Min Blogg,Tankar händelser och bravader

31. mar, 2020

Natten var kylig och det friskar i riktigt när det drar och är för denna vinter bitande kyla 8 minus! och med en öppen bil! ja tak har jag men ingen dörrar så är det ingen risk för värmeslag när det slår till med en vindbiten och kylslagen natt.annars var natten väldigt lugnt verkar till och med att dom som smyger runt i natten på staden har satt sig i frivillig karantän!, rävar och rådjur och annat som tillhör skogen har jag ofta sällskap i natten; förra veckan så visade sig upp 2 fina rävar som satt och smög på mig! och då bannar jag mig själv att jag inte har en kamera med mig! mobil kameran är av mycket hög antikvärde så nästan att antikrundan skulle bli upphetsad!.

 

Det mesta har nu vänt upp och ner på sig självt och världen den är under kaos så jag är väldigt glad att mitt liv flyter på ungefär som vanligt och hoppas det fortsätter så, jag försöker glädja dom som vill  med lite av mina foton och lite av mina tankar  historier.. Kanske jag skulle skriva lite rese berättelser från någon av mina turner jorden hit och dit, det kanske kan kan lätta upp i det mörker vi nu är i 

 

Tvätta händer ska vi göra och det är bra och göra både nu och då och på kontoret! eller utgående arbetsplats där har vi tvätta händer i corona virus anpassat så det är bra.Men spriten den försvann! är konstigt att allting får fötter och till och med våran spriten den fick vi inte ha kvar! tänk att det är så svårt att skilja på mitt och ditt! ja ja tvätta händer det kan jag göra ändå!

 

47 dagar tog det för posten och tullen att besluta att det Paketet som maria skickat från Lima Peru till mig med Liniment som hon har gjort ett flertal gånger förut. Men nu var det stopp det var klassat som läkemedel och då kan man inte ta in det i landet så det skickas tillbaka och ja! det kan jag köpa regler ska man följa men att det skulle ta 47 dagar att reda ut det! det tycker jag är lite lång tid! och jag har frågat om chokladen som var med i samma paket också klassas som läkemedel!! men det fick jag inget svar på så då skickas väl det tillbaka med!.

 

Rastlös kan man bli när allt man brukar göra på fritiden oftast då på helgerna blir inställt eller flyttat så gäller att försöka hålla humöret uppe och vi är fortfarande väldigt lyckligt lottade här i Sverige att vi under eget ansvar kan röra oss ute och vi kan ta oss ut i naturen men! på mina promenader så möter jag mindre och mindre med folk! men frisk luft och lite aktivitet behöver vi fortfarande, är bra att försöka leva livet så normalt som det går och ta dagen som den kommer; min Maria är nu inne på 3 veckan med i stort sett utegångsförbud och hon börjar bli väldigt rastlös och vill börja leva livet som normalt igen.

 

Att jobba på natten och ta sig fram med elmoped och gående eller springandes är ett utmärkt jobb för mig frisk luft och ensam i natten det är som gjort för mig. Men i bland kan man tycka att personer som vet att dom ska få besök under natten med leveranser ska underlätta kanske ett litet lyse eller i alla fall fri väg! men icke sa nicke! i måndags så krockade jag med en blomkruka i svarta natten och ett stort blåmärke är resultatet av det! så snälla hjälp erat tidningsbud i mörkret så blir det lättare.

 

Vinden viner och solen skiner kanske det kan bli en promenad efter lunch skönt att röra på benen. Ta hand om er alla och vi måste alla tänka framåt och vi måste alla fortsätta le det finnes alltid ett slut på allt även hur mörkt det än ser ut!  glöm ej bort din kära dina nära och vänner ring dem eller kontakta dem på något sätt, behövs inte så väldigt mycket för att glädja någon, tack för nu hörs igen 

31. mar, 2020

Glädje ljus värme och omtanke behöver vi alla i dessa kristider, vi behöver ha framtidstro och hopp om att livet snart ska gå tillbaka till det normala, tiden är nu framme i sommartid och våren är nu här och solen den skiner! små steg mot den friska och välbekant miljö vi är vana vid,

I dessa tider då vi är rädda och vi är vilsna vad vi ska göra eller inte göra, ska vi skydda oss själva eller hjälpa andra, vi måste ta detta på allvar, men vi måste också försöka fortsätta livet så gott det går, så normalt det kan gå under rådande omständigheter,
Medmänsklighet ett leenden och sunt förnuft så tar vi oss tillsammans genom detta och går mot en starkare framtid,

24. mar, 2020

Solsken har det varit när jag varit ute och promenerat och frisk luft behöver vi ha även om det är kris varning och corona virus både här och där!. och vi svenskar och övriga världen uppmanas att behålla lugnet i allehanda kristal på tv och i alla media,Ja vi vet att vi ska vara försiktiga och vi behöver använda sunt förnuft! men att mata ut den ena efter den andra nästa krigs rubriken! efter den andra gör inte att det blir lugnare i folk leden!. vi behöver ha frisk luft vi behöver le och ha framtidstro även i dessa kristider! och närmare krigstillstånd kommer nog inte världen än nu!.

