läser mina rader , och skriv gärna något i gästboken, på återhörande Mvh Stefan