Att det är skarpt läge med virus och sjukdoms tillstånd vet vi nog alla nu! så vi måste få njuta av vårsolen och även dom som är över 70 måste få går ut och få sin beskärda energiboost, men att samla i hops sig och åka en mängd personer i en skidbacke kanske vi ska tänka efter före vi gör! tillsammans så tror jag vi kan reda ut denna kris och stå starka när det drar igång igen för vi måste tor på framtiden hur mörkt det en ser ut! hjälp din nära och hjälp dina kära bjud på ett leende och gör saker med sunt förnuft och förhoppningar om en ljus framtid

Åter till mitt sosken som jag promenerat i, lördags promenaden då jag mötte hackspettar och rådjur,Det ger en skön energi boost att komma ut i naturen och lugnet och det behöver vi alla och kanske nu extra mycket, och våren den kommer och hoppas det blir varmare vindar än den kyliga snålblåsten vi haft det senaste dygnet jag var stelfrusen efter nattens jobb och ändock var det bara 1 minus!

Ännu så länge så har vi inte utegångs förbud i Sverige och det ska vi skatta oss lyckliga för, Min älskling Maria sitter i sin lgh och där har dom tilllåtelse att gå ut för att handla eller gå till apotek eller dylikt, och den mörka tiden mellan 8 på kvällen och 5 på morgonen så är det totalt utegångs förbud; så om vi svenskar sköter dom rekommenationer så kanske vi slipper detta med att bli vaktade och utfrågade vad vi har ute att göra det skulle vara en katastrof och läget är väldigt illa redan.

Jag försöker med mina fotgrafier glädja lite och pigga upp dem som kikar in på min hemsida eller ser mina bilder på andra platser; vi måste försöka på något sätt bidra till lite glädjeämnen på ett eller andra sätt.

Endast kvinnor får hämta ut pengarna!! jo så gick ministern ut i tv. Peru är ett fattigt land och premiär ministern har lovat de fattigaste personerna lite extra pengar i krisen tider och det är väldigt väl unt för dom är väldigt utsatta,Men det är bara tillåtet i de familjerna som extra pengar delas ut att kvinnorna hämtar ut dom på banken! och varför funderar vi! jo ministern är orolig att om männen hämtar ut pengarna är dom redan spenderade innan dom hinner hem! så kvinnorna är dom som får ta hand om pengarna!

En ny vecka har vi öppnat och tiden den springer iväg så fort och jag hoppas med våren också vrus och kristiderna går åt rätt håll så vi får sparka igång staden landet och världen och återgå till det normala, Jag tackar alltid som vanligt er alla som läser mina rader och ser mina bilder, ta hand om er alla och glöm inte bort att le och lev livet så gott det går.

16. mar, 2020

Äventyr och händelserikt liv är bra att ha; men nu händer det mycket saker på nätterna här i den lilla staden som inte borde ske, klockan 2 så susade jag till jobbet och lugnt och fridfullt och alla utom tomten! är vaken njae så är det kanske inte men åtminstone så var jag och mina kollegor vakna.

När jag låste grinden efter att ha packat elmopeden såg jag i ögonvrån ett konstigt sken! och 150 meter senare såg jag att det var våldsamma eldslågor som gick mot skyn! och jag försökte lokalisera vart det kom ifrån.vi jag och 2 kollegor kom på att nog är det där det brinner! att larma vore nog bra för vi visste att endast en ca kvart före så var det lugnt.

När vi jag och den andra elmoped chauffören tog oss närmare så konstaterade vi att branden var längre bort än vi trodde och på andra sidan ån!. och när vi kom till vår utsikts plats så kom också första blåljuset som vi såg,så larmat var det och vi kunde åka vidare och börja vårat arbete!

Men när man blir vittne till en sådan brand och dessutom första 1 och halvtimmen på mitt arbetspass rör sig endast med Arbogaån som avstånd till brandplatsen så blir det lite stirrigt och okoncentrerat på vad man ska göra, och stora eldslågor och smällar höll mig vaken! nu var det 2 gången på mindre än 2 veckor det brann här! tyväär så innehåller ju livet för oss alla spänning och besvärligheter så det behövs ju inga extra händelser som försvårar livet.

Mera positivt var det på torsdags morgonen då jag och min far tog oss till Tysslingen utanför Örebro det har vi gjort många gånger, sett när svanarna anländer men tyckte det var en god utflykt för mi far som inte tar sig så långt ut numera så det blev bra med liten tur i bilen och frisk luft!. Men när vi kom till fågel platsen vid Tysslingen så funderade vi! vart är svanarna jag visste att dagen för hade det varit drygt 2000 svanar!

Nu var det så att merparten av besökarna! ja svanarna för dom gör ju bara ett kort stopp på vägen mot Finland och Ryssland hade flyttat på sig och befann sig ca 500 meter åt sidan från den platsen jag har sett svan landningar dom senaste åren. efter en stund så förflyttade vi oss till den nya landnings platsen och det är förvånansvärt vad när man kan komma och dom bara fortsätter med sitt sjungande och ätande och bryr sig inte något om åskådarna.

Fotografering och en kopp fika så begav vi oss hemåt efter en lyckad morgon där vi kom ut lite i verkligheten och lite frisk morgonluft, Mot biltvätten var nästa mål men tydligen så var det flera som skulle göra så det var kö så biltvätten den står fortfarande på att göra listan

Nu lyser solen och hoppas nu våren kommer igång på riktigt det tror jag skulle göra oss all gott i dessa tider då allt går på låg fart beroende på det nya corona viruset tänk vad livet och världen är sårbart, nu hoppas jag att alla trots läget tänker positivt och framåt och att det finnes glädjeämnen och nära till skratt och leenden trots att läget är skarpt och vi alla behöver vara försiktiga och tänka efter både för och efter!.

Februari har vi passerat för nu redan länge sedan men ibland kan vi också minnas vad som redan har hänt,När man blir uppmärksammad för något som man gör och tycker väldigt mycket om att hålla på med då blir man glad,

I mitt fall så är det fotografering och i lokaltidningen så blev min bild månadens bild igen om sanningen nu ska fram så är det väldigt sällan jag skickar in bilder till den tävlingen men nu tyckte jag att det skulle passa med en annorlunda bild mot alla sol nedgångar och blommor så en riktigt häftig action bild från Rally Sweden blev vinnar bilden i Februari

Jag önskar alla ni som läser mina rader en väldigt fin eftermiddag hoppas solen strålar på er med, och en fin vecka ta hand om er i corona virusets skugga och tänk på att vi behöver le och skratta även i besvärliga tider, och glöm aldrig bort era nära och kära, en vår kram till er alla ses snart igen

11. mar, 2020

Att lita på cyber världen och våra stora företag med data hit och dit och till slut så blir det både fel och fel! När jag hade nästan slumrat till! ja jag sover tidigt när man ska vakna upp mitt i natten! och jag hoppas jag ej gör som min kollega! sätter alarm på halv 2 !! ja det är lagom för att börja 2 på natten men han satte alarm på 13,30! så det blev en aningen sent!

Men nu till vad som hände när ögonen började falla ihop och den välbehövliga sömnen var på väg! då fick jag ett sms! som berättade att jag kunde använda online utcheckning! ok! tänkte jag det är konstigt jag bor inte på hotell och checka ut från egen sängen är lite mycket avancerat! även för dagens cyber samhälle!

Scandic hotell meddelade att jag bor på hotell i Alvik i Stockholm och jag får gärna använda ! utcheckning online! och återstoden att betala är drygt 7000 kr! för 3 nätters hotell! vistelse nu är det så att jag aldrig någonsin bokat hotell där än mindre bott på hotellet i frågan!

Jag ringde upp och frågade till den som svarade om jag bodde där nu!! och fick ett frågande svar Vaaa jo sa jag igen bor jag hos er i natt! och hon kollade upp att det stämde mitt namn tlfn nr och e mail! så jag bor på 2 platser just nu!! det måste ju vara en världs sensation!! att äntligen kan en person vara på 2 platser samtidigt! jag tycker det är väldigt konstigt ändra så är det någon som använder mitt konto och håller på att utnyttja mitt scandic konto eller så är det ett misstag från Scandic hotell

Det märkliga var att personen som jag pratade med inte riktigt förstod varför jag var uppjagad och orolig! jag upprepade att jag vill inte betala drygt 7000 kronor för något som jag varken beställt eller använder! jag hoppas det blir uppordnat och på något sätt någon ber om ursäkt eller förklara vad som händer! men märkbart tyst på email eller tlfn!!

Paketet från min älskling Maria har nu vart i Sverige 31 dagar och märkligt med det är att hon skickade 0,8 kilo och Postnord har meddelat mig att paketet nu väger 0,2 kilo! så har genomgått förvånadsvärd bantning under vägen!! och dom säger att dom ska räkna ut moms och tull hanterings avgift men ska det behöva ta drygt en månad! och på ett rekommenderat brev som nu är mycket mindre än hälften!! tycker dessa stora företag gör mycket som är konstigt och vi små personer ska bara vänta och tacka och ta emot!

Om vi nu normalt folk gör fel då blir det liv i luckan direkt!! men folk och folk och stora företag det är skillnad!

Nu ska jag försöka sova någon timme innan det blir ut i natten och jobba och sedan blir det svan spaning vid Tysslingen i morgon bitti, ta hand om er alla och glöm ej bort era nära och kära, sov gott alla